Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Też wczoraj dostałem tego niusa :-) Dopiszę coś jeszcze o czym poprzednicy nie napisali. Działa już oficjalna strona:

http://www.technics.com/global/

:-D

Trzeba sprzedawać wszystko i zbierać na R1 :-)

Edytowane przez pio01

to dziwne 700 to przeciez klasa premium a R klasa nizsza

700 to Premium

R to Referencyjna

Niema się co tymi Hi-ENDEM podniecać. Produkcja będzie na pewno jednostkowa. W EU pewnie sprzdadzą kilkanaście egzemparzy a u nas ani jednego.

Znowu nagonka na firmę? Za słaby? Za tani? Nie w smak że reaktywowano firmę? Czy produkty innych producentów w tej cenie sprzedają się na kilogramy? Wszystko dzięki temu, że w Japonii "prawdziwe" Technicsy cały czas są popularne na rynku wtórnym i nadal bardzo drogie :-) W Europie bardzo dużo ludzi ceni sobie te produkty i cały czas o nich wspomina o jakości i niezawodności. To my ludzie wymusiliśmy powrót tej marki :-)

Edytowane przez pio01

Powrót tej marki jest tylko na Europę, żadne z innych dystrybucji, obu ameryk i nawet w Azji nie byli zainteresowani.

Informacja nieprawdziwa. Cytuję:

"Berlin, 3 września 2014 r. – Firma Panasonic zapowiedziała dzisiaj powrót na rynki europejskie kultowej marki sprzętu audio – Technics. Pierwsze od sześciu lat produkty Hi-Fi pod marką Technics zostaną wypuszczone na rynki Europy w grudniu, po czym stopniowo wprowadzane będą na całym świecie."

więcej w linku:

http://www.panasonic.com/pl/corporate/Nowosci/artykuly/technics-egendarna-marka-sprzetu-audio-powraca-z-europejski-rynek.html

Edytowane przez pio01

Tak, jeśli odniesie sukces i będzie zainteresowanie, ja osobiście się cieszę, bo jest czym.

Ja też się cieszę :-) a plany są na cały świat...

"The first new Technics Hi-fi products in six years will debut in Europe in December expanding to other regions across the globe, including the US market, in 2015."

http://www.benzinga.com/pressreleases/14/09/n4821997/legendary-audio-brand-technics-returns-with-a-mission-to-help-listeners

Edytowane przez pio01

W Europie bardzo dużo ludzi ceni sobie te produkty i cały czas o nich wspomina o jakości i niezawodności

Nie no pojechałeś trochę .

Owszem Technics ma kilka ciekawych klocków dziś w chorych cenach ale reszta w swojej ( piszę o używanych ) cenie dużo odstaje od choćby Pioneera czy Sony .

Jedno co jest pewne to u nas jest na nie bum jak kiedyś na VW Golfy :)

Edytowane przez muda44

Nie no pojechałeś trochę .

Owszem Technics ma kilka ciekawych klocków dziś w chorych cenach ale reszta w swojej ( piszę o używanych ) cenie dużo odstaje od choćby Pioneera czy Sony .

Jedno co jest pewne to u nas jest na nie bum jak kiedyś na VW Golfy :)

Ale o czym piszemy o prawdziwych Technicsach czy o przebitkach Panasonic na Technics na Europę?

Wszystkie złe produkty jak np. SH-GE90 czy RS-B965 itd. wystarczy poprzedzić nazwą Panasonic w wyszukiwarce Google i mamy zdjęcia z logiem Panasonic na obudowie :D W Japonii to tylko złote prawdziwe Technicsy 2000, 5000, 3000, 7000... :-)

Edytowane przez pio01

Ale o czym piszemy o prawdziwych Technicsach czy o przebitkach Panasonic na Technics na Europę?

Wszystkie złe produkty jak np. SH-GE90 czy RS-B965 itd. wystarczy poprzedzić nazwą Panasonic w wyszukiwarce Googlei mamy zdjęcia z logiem Panasonic na obudowie

Piszę właśnie o tych jak ten korektor czy " topowy " RS 965 który sprzedaje się za 500zł gdzie w tej cenie chodzą o niebo lepsze Pioneery czy Sony .

Japonii to tylko złote prawdziwe Technicsy 2000, 5000, 3000, 7000... :-)

Nie znam ich ale znowu w tej cenie jest i też całkiem inna konkurencja .

Piszę właśnie o tych jak ten korektor czy " topowy " RS 965 który sprzedaje się za 500zł gdzie w tej cenie chodzą o niebo lepsze Pioneery czy Sony .

Ale to nie Technics tylko tak naprawdę Panasonic nie wiem czy sprawdziłeś sobie w wyszukiwarce...

Nie znam ich ale znowu w tej cenie jest i też całkiem inna konkurencja .

Widzę że kolegi nic nie przekona - nie słyszał ale wie swoje że w tej klasie to wszystko lepsze :-) czyli wszystko po staremu Technics fuj :-)

Ceny technicsow na allegro sa zawyzane poniewaz mozna na tym zarobic ludzie z sentymentu kupia

Niestety są pewni handlarze i "zawsze perełka" i "pierwszy właściciel" :-)

Edytowane przez pio01

Technics do końca potrafił zrobić fajne klocki. Miałem SA-AX6 z SL-PS7 z B&W P5 i całkiem fajnie to grało w bi ampie. Nie koniecznie musiały to być japońskie Technicsy.To była zwykła budżetówka, ale spoko. Mi się brzmieniowo bardziej podobał SL-PS7 niż Pioneer PD-S901, choć Technics przy Pioneerze wyglądał jak plastikowa mydelniczka.

Widzę że kolegi nic nie przekona - nie słyszał ale wie swoje że w tej klasie to wszystko lepsze :-) czyli wszystko po staremu Technics fuj :-)

Nie znam tych klocków tak jak pisałem ale zaznaczyłem że i ich ceny są całkiem inne a w tych cenach są też inne mniej i bardziej udane klocki .

Trzeb by to porównać i tyle ;)

Mam jeszcze SL-P999 i z nowszych SL-PS770, też nie są złe, SL-P990 jakoś mi brzmieniowo nie odpowiadał. Potrafili zrobić fajne tunery, cdeki, gramofony. Nie mówię, że wszystko mieli super udane, ale trochę fajnych klocków urodzili. Wzmacniaczy dobrych mieli mało, szczególnie przy końcu produkcji.

Pozdrowienia dla Klubowiczów..

Nie należę do tego klubu, ale trafiłem na wiadomość która Was pewnie ucieszy, więc wklejam linka:

http://www.monoandstereo.com/2014/09/technics-returns.html

>Azus

Sorry, ta marka nie należy do moich "śledzonych", zawsze kojarzyła mi się (i kojarzy po kilku kontaktach z tymi "wyrobami") z odpustowymi światełkami i takim samym brzmieniem, znalazłem info to wkleiłem, jak Ty jesteś lepiej poinformowany to życzę miłego (?) kontaktu z Technicsem.

Edytowane przez Andrzej Stelmach

A slynny SL-P2000 Reference CD Player, ktos mial z nim stycznosc czy w ogole nie pojawial sie na polskim rynku?

widze ze nawet jedna sztuka na allegro jest mozna spytac skad ma ten cd , wiadomo z czystej ciekawosci po sprzedawca i tak powie to co chcemy uslyszec

Gdyby tylko większość klocków Technicsa miała takie wnętrze:

No ma - puste ;)

Sorry, ta marka nie należy do moich "śledzonych", zawsze kojarzyła mi się (i kojarzy po kilku kontaktach z tymi "wyrobami") z odpustowymi światełkami i takim samym brzmieniem, znalazłem info to wkleiłem, jak Ty jesteś lepiej poinformowany to życzę miłego (?) kontaktu z Technicsem.

Koledze chodziło o to że jak spojrzysz wyżej zobaczysz że właśnie piszemy na ten temat ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.