Skocz do zawartości
IGNORED

Niedźwiedzki come back?

Waldi76

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

https://www.audiostereo.pl/topic/61116-nied%C5%BAwiedzki-come-back/

Nie zauważyłem, że odszedł, nie zauważę, jak wróci.

Niedżwiecki jest dla mnie jak Szpakowski. Obu nie słucham.

Obaj tyle lat na antenie, obu brak własnego zdania "w swoich" dziedzinach.

Niestety Niedzwiedzki zestarzał sie wraz ze swoja formula prowadzenia radia i muzyka jaka gra.

Tak wiec moim zdaniem pojawienie sie go gdziekolwiek albo znikniecie niewiele zmieni - stacji grajacych "best of..." jest teraz w eterze zatrzęsienie. Brakuje natomiast stacji z wyrazem, ktorego niestety Niedzwiedzki juz nie jest w stanie zadnej stacji przysporzyc.

Gość

(Konto usunięte)

Klimat audycji radiowej, której niedoścignionym wzorem dla innych jest trójka,tworzy osobwoość prowadzącego,a tą Niedzwiecki może obdzielić wszystkich radiowców np.RMF-u.

Cieszę sie że wrócił i wierze, że dzięki niemu pojawi się kilka fajnych audycji w trójce.

Niedźwiecki odszedł dla kasy z "Trójki', ale nie wierzę, że spelnieniem Jego ambicji było prowadzenie pop listy. Teraz powraca, jednak jest ambitny, ale listę niech pozostawią Baronowi...

no właśnie, ciekawe jak będzie. Baron zostanie przy LP3 czy zasiądzie Niedźwiedzki. Ja obu lubie także nie problem. Mialem krotki czas ze jak odszedl Z trojki Niedzwiedz nie sluchalem LP3.

A tak na marginesie to że wraca do Trójki to narazie mega nieoficjalne informacje. Wcale sie nie zdziwie jak usłyszymy go np w Zetce:)))))) Bo czy przy tak niestabilnym PR ( milion zmian w ciągu roku ) chciało by Mu się wracac do 3. No z drugiej strony..:" jak mawiał Dr.Plama, język mamony jest lepszy od Esperanto "

rastuch

Gość

(Konto usunięte)

...Marek Niedźwiecki kończy współpracę z Radiem Złote Przeboje z początkiem lutego. - Wracam do "Trójki" po wypełnionym kontrakcie w Złotych Przebojach. Znaczy, wracam do domu - powiedział "Gazecie" Niedźwiecki. Zaczyna tam pracę 1 kwietnia. - To nie prima aprilis, a urodziny Trójki - dodał...

http://wyborcza.pl/1,75248,7493291,Niedzwiecki_wraca_do__Trojki_.html

Pojechaliście trochę po jednym z najlepszych radiowców, ale facet jest twardy i jak to przeczyta, chyba się nie załamie.

Do plusów dodatkich zaliczę jeszcze jeden z najciekawszych głosów na eterze, luz i swobodę (chociaż, podobnie jak jego koledze Mannowi, głosik zaczyna wibrować), poczucie humoru i trzymanie się z daleka od polityki. Brak komentarzy do aktualnych wydarzeń innych niż muzyczne, to ogromna zaleta w swiecie, gdzie każdy jest "miszczem" i "znafcą" zarówno w problemach powłoki promów kosmicznych jak i budowy komórkowej AH1N1 a między wypocinami na ww tematy rozmawia z L. Millerem.

jacch, 25 Sty 2010, 21:55

>Klimat audycji radiowej, której niedoścignionym wzorem dla innych jest trójka,

Hmm... z tym stwierdzeniem pozwolę sobie się nie zgodzić. Trójka kiedyś - tak, trójka dziś - średnia sprawa. Może po staremu Jan Ptaszyn Wróblewski, młdy Kydryński - czasem, resza bez wyrazu.

>tworzy osobwoość prowadzącego, a tą Niedzwiecki może obdzielić wszystkich radiowców np.RMF-u.

Owszem, tylko że RMF, Razdio Z i wikszość innych nie są żadną skalą porównawczą. To są stacje (tu Radio Z na 100%) gdzie gra się każdego dnia do znudzenia 20 tych samych kawałków przeplatanych co chwila reklamami. W tym towarzystwie Niedzwiecki prezentuje się w miarę. W moim odczuciu nie jest on jednak żadną indywidualnością, a jedynie prezenterem z tzw. "historią", czy długoletnią praktyką jak wolisz.

>Cieszę sie że wrócił i wierze, że dzięki niemu pojawi się kilka fajnych audycji w trójce.

Szczerze mówiąc, jego powrót ani mnie ziębi, ani grzeje. Jak już włączam radio to z reguły słucham Chilli Zet. Całkiem fajne radio. Ciche spokojne klimaty, okromną większość czasu antenowego zajmuje właśnie muzyka i to całkiem dobrze dobrana, nie ma bezsensowego pitolenia o polityce i powtarzanych co godzinę newsów. Wiadomości są sprowadzane do suchych faktów co w Polskich mediach jest EWENEMENTEM. Dowiaduję się co się wydarzyło bez kiluminutowej interpretacji wydarzenia dziennikarza, czyli odmóżdżającego słowotoku. Są podawane bieżace informacje o wydarzeniach kulturalnych w kraju i zagranicą i nie dotyczą one wyłącznie muzyki, ale również filmu, teatru, literatury. W końcu, reklam tyle co na lekarstwo. Z tych wzgledów dla mnie aktualnie jest to radio numer 1 w Polsce.

Mrok, 26 Sty 2010, 11:54

> Wiadomości są sprowadzane do suchych faktów co w Polskich mediach jest

>EWENEMENTEM.

Offtopic: nawet same suche fakty, jeśli tylko odpowiednio wybrane, zestawione, mogą cię równie skutecznie zmanipulować jak nieobiektywne komentarze.

Lubiłem listę Niedźwieckiego w Trójce. Ale listę Barona lubię bardziej. Też mam nadzieję, że Niedźwiecki nie wróci do listy.

A co do osobowości w Trójce to mistrzami są jeszcze Piotr Metz i Piotr Kaczkowski. Ten ostani mam nadzieję, że niebawem wróci.

dzis podali nawet w serwisie III :)

fajnie ze wraca ... Ja nawet przy Jego przegięciach Basiowych lubie go słuchać. Złotycz Przebojów z Niedzwieckim słuchałem 2x ale jakos mnie irytowały:)

rast

Marek Niedźwiecki jest dla mnie autorytetem. Jednym z niewielu w kraju, w którym depcze się autorytety. Skromność i dystans do siebie godne podziwu. Przy jego liście dorastałem, słuchałem jego fajnych żarcików, zdobywałem wiedzę o muzyce, stawałem się fanem niektórych wykonawców. Dla wielu ludzi w latach 80. to była jedyna możliwość, aby poczuć Zachód. Dzięki Panie Marku.

A mnie się spodobało gdy w trakcie realizowania tej listy wszechczasów dał dyskretnie wyraz podłamce estetycznej gdy w pierwszej dwudziestce pojawiła się melodia Pink Floyd "High Hopes":)

Gość

(Konto usunięte)

Ktoś tutaj kiedys zamiescił link do strony z archiwalnymi audycjami Beksińskiego i zdaje mi sie, że przy przeglądaniu tych archiwów, natknąłem sie tam na liste przebojów, ale jakie to były wydania to już nie pamiętam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.