Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wogole to moim zdaniem technics to była dobra firma do konca lat 90

Obawiam się, że jesteś osamotniony w tym twierdzeniu. Ja bym powiedział że do końca lat 80. Lata 90 to padlina w Europie, ale na rodzimym japońskim rynku wciąż wypuszczano topowe klocki.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

To jest jakiś czujnik, według instrukcji należy go używać tylko przy kolumnach Technicsa, przy innych może powodować włączanie się zabezpieczenia. Co to daje? Według nich, lepszy bas.

Tyle udało mi się znaleźć w instrukcji.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Z Technicsów w mojej kolekcji mam

TECHNICS SL-P1200

Dźwięk jak dla mnie rewelacja. Przebija konstrukcje Sony z serii ES które mam również - czyli 338ESD, 559ES, 779ES. Ma jeden mankament - mi nie przeszkadza (ale żonie tak, więc jak ktoś zna rozwiązanie i w miarę tanią możliwość poprawy - jestem zainteresowany) - płytę żeby ruszyła trzeba zakręcić palcem - sama nie ma siły ruszyć - potem wszystko działa sprawnie - przełącza, itp. GRA REWELACYJNIE

A co sądzicie o głośnikach technics sb-cs50 103940166.jpg

moze masz co z silniczkiem nie dostaje takiej mocy ze by osiagnac krecenie sie plyty wiec jak przekrecic palcem o winyl to wtedy dostaje ta moc moim zdaniem wina silniczka

Z Technicsów w mojej kolekcji mam

TECHNICS SL-P1200

Dźwięk jak dla mnie rewelacja. Przebija konstrukcje Sony z serii ES które mam również - czyli 338ESD, 559ES, 779ES. Ma jeden mankament - mi nie przeszkadza (ale żonie tak, więc jak ktoś zna rozwiązanie i w miarę tanią możliwość poprawy - jestem zainteresowany) - płytę żeby ruszyła trzeba zakręcić palcem - sama nie ma siły ruszyć - potem wszystko działa sprawnie - przełącza, itp. GRA REWELACYJNIE

Kondensatory przy serwie/silniku ew. jakiś stabilizator albo sam silnik jest nie teges.

Kondensatory przy serwie/silniku ew. jakiś stabilizator albo sam silnik jest nie teges.

Kondziorki przy silniku (3szt) kumpel mi zmieniał.

Sytuacja wygląda tak - pierwszy rozruch danego dnia wymaga solidnego zakręcenia, kolejne leciutkiego a czasem wcale.

Poszukaj serwisówki i oddaj go dobremu elektronikowi niech ci go na oscyloskopie wyreguluje.

Microswitch źle styka, przemyć ew. lekko odgiąć tylko ostrożnie bo to cieńkie blaszki.

high-quality-micro-switch-V-156-1C25-snap-action-switch-200pcs-free-shipping-.jpg

P.S. Mam na zwracającą uwagę kulturę Twoich wypowiedzi po lekturze ostatnich stron klubu.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Zdzisław,

zjadłem słówko "myśli" po "na", co jest zwykłą gafą i z kulturą, ani znajomością zasad pisowni nie ma to nic wspólnego.

A sypanie na forum kur.ami, i innymi pier..leniami to wg mnie zwykłe prostactwo i tyle.

pozdrawiam

P.S. I nie pouczaj mnie kolego sympatyczny, bo piszemy "po polsku" ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

no co z tego yu chodzi zeby ktos zrozumial przekaz a nie kużwa pisownia jakos ja na to uwagi niezwracam

a po drugie moj sprzet do sluchania muzyki jest dobry a do bardziej wymagajacych chwil mam onkyo wiec jest git.

to i tak jest sprzet z wersjii midi wiec do od sluchu jest dobry

ja pie... Tu piszemy o sprzetach czy to jest klub kuzwa sympatykow jezyka polskiego whiter1 wez zapisz sie na inne forum

w googlach na pewno takie znajdziesz a jak nie to na facebooku zobacz tam jest duzo fanclubow roznego rodzaju jeszcze raz mowie tu sie pisze o sprzetach a nie kuzwa kto jak pisze

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wszędzie, tutaj i na każdym innym forum pisze się według zasad języka polskiego i z szacunkiem dla innych. Szanowny Przedmówco, musisz się tego nauczyć bo inaczej ludzie będą Cię tak traktować jak Ty ich.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.