Skocz do zawartości
IGNORED

Oszuści na Allegro!!!

goralejro

Rekomendowane odpowiedzi

A propos Toola to przyznaję, że kupiłem tak AEnimę, tylko wersję zieloną ;P. Odkąd dowiedziałem się, że to pirat, to staram się teraz przed każdym zakupem dowiedzieć jak najwięcej o danym wydaniu. A poza tym... to przestałem kupować na allegro, pozostał ebay, koszty przesyłki są w miarę znośne (najdrożej chyba jest w juro/ojro, ale w tej walucie najrzadziej kupuję) i jest opcja best offer, dzięki której już udało mi się nabyć kilka płyt po "mojej" cenie. I jeśli jest opis płyty mint, to jest mint rzeczywiście, nawet jeśli ma ponad 25 lat (ani jednego trzasku a płyta i obwoluta wyglądają, jakby wczoraj opuściły fabrykę). Wiadomo, i tam się pirat znajdzie, ale kupując tam mam mniejsze obawy o wtopę kasy.

• 1 miesiąc później...

!!!UWAGA!!! Tool pirat Lateralus na allegro!!! Podróba garażowa na niebieskim winylu!!! Jeśli to któryś z forumowiczów licytuje to wycofajcie się z tej aukcji, bo to jest dziadostwo zrobione z cd :-] Jedyny oryginalny Lateralus to ten na 2 picture discs.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

>thrak<

Ja to licytuję, ale coś mnie tknęło i wszedłem na forum żeby poczytać, dlaczego są dwie wersje okładki dla tego samego tytułu.

Dzięki thrak za ostrzeżenie przed tym wydaniem, już sobie tą aukcję odpuszczam ;-)

Noooo w końcu widzę, że nie darmo idą te moje inwestygacje :-) Trzymać się z daleka od kolorowych winyli Tool. Z tego co wiem to oryginalny est tylko 1-płytowy Undertow na szarym przezroczystym winylu :-] jakieś 100$ na ebay czasami bywa :-] Reszta to podróby garażowe z cd klepane nadające się na półkę i na pewno nie warte swoich cen.

www.toolvinyl.com baza wiedzy, można pytać admina, bardzo fajny pomocny gość.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 1 miesiąc później...

Witam, gramofon jest już w drodze, teraz tylko płyt brakuje. Właśnie przed chwilą zakupiłem dwie płyty od allegrowicza vinyleum:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda tylko, że zaraz po tym wyczytałem, że użytkownik ten zawyża ocenę płyt. Moja wina. Opis miał obiecujący (czyszczenie w myjce i polecane z tego forum antystatyczne folie). No zobaczymy, może nie wszystko stracone, może okażę się, że nie będzie najgorzej. Zastanawiam się jeszcze nad JON AND VANGELIS The friends of mr.cairo tego allegrowicza, bo płyta piękna.

Do sedna. Może był by ktoś tak uprzejmy i zrobił skrót z tego tematu, czyli jakich użytkowników omijać. Ci, którzy w tym siedzią od dawna na pewno nie zajmie to dłużej niż 20 minut, a nowym użytkownikom takim jak ja oszczędzi kłopotów.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>szczupak90,

"...Szkoda tylko, że zaraz po tym wyczytałem, że użytkownik ten zawyża ocenę płyt. Moja wina. Opis miał obiecujący (czyszczenie w myjce i polecane z tego forum antystatyczne folie). No zobaczymy, może nie wszystko stracone, może okażę się, że nie będzie najgorzej. Zastanawiam się jeszcze nad JON AND VANGELIS The friends of mr.cairo tego allegrowicza, bo płyta piękna..."

To jeszcze nie wiesz czy cię oszukał czy nie, ale już go w "Oszustach" umieściłeś? Tak prewencyjnie, że zapytam?

>>>szczupak90,

"...Szkoda tylko, że zaraz po tym wyczytałem, że użytkownik ten zawyża ocenę płyt. Moja wina. Opis miał obiecujący (czyszczenie w myjce i polecane z tego forum antystatyczne folie). No zobaczymy, może nie wszystko stracone, może okażę się, że nie będzie najgorzej. Zastanawiam się jeszcze nad JON AND VANGELIS The friends of mr.cairo tego allegrowicza, bo płyta piękna..."

To jeszcze nie wiesz czy cię oszukał czy nie, ale już go w "Oszustach" umieściłeś? Tak prewencyjnie, że zapytam?

Użytkownik już został tu wspomniany. Ja chciałem tylko zapytać czy ktoś by zrobił taki "poradnik w pigułce" jeśli chodzi o allegro.

Swoją drogą Yul, nie wiem dlaczego mi się z tobą tak źle piszę na tym forum, jesteś mocno nastawiony na nie. Wszystko tylko krytykujesz.

>>>szczupak90,

Ty jesteś studentem. Wyobraź sobie taką sytuację i napisz czy by Ci odpowiadała: przygotowujesz się do jakiegoś egzaminu, idziesz na niego, siadasz w ławce. Egzaminator czyta listę obecności, dochodzi do Twojego nazwiska i mówi: "Panu dziękuję, pan ma dwójkę". Ty: "Ale za co?!? Przecież jeszcze nawet słowa nie napisałem!!!" Wykładowca: "Proszę pana, gdzieś w sieci wyczytałem, że pan się nie przygotowuje do egzaminów, żegnam więc".

Popieram, niestety troche to nieuczciwe postawienie sprawy, a prosba o skrot watku to juz smiech na sali. Leniwa mamy dzisiaj te mlodziez... Nadmienie jedynie, ze trudno zrobic taka liste z wielu wzgledow, zapewne po czesci Ci przeciez znanych. Jesli nie - coz, za leniwy jestem na prowadzenie za raczke.

Yul, z twojego wpisu wynika, że opinie z sieci są nie prawdziwe i każdy musi się naciąć na złego sprzedawcę z allegro i sam się przekonać na własnej skórze, że kupił gówno. Z jakiegoś powodu ktoś wspomniał o tym allegrowiczu. Z resztą dyskusja zrobiła się bardzo jałowa, dostanę płyty to ocenie.

A co do lenistwa, wkurzają mnie takie opinie brane ze stereotypów. Nie ma problemu, mogę się za to zabrać, tylko, że to nie będzie miało sensu, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Takiemu użytkownikowi jak Yul nie powinno to zabrać więcej czasu niż 20 minut, ot tak wymieni ich nawet z pamięci. Dla nowych anologowiczów taka lista była by dużo lepsza niż wertowanie ponad 400 odpowiedzi, aby znaleźć tego jednego użytkownika. Widzę jednak, że to nie dojdzie do skutku, bo starzy wyjadacze są tu tylko po to aby jechać po młodych.

Pozdrawiam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Szkoda tylko, że zaraz po tym wyczytałem, że użytkownik ten zawyża ocenę płyt.

Kupiłem u niego już chyba kilkadziesiąt pozycji i śmiem twierdzić, że w przeważającej większości płyty są w lepszym stanie niż wskazywał opis.

Niegodziwością jest wymienianie tego sprzedawcy w tym temacie.

<A co do lenistwa, wkurzają mnie takie opinie brane ze stereotypów. Nie ma problemu, mogę się za to zabrać, tylko, że to nie będzie miało sensu, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Takiemu użytkownikowi jak Yul nie powinno to zabrać więcej czasu niż 20 minut, ot tak wymieni ich nawet z pamięci. Dla nowych anologowiczów taka lista była by dużo lepsza niż wertowanie ponad 400 odpowiedzi, aby znaleźć tego jednego użytkownika. Widzę jednak, że to nie dojdzie do skutku, bo starzy wyjadacze są tu tylko po to aby jechać po młodych.>

buhahahahahaha! to się nazywa roszczeniowe podejście do życia! cóż chłopaku, fala jest fala! :)))

buhahahahahaha! to się nazywa roszczeniowe podejście do życia! cóż chłopaku, fala jest fala! :)))

Byś sobie oszczędził, takie komentarze jak ten tylko utwierdzają mnie w moim przekonaniu. Niestety myliłem się co do poziomu tego forum, bo w moich oczach mocno spadło. Wypraszam sobie takich komentarzy. "chłopaku".

Czy jest na sali moderator? Prosił bym o usunięcie całej dyskusji dotyczącej niczego.

>>>szczupak90,

Myślę, że nie masz co "sobie wypraszać", albo "sobie życzyć/nie życzyć", bo ci tu napszą: "Życzyć to sobie 100 lat możesz", tak jak mi kiedyś >robix< napisał. Hehe, i muszę powiedzieć, że to było dobre!

Co do tych rzekomych oszustów i komentarzy na allegro. Wiesz co to jest negatywny komentarz odwetowy? A czy nie przyszło ci do głowy, że za pomocą komentarzy na allegro swoje dintojry rozgrywa konkurencja? Jak? Ano bardzo prosto: kupuje coś za parę groszy od konkurenta (tego, któremu akurat idzie sprzedaż np. płyt vinylowych) i niezależnie od tego w jakim stanie jest płyta, pisze w komentarzach że to był rzęch i śmieć, a sprzedawca to oszust. I już prywatne porachuneczki maluczkich załatwione. A ty to bezsensownie powtarzasz na forum, nie mając w ręku nawet jeszcze płyt od niego, nie znając ani jego samego, ani tego kto nagryzmolił negatywa.

Troszkę więcej dystansu do allegro, tego forum i generalnie tego, kto co anonimowo napisał w internecie, młodemu pokoleniu życzę.

Kolego szczupak90 zastanawiam się dlaczego prosisz kogoś aby wyręczył Cię w odrabianiu lekcji. Dlaczego ktoś ma za Ciebie przeczytać jeszcze raz wątek i Ci go streścić. Każdy wpis dotyczący nieuczciwego sprzedawcy jest uzasadniony i powinieneś widzieć dlaczego tu trafił tak sprzedawca. Czyżbyś był kolejnym typem "kopiuj wklej i wszystko po łebkach" jeśli tak gratuluje postawy, mam jedynie nadzieję w ten sposób nie uda Cię ukończyć studiów, bo w przyszłości z powodu niedouczenia i braków wiedzy możesz zrobić komuś krzywdę.

A swoją drogą zastanawiam się dlaczego mając tak roszczeniowe podejście zainteresowałeś się gramofonem. Czy tylko dlatego że modny ostatnio jest i wszyscy trąbią że lepszy od CD. Niestety muszę Cię rozczarować gramofon to medium które nie znosi jak traktuję się go po łebkach, pewną wiedzę trzeba opanować samemu i samemu nabrać doświadczenia nikt za ciebie tego nie zrobi. Jeśli uważasz że da się inaczej to odsprzedaj te płyty i ten gramofon bo bardzo się rozczarujesz. Na przyszłość więcej pokory życzę i cierpliwości.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jaki to 1st press??? To jest to ostatnie niemieckie tłoczenie "Blood Sugar Sex Magic" z białymi kopertami (jak widać na zdjęciach) i prostokątna naklejką :-] 1st press był z zadrukowanymi kopertami z tekstami, fotami i dziarami Red Hotów :-D

Ukryta Zawartość

A wystarczy tylko pogrzebać w necie.

Ukryta Zawartość

<Myślę, że nie masz co "sobie wypraszać", albo "sobie życzyć/nie życzyć", bo ci tu napszą: "Życzyć to sobie 100 lat możesz", tak jak mi kiedyś >robix< napisał.>

nasz Yul bardziej pamiętliwy od słonia...:)

Kolego szczupak90 zastanawiam się dlaczego prosisz kogoś aby wyręczył Cię w odrabianiu lekcji. Dlaczego ktoś ma za Ciebie przeczytać jeszcze raz wątek i Ci go streścić. Każdy wpis dotyczący nieuczciwego sprzedawcy jest uzasadniony i powinieneś widzieć dlaczego tu trafił tak sprzedawca. Czyżbyś był kolejnym typem "kopiuj wklej i wszystko po łebkach" jeśli tak gratuluje postawy, mam jedynie nadzieję w ten sposób nie uda Cię ukończyć studiów, bo w przyszłości z powodu niedouczenia i braków wiedzy możesz zrobić komuś krzywdę.

A swoją drogą zastanawiam się dlaczego mając tak roszczeniowe podejście zainteresowałeś się gramofonem. Czy tylko dlatego że modny ostatnio jest i wszyscy trąbią że lepszy od CD. Niestety muszę Cię rozczarować gramofon to medium które nie znosi jak traktuję się go po łebkach, pewną wiedzę trzeba opanować samemu i samemu nabrać doświadczenia nikt za ciebie tego nie zrobi. Jeśli uważasz że da się inaczej to odsprzedaj te płyty i ten gramofon bo bardzo się rozczarujesz. Na przyszłość więcej pokory życzę i cierpliwości.

Pozdrawiam,

Paweł

Racja kolego Pawle. Taka mlodziez - w gimnazjum i LO dostaja streszczenia lektur bo po co czytac cale ksiazki, na studiach kupuja lub kseruja skrypty po ok. 50 stron zamiast czytac i analizowac grube tomiska i podreczniki. Pozniej, po latach takich przyzwyczajen, przychodzi taki jegomosc i wymaga streszczenia wątku (!!!) od innych bo nie chce mu sie samemu czytac :) No smiech na sali :) Aha i ten gramofon i winyle to tez pewnie tylko dlatego, ze stalo sie to "trędi" ostatnio i chcesz zaimponowac kolegom :) Tylko jak Ci przyjda te winyle to zebys czasem nie probowal robic yhh jak to sie zwie, lupy czy sample, ze koles kladzie plyte pod igle i przesuwa winyl łapą. Przyjechal do mnie siostrzeniec lat 15, wpadl do pokoju "O jaki fajny gramofon!" Puscilem gowniarzowi jakas plytke, mysle niech se poslucha, a ten pierwsze co to wzial plyte w lapska pod igla jak juz sie krecila i zaczal przesuwac bo widzial w TV, jak to fajnie robili, trzasnalem mu w pysk za to, polecial z placzem do siostry, ta do mnie z awanturą itp. To byl taki odruch niekontrolowany z mojej strony ale o malo furii nie dostalem...

Racja kolego Pawle. Taka mlodziez - w gimnazjum i LO dostaja streszczenia lektur bo po co czytac cale ksiazki, na studiach kupuja lub kseruja skrypty po ok. 50 stron zamiast czytac i analizowac grube tomiska i podreczniki. Pozniej, po latach takich przyzwyczajen, przychodzi taki jegomosc i wymaga streszczenia wątku (!!!) od innych bo nie chce mu sie samemu czytac :) No smiech na sali :) Aha i ten gramofon i winyle to tez pewnie tylko dlatego, ze stalo sie to "trędi" ostatnio i chcesz zaimponowac kolegom :) Tylko jak Ci przyjda te winyle to zebys czasem nie probowal robic yhh jak to sie zwie, lupy czy sample, ze koles kladzie plyte pod igle i przesuwa winyl łapą. Przyjechal do mnie siostrzeniec lat 15, wpadl do pokoju "O jaki fajny gramofon!" Puscilem gowniarzowi jakas plytke, mysle niech se poslucha, a ten pierwsze co to wzial plyte w lapska pod igla jak juz sie krecila i zaczal przesuwac bo widzial w TV, jak to fajnie robili, trzasnalem mu w pysk za to, polecial z placzem do siostry, ta do mnie z awanturą itp. To byl taki odruch niekontrolowany z mojej strony ale o malo furii nie dostalem...

A wy dalej swoje. Tak, będę mixował sobie vangelisa na winylach, po to kupiłem gramofon? Kupiłem gramofon nie dlatego, że jest trendi, jakoś wszystko co kupuje raczej odbiega od tego słowa. Jednak nie chce mi się tego tu pisać i tłumaczyć wyłącznie ze stereotypów, na tym forum nie ma to najmniejszego sensu.

Winylon ale poleciałaś z tym siostrzeńcem :-D Trzeba było szczylowi krótki wykład dać przed prezentacją, czy szczeniak zrozumiał co będzie się działo, ze będzie grała muzyka taka jakiej nigdy nie usłyszy z mp3 i przede wszystkim łapy przy d..e trzymamy w czasie odsłuchu :-) Dobreee, w pysk ! :-)

Czyżby nie było na forum pedagogów, aby wytłumaczyć tragiczne skutki stosowania agrsji w wychowywaniu młodzierzy? Przecie to niewinne dziecię bedzie miało uraz.

Jak pójdzie na imprezę, na której jako źródło zostanie podpięty gramofon (taa) to nie patrząc na panienki, natychmiast ucieknie.

I to WŁASNY wój mu to uczynił. Fe.

Czyżby nie było na forum pedagogów, aby wytłumaczyć tragiczne skutki stosowania agrsji w wychowywaniu młodzierzy? Przecie to niewinne dziecię bedzie miało uraz.

Jak pójdzie na imprezę, na której jako źródło zostanie podpięty gramofon (taa) to nie patrząc na panienki, natychmiast ucieknie.

I to WŁASNY wój mu to uczynił. Fe.

Jasne, od 20 lat istnieje nurt bezstresowego wychowania w Polsce i mamy to co mamy. Nauczyciel nie moze przeprowadzic lekcji w szkole bo jest z kazdej strony szykanowany przez bandy dresiarzy, skejtów i innej gównarzerii zapatrzonej w masową kulturę Ameryki. Ja dostalem pare razy w łeb od wojskowego wuefisty w LO - zyje, mam sie dobrze, a jego mile wspominam. Na imprezach nie puszczaja muzyki z gramiaka tylko mp3 i sluchaja cos co tylko muzyke przypomina. Poza tym to byl odruch niekontrolowany z mojej strony, cos jak poparzenie od goracej rzeczy, gdy ujrzalem co młokos robi z płytą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.