Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy wykonanany na przewodniku ze srebra

kali77

Rekomendowane odpowiedzi

kali77, 2 Lut 2010, 14:42

Wazne, że wiesz co Ci się podoba - ja np. nie lubię srebra w kablach głosnikowych.

Z sieciówkami trzeba poćwiczyć, bo mozna bardzej sobie zaszkodzić niż pomóc.

Na pocieszenie dodam, że w moim systemie zwykły przedłuzacz bez żadnych filtrów zagrał lepiej niż HYDRA 8

Taaaa a świstak siedzi i zawija wtyczki w sreberka...

climax99, 3 Lut 2010, 00:13

Serio. Ogólnie jestem fanem takich zabawek, szczególnie sieciówek. Uwierzmi, że nie podłączałem jednego z lepszych kondycjonerów po to, zeby napisać że nie działa. Działa, nawet skutecznie i słyszalnie. Tylko wynik końcowy, kompletnie mi sie nie podoba - nie mógłbym żyć z takim dźwiekiem. Pod tym względem zwykła sieciówka Furutecha, czy MIT Magnum ZIII działaja dużo lepiej. A że w przypadku pre zasilam go z uziemieniem poprzez przedłuzacz - to wyglada to dosyć kontrowersyjnie.

zgadzam się z tobą.Wszysko zależy od lokalizacji jakości instalacji.Tak że najlepszy kondycjoner lub listwa będą działały różnie w zależności od lokalizacji.

zyzio, 3 Lut 2010, 20:16

Nie trzeba. Nie robcie z tego sensacji - nie taki miało to sens.

Trzeba słuchać, przedewszystkim. Znam systemy, w których Hydra sprawdziła sie znakomicie. U mnie nie chciała.

... przedłużacz był zakończony sieciówką Furutech i MIT Magnum ZIII na zmianie, o tym proszę nie zapominać tp 30% ceny Hydry. Ciagnę przedłużaczem tylko dlatego, że pre lepiej mi gra uziemione a uziemienie mam w dośc odległym gniazdku.

Tzn. Że Hydra była podłączona do nieuziemionego gniazdka ? Coś popier...z instalacją jest - jedno uziemione odległe gniazdko, reszta bez uziemienia....strach się bać ;)

Zyzio, masz racje powinienes sie zacząć bać, tylko nie gniazdka a własnych pogladów. Wszedzie wietrzysz gówno nosem i w koncu tak ci to wejdzie w krew ze nawet fiołki będą ci smierdziały.

ZMienne środowiskowe.. to jest odpowiedż na twoje wywody o gniazdku i przedłuzaczu.

Rownowaga, harmonia, merytorycznie dobrane elementy systemu. Po co komu hydra jak ma w sieci np za niskie napiecie, Znam przypadki ze ludzie maja w domach 180 albo i nizej i co wtedy. Nie pomoze filtr . w listwie nie pomoze kondycjoner , jedynie przetwornica napiecia ale to inna bajka. Jest wiele racji w tym ze wzmacniacze lampowe roznie reaguja na listwy zasilajace, nic w tym nadzwyczajnego. Inaczej nie znaczy gorzej, CZasami glosniej nie zanczy lepiej a mniej dynamicznie gorzej, Jezeli poprawia sie szereg aspektow kosztem jednego to kompromis jest opłacalny, jezeli chcesz idealu musisz o to walczyc,

whitesnake, 3 Lut 2010, 20:21

Nie wiem. Jakoś nie bardzo mi leżą twoje doświadczenia. Ja mam popierniczoną instalację, ale gdy ponad rok temu podłączyłem V-Ray, to uwierz mi, usiadłem i nie mogłem dojść do siebie. To co zrobiło to małe pudełko z piaskiem, przeszło moje oczekiwania. Każdy aspekt brzmienia uległ poprawie na plus. Dosłownie.Zmiany były ogromne. Użytkowałem to urządzenie ponad rok i uważam, ze jest doskonałe. Ósemka może ciut słabsza, ale całościowa świetna. te urządzenia na pewno nic nie psuja.

pozdr

Z doświadczenia wiem że te ostatnie kilka metrów kabla od gniazdka do sprzętu potrafi zrobić rewolucję w jakosci reprodukowanego dźwięku, nie wnikam co jest w środku czy to miedx, czy srebro- grunt że słychać różnicę....

johny, 3 Lut 2010, 21:10

Nie twierdzę, że nic nie zrobiło albo że pogorszyło. Z tranzystorem kolegi forumowego V-Ray robi cuda. Zachęcony jego efektem chciałem sprawdzić u siebie. Przyjechał z ósemką, zmiana była potężna - więc nie zstanawiając się wiele pozyczyłem na kilka dni od innego, który miał na sprzedaż i po dłuzszej zabawie moge jedynie stwierdzić, że z lampą efekt jest spektaularny (w kategorii zmiany) ale kompletnie mi się nie podoba. Po dłuzszym czasie grania na Hydrze przełączenie na sieciówkę MIT ZIII to jakbyś otworzył okno w piękny słoneczny poranek, zaczyna się zycie :).

A co do instalacji i napięcia, nie mam z tym zadnego problemu. Stoen daję równo. Zdarzają się małe spadki ale nigdy poniżej ~215V. Mierzyłem to dłuzszy czas. Mam Linna Sondeka napedzanego z silnika na 220V bez zadnych valhalli i sprawdzałem w swoim czasie zarówno częstotliwość jak i napiecie.

Kwestie podłączania z uziemieniem, czy bez cwicze od pewnego czasu. Lampa podłączona do uziemienia zaczyna grać dokładnie tak jak na kondycjonerze, matowo z wyraźną stratą głębi sceny. Za to w przypadku pre lub CD zasilanie z uziemieniem wyraźnie poprawia dynamikę i barwę dźwieku. Może to mało koszerne podejście, ale tak mi gra... i nic na to nie poradzę :).

triode

Ga to to samo co AWG. Pod tym linkiem tabelka przeliczników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

whitesnake,, za czarnego danielsa wyłuskam ci kiedy tą teorie i przestanie cie to dziwic. Jak bedziesz kiedy w moich skromnych okolicach to zapraszam, zawsze lepiej pogadac przy muzyce i paulanerze jak klepac w kompa a wszedzie tylky "weze" , niekiedy to nawet i białe

climax99, 4 Lut 2010, 23:51

Do czarnego Danielsa nie potrzebuje wielkiego pretekstu, ale chętnie skorzystam z kilku lekcji:)

Bywam w okolicy, więc okazja z pewnością się znajdzie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.