Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy tuner radiowy - dylemat

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71

jak porównasz oba tunery tj. kenwood i sony to jak one wypadają w muzyce o jakiej ja pisałem tzn. rock, metal itp.? Kenwood w tej chwili jest jeden na allegro i cena w porównaniu do sony trochę wyższa. Co lepiej sprawdzi się u mnie, biorąc pod uwagę resztę zestawu oraz rodzaj muzyki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem Sony ST-S 700 ES. Teraz uzywa go inny forumowicz. Kenwood jest bardziej neutralny. Ma lepszy bas i o niebo lepsza przestrzen. Z tym ze 700 ES to tez byl - jak sie okazalo - bardzo dobry tuner.

A ja mam pozytywne doświadcznie z tunerami Pioneer wysokich serii dwucyfrowych, cos a'la Sony ES

Chodzi mi o modele F-70, F-77, później przemianowny na F-717 bodaj.

Brzmienie bardzo mocne dynamiczne, zniekształcenie i szumy praktycznie znikome.

Do tego ładnie się wg mnie prezentują, dwie wersje kolorystyczne srebrna i czarna, do wyboru do koloru ;-) To konstrukcje z początku lat 80-tych jak sądzę. W środku siedzę jeszcze taki ogromniaste układy sacalone ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam. Ja niedawno kupiłem Akai 93 SE z drugiej połowy lat osiemdziesiątych. Waży tyle co tanie wzmacniacze sporo się nagrzewa. Dźwięk bardzo przyjemny szczególnie PR2 Polskiego radia. Dałem 300pln nawet nie wiem czy to dużo czy mało.

Pozdr.

>>> Gaudi, też mam taki tuner Pioneera z którym mam problem ... Z jednej strony słuchając go byłem szczerze zaskoczony dźwiękiem wydobywającym się z niego a z drugiej strony wybaczcie mi strasznie mi się nie podoba ... Wiem, że to sprawa drugorzędna ale zawsze ... ;)

Mam tu na myśli Pioneer F-99X

Ukryta Zawartość

Podobne bardzo dobre wrażenia soniczne pozostawił we mnie jego poprzednik F-90

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Widziałem ten tuner w 2 sklepach. W jednym nie mieli żadnej anteny, żeby go podłączyć, a w drugim podłączono mi przy pomocy jakiegoś drutu i ustawiono lokalną staję z piosenkami Mp3. Nie był to sygnał do ocenyn tunera.

Wzorniczo bardzo ładny. O jakości odbioru nie mam zdania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.