Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wziąłem tej integry AU X1 pomimo ze jest w idealnym stanie i bez opisywanych problemów (bylem, macalem).

Zakupiłem dzielonego Nakamichi CA-5II / PA-5II.

Pozdro

Zacnie wygląda to Nakamichi PA-5II w środku... zapowida się na oszerną scenę muzyczną z duuużą przestrzenią ;)

Pozdrawiam, A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Nie wziąłem tej integry AU X1 pomimo ze jest w idealnym stanie i bez opisywanych problemów (bylem, macalem).

Zakupiłem dzielonego Nakamichi CA-5II / PA-5II.

Pozdro

Śmigają z Harbeth, jakie wrażenia? Znalazłem kolumny w cenie Harbeth, większymi możliwościami niż te pierwsze. Pozdrawiam

Ja obstaję na poważnie przy 100V zasilania w Japonii i 127V w USA. To ważne. Co do zaś jakości traf redukujących nie będę dyskutował. Jest jedno co warto wiedzieć. Kondycjonery, coś co tak poprawia jakość zasilania. często w ich skład wchodzi transformator separujący . Czym zaś jest trafo obniżające zasilanie ? Dokładnie elementem separującym . Owszem, możemy dyskutować o tym, że komuś źle zagrało. Dlaczego ? pewnie ten element został źle dobrany. Jak miał za małą moc to się nie dziwię. Jednak nie dyskutuję, jak ktoś twierdzi , że mu źle zagrało to mi przykro. Mnie gra znakomicie ale to mnie a może mam coś z uszami, może się nie znam więc nie moja sprawa. Ja tylko nadmieniam. W Japonii jest 100V a w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej 127 V na zasilaniu. Jest też różnica w częstotliwości napięcia przemiennego . Tylko tyle.

Jan

Aby nie zaczynać nowego tematu, Mam do kolegi prośbę, czy mógłbyś podać mi nazwę urządzenia -modele ,spełniające twoje oczekiwania separujące.Na 100v. i 127V. Z góry dziękuję . Edytowane przez lukag72

Śmigają z Harbeth, jakie wrażenia?

Nie, jeszze nie mam końcówki. One mają śmigać z Dynaudio. Harbethy napędza lampa choć ... dzisiaj mało nie kupiłem czegoś co do Harbethów byłoby miodziem ... Pass Aleph 0s, końcówka klasa A single ended, tranzystor grający jak lampa.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Witam.

Miłośników Sansui pragnę powiadomić, że warto przyjrzeć się eBay.de , jest kilka legendarnych sprzętów. Fakt, kasa jaką trzeba ,,wyłożyć,, nie należy do małych. Tranzystor piękny i bez uwag. Cena raczej jeszcze wysoka, ale to najwyższa końcówka . Lampowiec to legenda. Sprzedający sporo wymienił z kondensatorów. Nie do końca wstawiono to co najlepsze. Wydał na remont kupę kasy . Tu o cenie nie dyskutuję, wysoka, ale ten model pojawiał się zwykle raz, dwa razy w roku na aukcjach i to w gorszym stanie.

Pozdrawiam

Jan

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Patrzę na allegro i ... oczom nie wierzę ! AU-X911DG obita z boku i bez oryginalnego pokrętła już po 2750 zl; a przecież jeszcze aukcja trwa ... Nie rozumiem - nie lepiej z ebaya ściągnąć taniej ? Ten wzmacniacz w oryginale gra dość matowo mimo, że potężnie i z dobrym tempem .

Witam

Ceny się robią kosmiczne, może warto pojechać do Moskwy i kupić kilka sztuk widziałem ostatnio alfe 907 za 3,5k i Alfe 907DR za 4,3k zł. a co myślicie o Alfie 607NRA za około 2k zł albo B-2201 Vintage za 5kzł.

pzdr

JG

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Artcar przestań z tą Moskwą ! To tak jakbyś o cenach w Japonii mówił ... Jak kupisz 607NRA za 2 tys. to bez problemu tu sprzedasz to samo dotyczy 907 za 3,5 ... Przywieź poinformuj i ok - fantazjowanie nie jest w cenie ... Każdą próbę ściągnięcia z Rosji wspominam niemiło i tyle w temacie ...

Czubsi czepiasz sie :), Zawsze miło pofantazjować... bo ceny w Rosji dość atrakcyjne.... pozatym może ktoś akurat przeczyta tą informacje i ma kogoś w Moskwie i sobie sciągnie...i będzie miał fajnie i tanio....może komuś się ta informacja sprzyda to że ja czy Ty nikogo tam nie mamy nie znaczy że inni nie mogą kupić tanio znacznie taniej niż w Europie...:(..607 jest w USA za 700$ i narazie nie ma chętnych.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Ja mam w Moskwie brata ale nie mam zamiaru wydać pieniędzy i stracić i kasę i wzmacniacz ... (swegoczasu probowałem i na granicy zawsze jest coś nie tak - straciłem w ten sposób fajny tuner swego czasu a i brat miał potem mnóstwo stresu i problemów ...

Osobiście uważam że powinno się informować że ktoś gdzieś w jakimś dziwnym miejscu znalazł sklep gdzie są fajne sprzęty za dobre pieniądze, ludzie jeżdżą po świecie i spokojnie sobie mogą kupić to i owo ale po prostu nie wiedzą że wystarczy zjechać do jakiegoś miasta i można cos trafić. Jak ktoś znajdzie np coś w Gruzji to odrazu proszę o info jak będzie jeszcze we wrześniu to napewno będzie stało u mnie. Bułgaria, Rumunia, Turcja też jestem zainteresowany, będę w wakacje podjadę i kupię włoże do bagażnika i nawet może bez ceł i podatków przywioze. Dlatego piszę o tej Moskwie bo sam widzisz Czubsi że tego sprzętu tam jest i akurat ktoś może w wakacje tam będzie i sobie przywiezie.

pzdr.

JG

Rosja...

Nie wiem jak Kledzy, ja przez kontakty z tym obszarem, straciłem pracodawcę i pracę. Poprostu skasowali mi szefa. Warzywo teraz. Omijam szrokim łukiem i nawet nie myślę.

Odnośnie USA, ta 607 NRA jest już od 2 miesięcy a wcześniej nie wiem, ale sądzę, że też była. Jakś dziwnie tak. Napisz do gościa, popytaj ile do Polski. Jak odpowie, już dobrze, jak ściągniesz , jeszcze lepiej. JAk zapłacisz cło i podatek, pogadamy. Nie mam nic do ściągania, sam czasem też kupuję tu i tam. Ja kupiłem kilkanaście sprzętów. Ile Ty kolego? Cena wyjściowa nijak ma się do końcowej. Ta zaś zależy często bardziej od widzimisię celników niż rzeczywistości.

Powodzenia

Jan

Panowie.

Ja tylko napisałem że w Rosji można tanio kupić, co komus moze się okazać przydatne i tyle, a wy demonizujecie ten kraj, nie wiem nie bylem może to faktycznie dziki kraj i lepiej nie zaglądać, osobiście byłem wielokrotnie na wschodzie (Ukraina, Gruzja, Rumunia Bułgaria Litwa) i nigdy jak do tej pory nic złego mnie nie spotkało w przeciwieństwie do tak wspaniałych cywilizowanych krajów jak Szwecja, Norwegia, Niemcy Czy Francja gdzie wielokrotnie mnie okradano i nasyłano Policje bo jacys podejrzani ludzie przyjechali na wakacje z Polski, ale bynajmniej nie pisze wszem i woboc żeby omijac te kraje bo tam sodoma i gomora wręcz przeciwnie polecam...szczególnie Norwegię, piękny kraj i super ludzie.

Janie, jak kiedyś już wspominałem zakup dla mnie w USA to żaden problem bo mam wysyłkę do Chicago a potem do Polski ta 607 wyszłaby mnie 850$ bez ceł i podatków, dzięki za namelessa, kupiłem całkiem fajnie gra ale chyba Sansui nie jest bardzo wrażliwy na kable bo mam też VDH i albo juz straciłem słuch albo róźnica jest minimalna.

pzdr.

Artcar, każdy ma swoje przeżycia z różnych krajów. Francji też bym nie polecił. Daniia, Niemcy jest ok. Indie genialne, ale po serii gwałtów i napadów w tym kraju, spadły im wizyty turystyczne o 35%. To masa. Ja jednak byłem w Deli krótko, zaś Radżastan super. Varanasi też. Ukraina to wiecznie wyciągnięte łapy przy każdej kontroli samochodowej.

Wybacz. Miałeś szczęście .

Ja nie polecam Rosji, bo były czasy, że albo byłem u nich albo w Czechach. W Polsce czasem kilka dni w miesiącu. Owszem , masz układ, to czemu nie, ale układy mają to do siebie, że kończą się niewiadomo kiedy a Ty zostajesz z ręką w nocniku. Ze Stanów coś zciągałem, mało osób decyduje się na bezpośrednią wysyłkę do Polski a mało ma znajomych tak uczynnych by się zajęli pośrednictwem. Jak masz znajomego co to zrobi, super. tak trzymać.

Ja pozostaję przy Japonii, wybur jest i tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość. Kanał sprawdzony. Szybko i pewnie. Płatność też wygodna.

Pozdrawiam

Jan

Witam

Co tu taka cisza..:)

Panowie pytanko szybkie i krótkie, jest jakaś różnica pomiędzy B2101 a 2102 oprócz wizualnej, na jakim poziomie to gra jakby zestawić z AU-X

pzdr

JG

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Różnica jest taka jak mniej więcej AU-X901 do AU717.B2101 i B2102 różnieą się dość nieznacznie i schematem i brzmieniem. Grają modelem dźwięku "przejściowym" Coś jak AU-X901 ale trochę bardziej matowo i siłowo. Trzeba w nich trochę odświeżyć bebechy i wtedy zagra schemat :-) Zabawa zaczyna się w końcówkach mocy od B2301 :-)

Witaj Czubsi

Coś mnie nosi i chciałbym zmian...:)...pytam o te końcówki bo ich ceny takie jakieś atrakcyjne, teraz mam AU-X701 i moze by było na takiej końcówce lepiej a nie chce wydawać większej kasy bo zbieram na kappy 8.2. ale czy zmiana 701 na 2101 ma sens? Finansowo się opłaca bo 701 lepiej sie cenia od 2101 więc troche kasy by zostało.

pzdr.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Nie chcę Cię ukierunkowywać ! Napewno mniej finezyjnie i przyjemnie bo 701 gra "ładnie" a B2101 trochę matowo i siłowo. Jeśli chodzi o power to napewno krok w dobrym kierunku a jeśli dodatkowo masz czlowieka co zgodzi się wymienić kondy na Silmic to będzie to bardzo fajny zakup ...

Czy ktoś z Was zna sprzedawce "zygzaks" z allegro - sprzedawca wystawia różne sprzęty, sporo Sansui - ceny są rozsądne ale jakoś dziwnie to wygląda.

Czy ktoś z Was zna może temat, coś kupował albo może doradzić czy temat jest bezpieczny?

np. http://allegro.pl/sansui-sr-838-stan-perfekt-audiofilski-gramofon-i3176051097.html

Krell i JBL porażka, natomiast AU X901 barwnie z ogromną sceną, bass prowadzony w ryzach ale z dużą gęstością.Jednak stare paki lubią starsze towarzystwo. Okablowanie to Tara Labs, DAC Audio forte,

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Nowsze Sansui mają zdecydowanie większy potencjał ! Nie dziwi mnie, że Krell wypadł przy AU-X901 przeciętnie - fabryka prądu bez finezji kolorytu i rozmachu Sansui to połączenie dla ogarniętych manią wilekości amerykanów a nie melomanów - wileu o tym zapomina ...

O ile to mnie nie zdziwiło . Umiejętne zestawienia polegają na ciągłym sprawdzaniu, moja nauka ciągle trwa ,lecz wystarczy podłączyć dwie rzeczy,wiedząc że obydwie mają potencjał ,lecz w duecie, depczą sobie po nogach w tańcu.Aby zestawić odpowiednio partnerów. Sansui i JBL z serii studio monitor czy control monitor,są bardzo udanym połączeniem,pokłady emocji są ogromne, wysokie można rzecz lekko wycofane,średnica na pierwszym planie otulona do okoła potężnym lecz krótko trzymanym bassem.To nie buczenie to czysta Energia. Mogę jedynie przypuszczać że alpha 907, będzie tego czego szukam

Edytowane przez lukag72

Witam

http://www.hifido.co.jp/KWsansui/G1/P0/A10/E/0-50/S5/C13-73949-84640-00/

kupował już ktoś na tej stronie?

nie orientuje się ktoś z was ile kosztuje dostawa takiego wzmacniacza do polski?

I czy to dobry model sansui?

?

Witaj

TAK, to DOBRY wzmacniacz

Strona HiFi-Do, to pewniak /czasem mają obsuwy z terminowością - ale może jestem wyjątkiem/

Jeżeli koszt to np 2000 dolarów

to po doliczeniu kosztów /spreadu, wysyłki-np FedEx, cła i podatku/ to wyjdzie Ci prawie drugie tyle

Tanio nie jest

Ale nikt nie mówił że pieniądze są najważniejsze

:-)

Pozdrrr

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Koszt ostateczny tego wzmacniacza to około 15600 (wiem bo sam go myślałem wziąć) Doszedłem jednak do wniosku, ze to przerost formy nad treścią. Lepiej kupić "zwykła" 907 i dodać parę rzeczy a osiągniemy więcej niż wersja limited za o wiele mniej pieniążków ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nowsze Sansui mają zdecydowanie większy potencjał ! Nie dziwi mnie, że Krell wypadł przy AU-X901 przeciętnie - fabryka prądu bez finezji kolorytu i rozmachu Sansui to połączenie dla ogarniętych manią wilekości amerykanów a nie melomanów - wileu o tym zapomina ...

Paweł, nie uogólniaj. Z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy. Krell i JBL tudzież Krell i Triangle oraz Krell i Paradigm to nie są połączenia dobre. Posłuchaj jednak Krella z Dynaudio lub Krella z Vienna Acoustics. Przykro mi ale AU-X 901 (słuchałem parę dni temu) nie ma żadnych szans.

Oczywiście zgadzam się z czubasi i discomaniac, a dlaczego ponieważ nie rozpatruje który wzmacniacz jest lepszy zresztą porównujemy końcówkę +pre z integrą . Krell świetnie napędza trudne do wysterowania kolumny. Z czym nie radzi sobie już tak dobrze Sansui. Lecz umiejętne zestawienie elementów, daje oczekiwane wrażenia, słuchowe Sami wiecie że po prostu nie wszystkie rzeczy się lubią. wydaje mi się, że tak naprawdę nie ma słabych rzeczy przynajmniej wyprodukowanych przed 95r.mowa tu oczywiście o produktach uznanych, a nie totalnej masówce.Choć dla przykładu taki Panasonic PM.do dziś gra świetnie.I Krell i Sansui to nie przeciętne klocki, o świetnych walorach brzmieniowych ,dobranie im odpowiednich partnerów jest jak zawsze kwestią czasu. Moim zdaniem, Krell jest zdecydowanie lepszym piecem,od integry Sansui.lecz nie zawsze się sprawdza,testując dość dużą liczbę różnych zestawów kolumn, muszę często używać trzech rodzaji wzmacniaczy to jest Końcówka+pre,integra lub wysoki model amp stereo ze strach lat, oraz wzmacniacze liniowe często dwa, z różnej półki cenowej. Dla przykładu: testował Sendory SP1,przynajmniej z 6 wzmacniaczami w przedziale cenowym od 400 zł do 7000zł wszystkie klocki to używki.I tak taki Dual ,ani na krok nie ustąpił ASR -wi,powiem więcej zagrał z lekką przewagą na swoją korzyść.Co nie świadczy iż Dual jest lepszym wzmacniaczem od ASR, podpinając kolumny ,Audio Physic czy Roksan Ojan itd.To właśnie ASR nie miał konkurencji,a kolumny pokazywały swoje prawdziwe mozliwości. Nie które klocki są bardzo wrażliwe na towarzyszącą im elektronikę, nie bać sie ustawień kombinować,przynajmniej jest z tego dużo satysfakcji.Pozdrawiam

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Nie umniejszam Krellowi jego możliwości ale filozofia tej marki po prostu do mnie nie trafia. Niemniej jednak przyznać należy porównanie Krella z AU-X901 w ramach pewnej ciekawostki bo jak byśmy tego nie zestawiali to Krell jednak należy do innej półki pod względem i ceny i możliwości. Daje to jednak pojęcie , że z takim rywalem jak B2302 czy nawet AU-alpha 907 to sprawy wyglądałyby zdecydowanie inaczej. Sansui ma tą cechę, ze z wszystkim gra conajmniej dobrze a z częścią wybitnie a to dlatego, że to dobre wzmacniacze są a ich dobroć wynika z braku wszelkich ukierunkowań i ograniczeń czego się nie da powiedzieć o większości wzmacniaczy - nawet tych bardzo drogich i uznanych za kultowe ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.