Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pamiętacie jak ogłosiłem zakup alpha 607? No to projekt zaczyna dobiegać końca. Troszkę trwało wydobycie wzmacniacza z "dzikiego" kraju na niedalekiej wschodzie. Dzięki znajomemu, który mi pomógł to koszt transportu wyjdzie ok 50-70 euro:) przesyłka będzie u mnie w połowie przyszłego tygodnia - szykuje miejsce :)))). Mam nadzieje ze dojedzie w całości. Jak go już będę miał to opisze wrażenia wzrokowego i postaram sie dac fotki.

Pozdrowienia

Witam.

Pamiętacie jak ogłosiłem zakup alpha 607? No to projekt zaczyna dobiegać końca. Troszkę trwało wydobycie wzmacniacza z "dzikiego" kraju na niedalekiej wschodzie. Dzięki znajomemu, który mi pomógł to koszt transportu wyjdzie ok 50-70 euro:) przesyłka będzie u mnie w połowie przyszłego tygodnia - szykuje miejsce :)))). Mam nadzieje ze dojedzie w całości. Jak go już będę miał to opisze wrażenia wzrokowego i postaram sie dac fotki.

Pozdrowienia

Wzrokowe ok ale dlaczego nie dziwiekowe wrażenia ?!

Tak sie zastanawiam co wy widzicie w tych klockach sanaui ?? Przecież one graja przeciętnie , nawet najwyższe modele to nie jest żaden hiend - moze kiedyś jaks porównywali z unitra technicsem

Rozumiem ze ludzie czasem lubią mieć vintage sprzęt ale dlaczego sansui ?? Nie widać i nie słuchać zeby ludzie kupowali i sie tak jarali starszymi modelami Luxmana Sony itp ?

:)

szwagier83

Jak to zwykle bywa kolega oczywiście to expert prawda ? Jakie to niby kolega wzmacniacze Sansu słyszał ? Konkret proszę.

Ogólniki to są dobre do trolowania. Mogę jak by co zorganizować porównanie do większości najwyższych modeli ze stajni Sansui.

Mam nawet takie, które nawet w Japonii są rzadkością. Tranzystor, lampa, proszę bardzo.

Kolega pisze w klubie Sansui, że Sansui jest be. Zaprawdę bardzo lubię takich oszołomów co to gdzieś , kiedyś coś czytali czy słyszeli.

Twu rczy wkład poznawczy kolega wniósł , gratuluję.

W stopce coś nie mogę się nic dopatrzeć co też kolega posiada z tego hiendu ?

Szkoda, może marnuję czas a n markę przez kolegę posiadaną powinienem się przesiąść.

Jak by co udanego trolowania,, ale na innych wątkach proszę.

Jan

szwagier 83

Ano dlatego wzrokowe bo to przyjdzie mi najłatwiej. Nie mówię zbyt kwiecistym językiem a już wrażeń słuchowych nie potrafię tak pięknie oddać jak koledzy. Ponadto moje doświadczenia są raczej małe jeśli chodzi o porównania z innymi modelami i markami, mogę bazować tylko na tym co znam. Ponadto na samym początku będą wrażenia wzrokowe bo nie mam pewności czy wzmacniacz nie będzie wymagał regulacji (pewnie tak). A wydaje się ważne czy sprzęt zakupiony jest w dobrym stanie czy dobrze zniósł transport itp itd. To buduje pewną wiedzę na temat procesów zakupowych i jak i kim transportować sprzęt. Ale to takie tam moje widzi mi się :)

Pozdrowienia

Darek

Witam. Kochani PRZYJECHAŁ :) jest jest, dotarł w całości. Alpha 607 MOS Limited jest u mnie :) i wygląda przepięknie. Ta waga uchhhhh. Ten ciężar taki mięsisty, taki ..... solidny. Całość robi jak najlepsze wrażenie, nie ma żadnych śladów zużycia, nie ma rys i zadrapań. Góra, przód i tył poprostu bez zarzutu. Jest mały ślad na gałce głównego potencjometru widoczny w pozycji "0" od góry. Ponadto nic więcej. Panele boczne lekko zanieczyszczone ale to nic. W środku wygląda zjawiskowo i budzi szacunek. Lekki nalot starości, ale żadnych lotnych frakcji pyłu, który przyciągają ładunki elektrostatyczne. Sprzęt przyjechał DHL i zapakowany był w oryginalne opakowanie. Wewnątrz wszystkie wkładki styropianowe bez ubytków. Teraz sprzęt stoi i sie klimatyzuje. Myślę że jutro lub w piątek podłączę go do systemu i wtedy nastąpi dalsza relacja.

Pozdrawiam serdecznie

Darek

Teraz kilka zdjęć

post-57716-0-28351900-1459962879_thumb.jpg

post-57716-0-94002200-1459962903_thumb.jpeg

post-57716-0-59403800-1459962924_thumb.jpg

post-57716-0-93872200-1459962944_thumb.jpg

post-57716-0-02099300-1459962972_thumb.jpeg

post-57716-0-57720100-1459963010_thumb.jpeg

Darian31.

Gratuluję sprzętu. Śmiało dziś możesz już go odpalać. Ciekawe pierwsze wrażenia. To jeden z najładniejszych sprzętów tej marki. Ładniej prezentuje się tylko 907 MOS Limited. Ale różnice są niewielkie wzrokowo.

Ja też cieszę się nowym klockiem Sansui B 2105 MOS Vintage. Mój jest ciut cięższy. 38 kg wagi i jest końcówką mocy.Jak znajdę czas wkleję parę fotek.

Jan

Szwagier83

Jak to wypadło, proszę bardzo , relacja tu.

http://www.audiostereo.pl/warszawski-klub-audiofila-i-melomana_79555.html/page__st__3060

Wagowo to chyba słabo, bo na 1 kg coś około 4,5 Wata wychodzi. Ale jak kto lubi ...

Dzięki za podpowiedzi , a czy ktoś z zaglądających w ten wątek wymieniał żarówki podświetlenia na ledy?

Dzięki za podpowiedzi , a czy ktoś zamieniał żarówki podświetlenia na ledy?

Moim prywatnym zdaniem :

Ledy będą dziwnie wyglądać.

Zamiast pięknego, łagodnego blasku i poświaty Vintage.

Będzie UFO-bufo i disco kukuła, kukuła disco, jak w starej dobrej piosence z czasów PRL-u.

Przy oryginalnych żaróweczkach sprzęt ma wyższą wartość kolekcjonerską, tzw. 100% oryginał.

Musisz wybrać co bardziej Ci odpowiada.

Pozdrawiam

Pygar

No dobra , zgadzam się z argumentami , niestety jest jeszcze druga strona medalu co podnoszą użytkownicy z globalnej sieci - żarówki oryginalne mają krótką żywotność do 5 lat a ledy są forever , kolorystycznie chyba ledy można dobrać do gustu i biustu!!!

Odnoszę wrażenie, że Kolega Andrzej tak właściwie to nie żarówek szuka a chce usprawiedliwić ich wymianę na ledy. OK, my chcieliśmy podpowiedzieć, a Kolega niech robi co chce.

To Kolegi sprzęt i u niego będzie się prezentował tak jak go Kolega odrestauruje.

Odnoszę wrażenie, że Kolega Andrzej tak właściwie to nie żarówek szuka a chce usprawiedliwić ich wymianę na ledy. OK, my chcieliśmy podpowiedzieć, a Kolega niech robi co chce.

To Kolegi sprzęt i u niego będzie się prezentował tak jak go Kolega odrestauruje.

E tam Janie strzeliłeś kulą w płot , ja lubię tylko oryginały , sam mimo wieku jestem oryginalny w 99,99 % ( 2 sztuczne zęby- które mi przeszkadzają).

pierwsze w sieci o TU to właśnie przeczytałem o zamianie na ledy , i tylko kijem w szprychy zapytałem co o tym sądzimy/cie. I jeszcze jedno , zastanawiam się na razie teoretycznie które Sansui zagra adekwatnie do mojego Hitachi .

I na koniec mów mi wuju a nie per. kolego ( w sieci wszyscy jesteśmy jedną rodziną)

Andezej Dobry.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wujek

Jak już tak, to moi Wujkowie już nie żyją, jeden zginął pod Monte Cassino, drugi w Iranie. Nadal chcesz dołączyć do rodziny.

Idąc dalej, planuję zakupić .średniowieczny zamek w Sztumie. 4zł już mam, brakuje jeszcze zer. Chcesz dołączyć ?

Luk77

Jak miło...

Edytowane przez janvideo24

E tam Janie zaraz naukowo , oglądnij /przeczytaj PANA WOŁODYJOWSKIEGO i bądźmy kolegami z sieci.

A na poważnie jakby ktoś posiadał poszukiwane żaróweczki to ja chętnie...

A ja bym się na serio zastanowił czy wymiana żarówek na LEDy nie popsuje dźwięku tego klocka. Odratowywując w swoim czasie wzmacniacz Diory WS442 z podświetlaną żarówkami cało szklanymi T5 24V 2W wstawiłem błękitne oczoje*ne diody led i dosłownie na moich oczach następowała bliżej nieokreślona degradacja dźwięku wiem , że to mały model, ale odczuwałem jakby pojawienie się takiego szumku na wysokich. Wstawiałem również inne kolory zielony, czerwony i pomarańczowy..na tym ostatnim było w najmniej wyczuwalnym stopniu. Akurat odwiedził mnie mój kolega winylarz, jego zdaniem to była duża zmiana in minus.

A ja bym się na serio zastanowił czy wymiana żarówek na LEDy nie popsuje dźwięku tego klocka. Odratowywując w swoim czasie wzmacniacz Diory WS442 z podświetlaną żarówkami cało szklanymi T5 24V 2W wstawiłem błękitne oczoje*ne diody led i dosłownie na moich oczach następowała bliżej nieokreślona degradacja dźwięku wiem , że to mały model, ale odczuwałem jakby pojawienie się takiego szumku na wysokich. Wstawiałem również inne kolory zielony, czerwony i pomarańczowy..na tym ostatnim było w najmniej wyczuwalnym stopniu. Akurat odwiedził mnie mój kolega winylarz, jego zdaniem to była duża zmiana in minus.

chyba cie pogiełło :-) ;)

NIe no na serio, wiem, że uprawiam tu całkowite voodoo, ale podobnie działo mi się potem w Luxmanie L410 , tam są trzy żaróweczki i wymiana jednej z nich na białego "led" na życzenie właściciela drastycznie degradowała dźwięk! Padła decyzja o zakupie żaróweczki, i jakby błękitne niebo nastąpiło po jej zalutowaniu. pukaliśmy się w głowę i nie dowierzaliśmy uszom NA SERIO!... jedyne co mi przychodzi na myśl to to, ze układ przyzwyczaił się do danego obciążenia, w końcu żarówka bierze 40mA a led z 5 mA..i tyle.

Dla tego w vintage zalecam kolegom jednak wstawianie żaróweczek:-)

NIe no na serio, wiem, że uprawiam tu całkowite voodoo, ale podobnie działo mi się potem w Luxmanie L410 , tam są trzy żaróweczki i wymiana jednej z nich na białego "led" na życzenie właściciela drastycznie degradowała dźwięk! Padła decyzja o zakupie żaróweczki, i jakby błękitne niebo nastąpiło po jej zalutowaniu. pukaliśmy się w głowę i nie dowierzaliśmy uszom NA SERIO!... jedyne co mi przychodzi na myśl to to, ze układ przyzwyczaił się do danego obciążenia, w końcu żarówka bierze 40mA a led z 5 mA..i tyle.

Dla tego w vintage zalecam kolegom jednak wstawianie żaróweczek:-)

Żarówki w Sanasui to gwarancja nad naturalnego dźwięku a diody LED plastikowego :)))

Edytowane przez Luk77
  • 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.