Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wybrać tuner analogowy ?

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru trzy tunery SANSUI TU-217, TECHNICS ST-8080, Pioneer Dynamic's Mod. 2500, który wg. waszej opinii mogę kupić. Słuchać będę przede wszystkim radiowej Trójki. Lubię ciepłe lampowe granie z zarysowaną sceną.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

https://www.audiostereo.pl/topic/60590-jaki-wybra%C4%87-tuner-analogowy/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten rozwali je wszystkie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ten też przyzwoity.

Ukryta Zawartość

Oba mają bdb parametry techniczne ,oba grają przestrzennie z lekką przewagą kenwooda,czuły odbiór nawet dalekich stacji, niekoniecznie będących w kierunku anteny.Miałem 608 pioneera teraz mam 615 kenwooda i wiem co mówię.

Sukałbym SABA MD292 lub SABA TS-2000. Ewentualnie stary analogowy Rotel lub Yamaha.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 4 tygodnie później...

Violet, dobrze Ci radzi. Właśnie nabyłem Rotel-a RT-425. Po podłączeniu w miejsce ST-50 popłynął ciepły, miękki i przestrzenny dźwięk. Też słucham 3-ki i jestem z jakości podawanego dźwięku zadowolony. Naprawdę zacny i solidny tuner.

Tu masz fajny tunerek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lucky@ To czy średnica będzie zarysowana, porysowana cz też brudna zależy głównie od kolumn i dobrego wzmacniaczy. Sam tuner Ci nie "porysuje" sceny. Ale może przekazać poprawny sygnał do dalszej "obróbki" przez wzmacniacz, kolumny i jak piszą niektórzy przez odrutowanie.

Dlatego polecam pierwszą lub drugą propozycję TomekL3@ z przed miesiąca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.