Skocz do zawartości
IGNORED

Usher Reference R-1.5

terror twins

Rekomendowane odpowiedzi

jestem na etapie przebudowy systemu,

chciałem ją zestawić z kolumnami minas anor,

cd narazie brak,

myślę nad tą końcówką,

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

widać nikt nie miał okazji posłuchać tej końcówki,

mógłbym połączyć ja z pre pasywnym.

nie znam charakteru tego ushera,

poza tym to albo to albo accu serii 3xx

modrzew47, 7 Lut 2010, 16:30

>Weź to Accu i nie zawracaj sobie głowy.

Tu akurat mam odmienne zdanie:) Osobiście, z tej dwójki, w cenie 5-6 kzł - wybrałbym Ushera.

Wszystko zależy od tego, kto, gdzie i z czym czego słucha...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

tzn, nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie integra czy sam wzmacniacz, chyba tylko taka ze do wzmaka będę musiał dokupić pre.

jeśli chodzi o brzmienie to chodzi mi o dynamikę, przejrzystość, mocny bas i bogatą średnice średnice.wiem, że tak można.

nie wiem tylko czy dzielony jest jednak lepszy, opinii jest dużo, a możliwości odsłuchu małeee

Moim zdaniem spełnia wszelkie stawiane przez Ciebie kryteria.

Nie robię porównań bezpośrednich z innymi urządzeniami więc mogę wypowiedzieć się jedynie miarodajnie jak wpisuje się w mój cały zestaw - jak w "o mnie". Mam Ushera od ok. 3 lat i jestem bardzo zadowolony (nie chcę zmieniać) - ma duże zapasy mocy, jest dynamiczny, z dobrą rozdzielczością niskich częstotliwości (może lekko podkreśloną), dużą sceną i delikatnymi wysokimi, rozdzielczo ale bez ostrości (klasa A). Usher R1.5 to poprawiona wersja starszej końcówki Tresholda, tworzonej jeszcze przez Passa - jesli wierzyć internetowi. Moje kolumny nie mają dużych głośników niskotonowych a pokój ok. 30 m kw. dlatego ważne było dla mnie by wzmacniacz szczególnie dobrze radził sobie z tym pasmem. Miał też grać delikatnie ze względu na charakterystykę głośników ceramicznych. Końcówkę steruję bezpośrednio z cd o regulowanym wyjściu. Czasem korci mnie by kupić dobry pre, może lampowy (np. TT Prophet lub PrimaLuna)...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mał poprawka - końcówka gra tylko w cześci w klasie A PP - przy większej mocy gra w klasie AB.

Jedyna wada to niekoniecznie wyrafinowana góra i srednica w porównaniu chocby z Passami czy Pliniusem. Ogólnie dobra rzecz choc mozna lepiej. Czy warto - Tak.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak zależy mi na lampowej średnicy.

mimo że, kolumny minas anor nie są trudne do wysterowania to jakby nie patrzeć mają 2 woofery.

poza tym będzie to grało w 22m2.chce właśnie iśc w kierunku dzielonego.z usherem zestawie narazie cd z wyjściem regulowanym dopóki nie kupie jakiegoś pre.

zleży mi na muzykalności, poza tym do 7kzł jest tego sporo, natomiast chce jej posłuchać, tym bardziej, że w poznaniu mają chyba ją na stanie

Ogólnie dobra rzecz choc mozna lepiej. Czy warto - Tak.

jest tego sporo na rynku sh, ale tu mam możliwości odsłuchu, to dla mnie ważne, wiesz jak to z używkami...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Teraz jest SA-103, za to nie ma dystrybutora, poprzedni nie bardzo sobie radził z tą marką. A jak pokazuje przykład Sim Audio, można wprowadzić na rynek produkty tej klasy i w podobnych cenach co Plinius, trzeba chcieć i umieć. AS nie umiał, czy chciał nie wiem.

A ten znowu swoje.Nie nudny wzmacniacz.

Recenzjami nie posłuchasz.

To co terror chce uzyskać z Ushera nie uzyska z Accu jak najbardziej.Plinius to też lepszy pomysł od Ushera.Dużo lepszy.Kiedyś porównywałem go bezpośrednio z Prima Luną(mono bloki)i Usher przepadł.

Zawsze trzeba wykonać odsłuch u siebie.To dopiero da wynik rzetelny,musimy pamiętać,że gra system...cały system a nie tylko jego część.To czego szukasz znajdziesz prawdopodobnie i w Pliniusie

i w Accu.Jednak te wzmaki też sie różnia.Wszystko zależy od reszty toru i akustyki.

accu wchodzi w gra używka gdzieś okolice 308,

w tygodniu jednak załatwię sobie odsłuch tej końcówki, się zobaczy co i jak.

a co jeszcze brać pod uwagę,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.