Skocz do zawartości
IGNORED

Baltlab III ca Amplifikator G

Slawkus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Moje pytanie jak w temacie: ktoś słuchał obu klocków - czy są porównywalne poziomem wykonania,

który z nich jest bardziej uniwersalny i mniej kapryśny co do reszty toru? Jak ze sceną, precyzją?

Zadałem też pytasnie w klubie Amplifikatora o recenzje w AV (pojedynek z qbą), odpowiedział forumowicz iwanicki (dzięki

mu za to). Pytanie jednak rozszerzam i zadaje na forum szerszym, tak aby zwiększyć szanse na opinie innych uzkowników

forum. Wiem że bez odsłuchów się nie obędzie, ale wrażnia innych też niech będą pewną podpowiedzią. Szukam wzmaka który

sprawdzi się w różnym repertuarze (Pink Floyd, Genesis, Metallica, klasyka, lata 80) czyli w miare uniwersalnego,

któy nie będzie suchy , chłodny (ale neutralny już tak, lub lekko ocieplony) z niezłą sceną i separacją instrumentów.

Mój budżet to maks. 6000-7000 (wole mniej). Ale cóż wracając do sedna, prafrazując pewien program "jak one grają?".

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/60691-baltlab-iii-ca-amplifikator-g/

Kolumny zostawiam sobie na później myslalem o AP Superior, ale na poczatek wzmak i jakies tanie

kolumny tak do 2.000, a kolumny lepsze z biegiem czasu powoli. Mamy czas;). Mógłbym w cenie ok.

7.000, kupić cały zestaw, ale chce skompletować taki, który bedzie mnie długo cieszył.

Może byś mógł poradzić jakim kierunku iść - zależy mi na tym by słuchanie muzyki (oprócz

wymienionej też pop - to zona;), było przyjemnością (jak każy chyba;) wiec czytelna i ładna (nie

wąska) scena , przyjemna średnicy , rytmiczny bas i w miare detaliczne ale nie kłujące i męczase

wysokie - granie neutralne lub leciutko ocieplone, poradzisz mi jakieś dobre podłogowce do odsłuchu w cenie ok. 4000-5000?

swego czasu był u mnie włąsciciel firmy Sundial (współpracuje on z włascicielem firmy Baltlab co widać czesto na wystawach AS) jak brałem od niego Impetusy i słuchaliśmy razem w zestawieniu właśnie to stwierdził że Amplifikator stoi na równi z Baltlabem III, obydwie konstrukcje mają wys. poziom, więc bez odsłuchu się nie obędzie. Ja postawiłem na kpl Amplifikatora i jestem zadowolony, zabawę w klockach zakończyłem.

Jest jeszcze Primare i30. W środku architektura wygląda prawie identycznie jak w Amplifikatorze, natomiast z Primare można wyrwać czasem używkę. Primare ma dodatkowo XLR. Ktoś porównywał te wzmacniacze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.