Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem ile kosztuje sony. Jedyna koncowka warta uwagi sonego jest przez was nieznana. Zreszta byla drozsza od przecietnej jakosci sansuja serii alfa.Jesli juz to porownuje sansui do naima. Sony... Panowie nie ta liga.

Sony jest ok. Robi play station. Niezle odtwarzacze ale ja nie slyszalem dobrego wzmacniacza. Znam kilka osob sluchajacych muzyki i zawsze odradzali mi sony. A jest jeszcze chyba pies robot sony.

Pomimo swojego zdania na temat sony nie wchodze z butami na wasz watek i nie krytykuje.

A nawet jesli jest drogie. To co. Jest dobre. Dla mnie warto. Za te pieniadze nie kupilbym nic lepszego z waszej marki.

Nie dysponujcie moimi pieniedzmi. Jak bede chcial to bede wydawal ile bede chcial. Kazdy z urzytkownikow sansui pewnie nie zaluje ani grosza. Ja napewno nie.

Idzcie sobie na wasz watek i sluchajcie sobie czego chcecie. Zreszta czy to wazne na czym. Liczy sie muzyka. A jesli jeszcze jest oprawiona w takie perelki jak my mamy, a wy nie to juz jest super.

Ludzie, każdy ma w domu to co chce, na co go stać - nic innym do tego. Ale jak ktoś posłucha i wyrazi opinię to już jest beee? Nie można nawet nic napisać? Już wtedy jego sprzęt i wybór jest beee??? Czytacie samych siebie???

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tylko spokojnie. Ja właśnie napisałem, że do momentu kiedy było merytorycznie dyskusja była stonowana.

Natomiast kiedy pojawiły się domysły, że ktoś dorabia, winduje ceny itp.... poszło na zadry

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Liczy się pasja Panowie, a ceny to kwestia rynku i popytu. Ja akurat interesuje się obecnie troszkę inną Japońską marką, ale klocki Sansui to wg. mnie pewien rodzaju prestiż.

Znam gościa, który przerzuca rocznie dziesiątki klocków z różnej półki i często wspomina właśnie markę Sansui, a w szczególności końcówkę BA 5000.

P.S. Zapraszam na forum www.audiofilek.pl

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Nie wiem ile kosztuje sony. Jedyna koncowka warta uwagi sonego jest przez was nieznana. Zreszta byla drozsza od przecietnej jakosci sansuja serii alfa.Jesli juz to porownuje sansui do naima. Sony... Panowie nie ta liga.

Sony jest ok. Robi play station. Niezle odtwarzacze ale ja nie slyszalem dobrego wzmacniacza. Znam kilka osob sluchajacych muzyki i zawsze odradzali mi sony. A jest jeszcze chyba pies robot sony.

Pomimo swojego zdania na temat sony nie wchodze z butami na wasz watek i nie krytykuje.

A nawet jesli jest drogie. To co. Jest dobre. Dla mnie warto. Za te pieniadze nie kupilbym nic lepszego z waszej marki.

Nie dysponujcie moimi pieniedzmi. Jak bede chcial to bede wydawal ile bede chcial. Kazdy z urzytkownikow sansui pewnie nie zaluje ani grosza. Ja napewno nie.

Idzcie sobie na wasz watek i sluchajcie sobie czego chcecie. Zreszta czy to wazne na czym. Liczy sie muzyka. A jesli jeszcze jest oprawiona w takie perelki jak my mamy, a wy nie to juz jest super.

Nie ta liga a jednak sony ta f 770es za 1900zl wykosil 711 za 2400zl i 901 za 3500zl, i pewnie nie jestem sam ktory ma takie zdanie.

Ja mam swoje zdanie bo mialem bezpośrednie porownanie, teraz pytanie do Ciebie i mam nadzieje ze odpowiesz, jaki wzmacniacz sony porownywales, ktorym wzmacniaczem sansui

Edytowane przez Nowy12

Nie interesuja mnie wasze ''zadry''. Jak masz zal to idz do sadu i zglos, ze Czubsi zawyza ceny sprzetu na swiecie:)

Forum milosnikow marki to nie ustawka kibolska. Jesli nie podoba sie wam brzmienie sprzetu to podzielcie sie uwagami z waszymi kolegami z forum. Mnie one kompletnie nie interesuja. Podejrzewam ze wiekszosci tutejszych forumowiczow rowniez.

Natomiast moze chcielibysmy pogadac o naszym zadrogim i snobistycznym sprzecie, a nie przepychac sie z zagubionymi, znudzonymi zyciem i praca nastolatkami.

Nowy. Dzentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja a juz napewno nie na forum publicznym. A slyszalem wasza najlepsza koncowke czyli ta n7, ktorej pewnie nigdy na oczy nie zobaczysz i uwazam, ze byla dobra ale napewno nie lepsza od mojej 607 czyli NAJNIZSZEJ alfy:).

Es tez slyszalem ale symboli nie pamietam. Moj kuzyn ma do tej pory to truchlo. Jutro sie dowiem to Ci napisze.Kompletnie mnie nie zainteresowaly. Przypominaly mi nic . Pamietam ze szelescily. Kuzyn mial jeszcze integre keenwooda z ktorej byl bardziej zadowolony i mowil, ze mozna go kupic za 350zl:)

A ze podobalo Ci sie jakies sony to Twoja sprawa. Nie slyszalem sansujow o ktorych mowisz. Milionom polakow podoba sie disco polo...

Ale ze miliony much je gowno to nie znaczy, ze sie nie myla.

Pozatym juz kiedys mowilem, ze nie wierze w chwilowe odsluchy. Wazne jest zestawienie sprzetu, przyzwyczajenie, nowa akustyka pomieszczenia.

Sansui gra prawdziwie sony efekciarsko z mnustwem znieksztalcen przy okazji.

Alfa 607 to przeciez odpowiednik au x901, do prawdziwosci zdecydowanie blizej sony, moze trochę szelesci ale przynajmniej bas i średnie tony sa dosc neutralne czego nie moge powiedzieć o sansui, to plumkanie jest bezplciowe

Audiowit, swoimi postami cały czas karmisz sam wiesz kogo :)

Tak jak pisałem na początku. Merytoryczne forum psuje interesy, bo ktoś kto szuka sprzętu poczyta, popatrzy i niestety - kupi sansui, a nawet jak nie kupi to zobaczy jak to może być zbudowane... i ... pstryk! Jeleń do dojenia z kasy za puste pudełko z audiopowietrzem zniknął.

Dlatego trzeba było złamać przyjęte ustalenia, znowu zrobić z forum kibel żeby nie dało się tego czytać. Proste!

Wiem o tym. Ale przecie z widac wszystko na dloni kto to pisze a frajerzy niech kupuja w markecie. Swieta sie zblizaja a wiadomo, ze w swieta wiecej jeleni tfu...reniferow po ulicach sie szwenda.

Trzeba o tym mowic. A frajer frajerem zawsze pozostanie. Mozesz mu bic madrosci do glowy;)

Nowy, no nie do konca moja 607 jest 901, a juz napewno nie gra jak mowisz. Dlaczego? A po co mam Ci mowic dokonales wyboru i ciesz sie. Szukaj poklasku na forum sony.

Choinki w sklepach juz stoja i musze was zmartwic. Wyprzedaze po swietach. Jak zreszta co roku:)

K-man ide posluchac muzy bo dzis nikt z sansujowcow sie tu nie pokaze;).

Mam nadzieje ze do zobaczenia,uslyszenia.

Nie miałem żadnego sansui, ale te 707ES to tez żaden szal jak za takie ceny jak za niego krzyczą. Dobrze zbudowany wzmacniacz, ale zeby czymś urzekal to raczej nie.

?👈

Audiowit, swoimi postami cały czas karmisz sam wiesz kogo :)

Tak jak pisałem na początku. Merytoryczne forum psuje interesy, bo ktoś kto szuka sprzętu poczyta, popatrzy i niestety - kupi sansui, a nawet jak nie kupi to zobaczy jak to może być zbudowane... i ... pstryk! Jeleń do dojenia z kasy za puste pudełko z audiopowietrzem zniknął.

Dlatego trzeba było złamać przyjęte ustalenia, znowu zrobić z forum kibel żeby nie dało się tego czytać. Proste!

Cos sugerujesz? Zobacz jak jest zbudowany sony 770es i au x 711 i ktory jest pusty?

A co do jeleni, czubsi we wlasnej osobie sugerowal mi zakup 711 bez odsluchu wiec kto tu szuka frajerow

I jeszcze jedno, od 711 zagrala lepiej nawet yamaha ax700 ktora tez posiadam

Edytowane przez Nowy12

Napewno jest sporo lepszych wzmacniaczy, ja dalem za niego 1900zl za stan gabinetowy, mysle ze to w miare normalna cena, na allegro zwykle wolaja wiecej wiec trzeba targowac cene do normalnego poziomu bo kombinatorow nie brakuje

Ale kto kogo nie szanuje, ktoś powiedział swoją opinię i ma do tego pełne prawo - Sony akurat zagrało mu lepiej. Po prostu się lepiej zgrał. To Wy cały czas bijecie pianę, że ktoś śmiał coś złego powiedzieć na temat Sansui. Kto tu kogo nie szanuje?

Dokładnie, wystarczy się cofnąć o strone i zobaczyc epitety wielbicieli sansui rzucane w stronę kogos, kto ma odmienne zdanie, choć widac tez tu typowe wsadzanie kija w mrowisko przez pewne osoby, może by tak o sony podyskutować w watku sony?

?👈

Porownywales go moze z denonem pma 1560 lub pma 1520? Zawsze chcialem cos z denona, 1560 jest teraz na allegro, jak to gra w porównaniu do sony? I ktory jest lepszy 1560 czy 1520

Wlado

Mylisz się.

Jakoś nie mogę tego zrozumieć. Post 127.

Po tym co czytam widzę, że się nie mylił....

Nowy12

To juz nawet wlasnego zdania nie mozna wyrazic o sprzecie którego sie sluchalo, komuna normalnie

Ja urodziłem się kilka lat po wojnie, czyżby Kolega jeszcze wcześniej? Ja pamiętam , że w komunie też można było mieć własne zdanie. Jak się miało wiedzę i słuszność, zawsze można było mieć swje zdanie. Co innego, że można było mieć z tego powodu kłopoty, ale to już inna parafia.

Nowy12

Alfa 607 to przeciez odpowiednik au x901

Właśnie tu przykład wiedzy, ignoranctwa a nie wiedzy ityle. Mało Kolega wie jak widać o Sansui.

Rafał735r

może by tak o sony podyskutować w watku sony?

Święte słowa Kolego, święte słowa. Ale jakoś na obu wątkach Sansui Kolegę widać. Może od słów do czynów przejść proszę.

Wracam do słuchania muzyki a nie sprzętu. Jak by co , wielu innym też tego życzę...

Co do tego forum to dla administratorów liczy się tylko ilość wejść i profity z tego tytułu. To logiczne ze na otwarcie starego wątku czekało całe wyglodniałe stado żądne sobie poużywać... Jak można było przepuścić taką okazję...

Otóż to.

Koledzy po prostu trzeba ignorować głupie niemerytoryczne zaczepki póki się czegoś nie wymyśli - jakiś przenosin czy coś. NIE KARMIĆ!

Taa, gość napisał tylko swoje wrażenia z odsłuchu, a całe stado miłośników marki powiesiło na nim psy - jesteście siebie warci, miłośnicy marki Sansui... Najlepsze jest to, że to tylko jedno zestawienie, gdzie Sansui przegrało, ale lepiej kogoś obrazić i zwyzywać, niż normalnie pogadać...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Neomamut.

Przepraszam, czy gdzieś na tym wątku kogoś obraziłem ?

Podaj proszę przykład .

Idąc zaś Twoim tokiem rozumowania, mnie insynuowano jakąś pyskówkę na odsłuchach.

Niby na jakich i gdzie. Niestety to tylko pomówienie. Koniec, kropka.

Nie odnoszę się więc do Twoich spostrzeżeń, bo są takie jakie są.

Poniekąd jakieś zdanie o Sony mam, może i większe jak wiele osób z klubu Sony.

Co z tego ? Nic. Tu jest klub miłośników Sansui. Czy jednak Sony? Jak tak to przepraszam.

Jak bym wypisywał takie teksty na klubie Sony, dawno by mnie zbanowano.

Jak widać tu piszemy o Sony a nie o Sansui. Czemu tak piszę, bo od momentu dyskusyjnej decyzji admina,

jest tak jak jest. Ale nie mój cyrk i nie moje małpy. Róbta sobie co chceta panowie. Na duże P to już trzeba zasłużyć.

Powodzenia.

A w Wenecji kilka lat temu wszystko było obsrane przez gołąbki. Zabytki zaczynały się sypać. Wtedy władze wprowadziły mandaty za dokarmianie - i to drastyczne - do 500 euro. I problem zniknął - gołąbki wyzdychały niekarmione

Wniosek? Bierzmy przykład z Wenecjan - wszyscy - Ty Janie też :)

Nieważne, czy ktoś ma Sony, czy Sansui - liczyć się powinien dźwięk. A dźwięk powinien nas łączyć - niestety jest inaczej...

K-man, dobrze to ująłeś.

No i znowu SYF. A zapowiadało się ciekawie. Jestem teraz pewny na 100% że wpisy Nowego12 są prowokacją. Dla mnie ton wypisz wymaluj Gumpalota.

Jestem pewien że gdybym przeprowadził taką prowokację, opisywał takimi samymi słowami jak Nowy12 swoje odsłuchowe doświadczenia do zostałbym szybko wyciszony. OK, podoba Ci się Sony kupuj Sony, ale daruj sobie Gunfalockie szczeniackie pyskówki typy Sony wykosił, pobił rozwalił, spalił Sansui.

Na tym forum sobie o Sansui nie pogadamy. Ktokolwiek coś dobrego napisze w wątku MIŁÓŚNIKÓW SANSUI zbiegną się hieny i wątek umiera. Przecież aktywność Sansuifobów w tym wątku jest większa niż w wątkach ich ukochanych sprzętów? Czy to nic nie mówi moderatorowi?

Ostatnie wpisy są najlepszym dowodem na to że to powinien być wątek o Sony lub antySansui. Goście prawie całą stronę piszą o Sony w wątku miłośników marki Sansui, porównują modele, sypią cenami. Ich aktywność tu jest znacznie wyższa nić w wątku o Sony. Właśnie w tym widzimy problem a nie widzi go moderator. Przecież Nowy12 to klon Bumpalumpa. Jestem na tym forum sporo lat, wiele zawdzięczam temu forum i szkoda mi trochę że kilku zakompleksionych Januszów odbiera mi przyjemność w dzieleniu się radością i doświadczeniami ze słuchania muzyki. Jeżeli moderator jest skłonny wysłuchiwać żalów Januszów i przywraca ten wątek a nie liczy się z opiniami ludzi tworzącymi klub miłośników marki Sansui to rzeczywiście forum to będzie miało łatkę dla szczeniaków.

No i znowu SYF. A zapowiadało się ciekawie. Jestem teraz pewny na 100% że wpisy Nowego12 są prowokacją. Dla mnie ton wypisz wymaluj Gumpalota.

Jestem pewien że gdybym przeprowadził taką prowokację, opisywał takimi samymi słowami jak Nowy12 swoje odsłuchowe doświadczenia do zostałbym szybko wyciszony. OK, podoba Ci się Sony kupuj Sony, ale daruj sobie Gunfalockie szczeniackie pyskówki typy Sony wykosił, pobił rozwalił, spalił Sansui.

Na tym forum sobie o Sansui nie pogadamy. Ktokolwiek coś dobrego napisze w wątku MIŁÓŚNIKÓW SANSUI zbiegną się hieny i wątek umiera. Przecież aktywność Sansuifobów w tym wątku jest większa niż w wątkach ich ukochanych sprzętów? Czy to nic nie mówi moderatorowi?

Wypraszam sobie takie oszczerstwa, wyrazilem swoja opinie na temat wzmacniacza sansui po odsluchu, widocznie opiniowanie jest zabronione

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.