Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  258 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Te pierwsze zdjęcie mnie dobija, 3szt A1, jak miałbym jedną za moją A3 to byłbym szczęśliwy jak prośię w maju.Wydaję mi się że oni tylko oglądają i czyszczą te klocki.

klocki niegrające są martwe

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich serdecznie

Jako posiadacz technics sb-ex3 oraz technics sl-pg3 pozwoliłem sobie zawitać na Wasze forum gdyż potrzeba mi informacji:)A więc porzebna mi informacja na temat tych kolumn (sb-ex3) z tego co wiem sam technics ich nie produkował tylko były sygnowane (brand) przez technicsa. A dlaczego tak mnie to ciekawi?? ponieważ mam to podpięte pod NAD-310 i w tej konfiguracji te kolumny grają rewelacyjnie. Mam jeszcze tannoye mx-3 i to zupełnie nie gra w tym zestawieniu. Może ktoś coś wie??

Witam klubowiczów. TV Technics działa bez przestrajania. Czas oczekiwania na rozgrzanie i pojawienie się obrazu - bezcenny :-)

post-32130-0-72322200-1329557979_thumb.jpg

post-32130-0-79793200-1329558092_thumb.jpg

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Witam klubowiczów. TV Technics działa bez przestrajania. Czas oczekiwania na rozgrzanie i pojawienie się obrazu - bezcenny :-)

post-32130-0-72322200-1329557979_thumb.jpg

post-32130-0-79793200-1329558092_thumb.jpg

Heeeeeeee, jak się szuka, to się znajdzie :-)

Zakupiłem złotego SL-P2000, za niecałe 2 tygodnie wkleję foty

Witam,normalnie cicho w naszym klubie prawie jak u mnie w domu,przy starcie padła moja kochana Se-a3, no i kłopot po wstępnej autopsji uszkodziło tranzystory końcowe ODA wszystkie w jednym kanale , sprawdzając dalej stopień napięciowy drzazgi , 2SA964 , diody germanowe,tranzystory sterujące i większość rezystorów wyparowała , normalnie masakra.Ocalał cały drugi kanał , o ile tranzystory sterujące jest czym zastąpić to 2sa964 są nie do zdobycia, z pomocą przyszedł kolega z forum , ze Szczecina -fan Technicsa po rozmowie zawiozłem moją a3 , dokonał cudu , wyczarował dla mnie nie osiągalne części,naprawił profesjonalnie uszkodzony kanał.Wszystkie tranzystory były parowane , sprzęt po naprawie sprawdzony na 'hamowni' trzyma parametry fabryki.Jeśli ktoś z forum miałby problem z SE-A3 to mogę polecić kolegę Diabła , naprawdę zna się na tym co robi,sam jestem elektronikiem ale miałem wątpliwości czy podołam.Pozdrawiam Fanów Technicsa , piszcie jak Wam grają.

Witam,normalnie cicho w naszym klubie prawie jak u mnie w domu,przy starcie padła moja kochana Se-a3, no i kłopot po wstępnej autopsji uszkodziło tranzystory końcowe ODA wszystkie w jednym kanale , sprawdzając dalej stopień napięciowy drzazgi , 2SA964 , diody germanowe,tranzystory sterujące i większość rezystorów wyparowała , normalnie masakra.Ocalał cały drugi kanał , o ile tranzystory sterujące jest czym zastąpić to 2sa964 są nie do zdobycia, z pomocą przyszedł kolega z forum , ze Szczecina -fan Technicsa po rozmowie zawiozłem moją a3 , dokonał cudu , wyczarował dla mnie nie osiągalne części,naprawił profesjonalnie uszkodzony kanał.Wszystkie tranzystory były parowane , sprzęt po naprawie sprawdzony na 'hamowni' trzyma parametry fabryki.Jeśli ktoś z forum miałby problem z SE-A3 to mogę polecić kolegę Diabła , naprawdę zna się na tym co robi,sam jestem elektronikiem ale miałem wątpliwości czy podołam.Pozdrawiam Fanów Technicsa , piszcie jak Wam grają.

Nie bylo tak tragicznie, co prawda troszke części wyparowało, pierwszy raz widziałem tak dziwne spaloną se a3....teraz masz dwa identyczne kanały na doskonałych toschibach- ze starych zapasów, zadne nowe wynalazki.Miłego użytkowania:)

Jeszcze raz dzięki , mam nadzieję że z czasem wrócę do orginału , choć trudno zdobyć ODA , stokrotne dzięki za pomoc , diabeł, pozdrawiam Roman.

Nie ma za co, fajnie było posłuchać odmiany po przeglądzie, wzmacniacz odzyskał werwę i dynamikę, zawsze powtarzam że stare wzmaki wymagaja serwisów, inaczej nie są takimi jakimi stworzyli je konstruktorzy.

Edytowane przez diabeł

post-32130-0-77774200-1331231299_thumb.jpg

post-32130-0-40155200-1331231368_thumb.jpg

Witam, sprzęcik w domu. Gra zdecydowanie lepiej przez XLRy niż 900-tka przez RCA. Poza tym te bajery z miedzią, nogi pasują do SU-C7000, szuflada wychodzi dostojniej i ciszej. Miodzio :-)

Co tu robić ? Szukam dalej :-)

post-32130-0-11797100-1331233332_thumb.jpg

post-32130-0-06838200-1331233359_thumb.jpg

Trochę ze środka

• Moderatorzy

witam, w tunerze 650 uszkodziłem gniazdo antenowe, wymieniał ktoś ? dużo z tym roboty i czy przy okazji można wymienić na normalne bo tu jest odwrotne i bywają z nim kłopoty

jak coś wiecie to będę wdzięczny za info

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

A JAKI KOREKTOR RADZICIE KUPIC

Do tej wieży wzorniczo (36 cm) pasują korektory: SH-E51, SH-E65, SH-E66, SH-E75, SH-E85, a parametrami możesz sobie porównać info w sieci np: http://www.hifiengine.com/manuals/Technics.shtml

Primo: wyłącz capslock

Obojętnie jakie, byleby nie za duże i najlepiej 8ohm.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Przez DVD cd player magnetofon dzwiek jest dobry ale z dekodera na niektorych stacjach jest przed dzwiek

w glośnikack w srodku kable wymieniłem dzwiek sie troche polepszył ale to ciagle nie to co z wyzej wymienionych

dekoder jest z cyfry + starszy sagem

Znacie jakies sposoby oprocz kupowania nowego bo to mi tez radzili mam wielki sentyment do tego amplitunera wiec dopoki sie nie zepsuje to nowego nie kupuje

Posłuchaj Marantz, Denona czy Yamahy i zrozumiesz dlaczego Technics jest kiepski. Na allegro osiąga takie ceny bo to relikt PRLu.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Tak wogole to moim zdaniem technics to była dobra firma do konca lat 90 pozniej to sie spierdolila a po drugie za czasów matshushity on wiecej serce wkladal w ta firme nowy zarzad panasonica doprowadzil do tej opinii na temat technicsa.

A co do oprocz HARMAN-KORDON PIONEERA to YAMAHA robi najlepsze sprzety audio z marantzem nie mialem doczynienia ale ostatnio widzialem w saturnie wzmacniacz marantza za 22000 zl wiec cos w tym musi byc to byl najdrozszy wzmacniacz.

A oprocz technicsa posiadam rowniez ONKYO ktory gra zajebiscie mam go od pol roku

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.