Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

SL-P1200: http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/player/sl-p1200-e.html

SL-P1300: http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/player/sl-p1300.html

Cenowo oba 2 razy droższe niż p990 ale P1xxx były na rynek pro, m.in rozgłośnie radiowe.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mnie najbardziej interesuje strona dac tych cd, z tego co widziałem to sl 990 jest na 2 pcm 56 a 1200 i 1300 na 4 szt, ale jakie pcm siedza w którym nie jestem pewny.Który myślisz jest z niich najlepszy???Zastanawiam sie właśnie nad którymś z tych cd

Sprawa z DAC wygląda tak:

SL-P1300: 4 x PCM56P-K + 2 x MB671431

SL-P1200: 2 x PCM54HP-M – MN51005PDN

SL-P990: 4 x PCM56P-J – YM3404B

P1200 trochę odstaje z dwoma przetwornikami, z tych trzech brałbym P1300.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

SL-P990 miałem przez dwa lata. Szczerze nie mogę go polecić, dźwięk jasny, suchy, ostry... dość męczące brzmienie! Choć zbudowany był jak czołg, bardzo ciężki. Płyty też czytał wszystkie bez zająknięcia i natychmiast. Bardziej już mi odpowiadał SL-P720, choć ten trochę zamulał, ale dało się go słuchać, nie męczył tak.

Ponoć SL-P1200 gra dużo lepiej, ciepło i delikatniej, ale nie słuchałem go osobiście.

1200GLD nie jest stary, chyba z 10-12 lat jeśli się nie mylę. Niestety pewnie podskoczy do 1500-1750 eur, tu już cenę dyktuje wygląd. Za takie pieniądze wolałbym Thorensa, Garrarda 401 czy nawet jakby dobrze poszukał EMT.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

dołączam do grona fanów marki Technics - w moim domu zagościła końcówka mocy SE-A5.

Jako preampa używam do niej Yamahy R-S700 i muszę przyznać, że nawet wizualnie do siebie pasują :)

post-26580-0-91436900-1335185656_thumb.jpg

post-26580-0-57614800-1335185661_thumb.jpg

Wizualnie to pikuś , SE-A5 dość mocno się grzeje , co nie jest zbyt dobre dla sprzętu stojącego na górze .Serwisówka zakazuje stawiania, bądż zakrywania góry ze względu na oddawane ciepło.Ogólnie to bardzo ładna końcówka, w dobrym stanie.

Piękny zestaw , ciekaw jestem jak brzmi w porównaniu z dzisiejszym sprzętem ze średniej półki

Zawsze miałem Technics'a. Ostatnio SA-DA10, SV-DA10,DVD-A10. W porównaniu do tego zastawu, to w ogóle nie grało. Ostani zakup - SL-P2000 podpiąłem do preampa poprzez RCA i XLR tej samej firmy. Zmieniałem w preampie wejścia i XLR zdecydowanie lepiej wypada. choć znowy czasem wydaje mi się, że niższy model SL-P900 z samymi RCA gra fajniej. A tak ogólnie, to jeszcze nie trafiłem na osobę, która do mnie przyszła, i nie była zachwycona dźwiękiem.

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

• 2 tygodnie później...

siemano mam glosniki technicsy i czy moge zwiekszy dziure bassreflex ze by miec lepsza jakosc

i czy mozna jeszcze wiecej cos z nich wycagnac z góry dziekuje

5544583477_d3782a80b3_m.jpgto jest model technics sb-cs50

Edytowane przez polska9999
  • 2 tygodnie później...

czesc mam pytanie czy kolumienki sb-a71(ciezkie jak cholera) sa cos warte ??? moge je wziac od brata, ale na ich widok moj kregoslup zaczyna mnie bolec.

u niego nie moge posluchac, bo stoja w piwnicy i musialbym do siebie taszczyc. moze ktos slyszal je , moze ktos cos podpowie, czy warte zachodu???

pozdrawiam

rs

ps.tak mnie naszlo na te vintage- jest teraz w modzie, ale na razie i tak u mnie nie beda staly bo za wielkie

Kolumny b.rzadkie, robione w USA na rynek amerykański. Mogrąć grać całkiem dobrze. (oczywiście w granicach rozsądku).

• 2 tygodnie później...

Jedno mnie zastanawia dlaczego jesli TECHNICS jest do dupy to duzo osob go posiada i z niego korzysta a i jeszcze kupuje taki sprzet dla mnie to jest dziwne

ja do TECHNICSa nic nie mam gra bo gra

Edytowane przez polska9999

Ja tam lubię swojego Technicsa , SU-A4 po konkretnym serwisie , wymieniłem mojego nowego cdka na sl-p990. Zdaje sobie sprawę że są lepsze sprzęty , ale na szczęście każdy z nas lubi co innego , te starsze klocki grają całkiem sympatycznie .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.