Skocz do zawartości
IGNORED

Usher Reference R-1.5

terror twins

Rekomendowane odpowiedzi

No i co z tego wynika?Nie ma dystrybutora w Polsce i nie wiadomo nawet gdzie jest,co to za firma itd.Chcesz polecić komuś po to by miał kłopoty?Ja jestem odpowiedzialny...nie leniwy.

chce coś co będę mógł posłuchać, nie musi być nowe, nie ważne czy to sama końcówka czy też integra.

jeśli nowe to super aby był dystrybutor, serwis etc.

kwota jak wspomniałem 7-8kzł,

22m2 docelowo,

Kolumny minas anor, zostają

najlepiej jakbyś podsunęli kilka pomysłów, wówczas ja będę wiedział w co celować

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Albo to może , tylko nie wiem gdzie odsłuchać.Powinien zagrać....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Podaje link odnośnie ushera który rzekomo nawet jest robiony na licencji thresholda (nie wiem czy posiadacze tak sobie dodają) i tyle ma z nim wspólnego co podobna obudowa, w środku nawet układy są inne co podają wyraźnie na załączonych schetach na tym forum (kto zalogowany to zobaczy schematy). Generalnie usher to coś z krella, coś z rowlanda, coś z tresholda i wyszło że gra podobno całkiem fajnie, choć kilka osób z tegoż forum twierdzi że lepiej lepiej za cenę nowego ushera kupić używkę "thresha".

Muszę się umówić i posłuchać tego ushera.

Elektronikiem nie jestem, ale w tamtych zacnych markach stosowane były podzespoły z najwyższej technologii często wojskowej, a usher nie wiem, ale zakładam że chińskie specjały.

Tak czy siak jeśli działa ....... to dlaczego nie.

Aaaaa ten link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak sobie pomyślałem,że jeżeli ma być tranzystorowa `elektrownia`` to warto w honet9 popytać o Dussuna V6i.W teście włoskiego dystrybutora stoi,że gra lampową średnicą.A jeszcze lepiej Dussun R-30,ale to już przekracza budżet.

Stasis to najbardziej udane thresholdy, a usher jak kopiował coś z tej firmy to jeszcze starsze początkowe modele.

Tego bym brał od razu, jeśli stan faktycznie spoko. S500 stasis podobno najlepszy był, później s300 stasis.

Czy to już hi-end?http://www.dussun.it/Prodotti-Dussun/dussun-r30.html

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

usher gra świetnym, zwiewnym, miłym dla ucha dźwiękiem. Delikatnie dosłodzonym, ale trzymanym za mordę - wszystko bardzo dobrze zdyscyplinowane a jednocześnie nie wyprane i wyjałowione jak przy niektórych mocarnych tranzystorach. napędzi spokojnie takie kolumny - z palcem w tyłku. Nie jest wybredny co do źródeł i pre. I jest robiony na licencji Tresholda a nie zerżnięty.

Posłuchaj sam. Założę się, że spodoba Ci się. tylko daj mu chwilę.

modrzew47, 7 Lut 2010, 22:03

>Powiem tak terror:Z chińskich specjałów jakie znam,nalepsze som pałeczki i ryż

przesadzasz, mam chińszczyznę i dopóki nie miałem też tak myślałem,

Seba78

Ty znowu z tą licencją??, pokaż mi źródło gdzie jest to NAPISANE, wzmiankę , cokolwiek, udowodnij, uzasadnij albo bzdur nie pisz i ludzi nie kituj, potrzebujesz się dowartościować bo chińczyka kupiłeś?, dałem link, tam są schematy, porównaj i zobacz że są inne, są trochę podobne, nie prawie, nie takie same a tylko trochę.

To że słyszałem kilka pozytywnych opinii o usherze to inna sprawa.

modrzew47, 7 Lut 2010, 22:03

>Powiem tak terror:Z chińskich specjałów jakie znam,nalepsze som pałeczki i ryż.

Prima Luna która - jak twierdzisz - pogoniła kota Usherowi jest właśnie chińska.

Seba78, 7 Lut 2010, 22:06

>usher gra świetnym, zwiewnym, miłym dla ucha dźwiękiem. Delikatnie dosłodzonym, ale trzymanym za

>mordę - wszystko bardzo dobrze zdyscyplinowane a jednocześnie nie wyprane i wyjałowione jak przy

>niektórych mocarnych tranzystorach. napędzi spokojnie takie kolumny - z palcem w tyłku. Nie jest

>wybredny co do źródeł i pre. I jest robiony na licencji Tresholda a nie zerżnięty.

>Posłuchaj sam. Założę się, że spodoba Ci się. tylko daj mu chwilę.

Całkiem podobnie go odebrałem:) Grał właśnie z "byle" pre (które dużo gorzej "poradziło" sobie z Metaxasem Solitaire). R 1,5 zaprezentował się trochę jak niedźwiedź (przy kociej zwinności MAS-a). Dobre wypełnienie i nasycenie dźwięku. Może co nieco zgrubne, ale za to nie w stylu "suchotników". Prowadzone pewną ręką. Miło było...

Tymczasem końcówkę Accu P-300 (z podobnego przedziału cenowego), usłyszałem jako "nijaką". Być może również pre sobie nie poradził (mimo wysokiej półki)...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzuk

nie, suchotniki odpadają, nie o to mi chodzi.

miałem b@w i tak odebrałem te kolumny, suchotniki, sterylne, nie chce tego

Seba78

Ty człowieku pieprzysz głupoty, poczytaj DIY forum to się dowiesz, DIY to wiedza elektroniczna tak czy nie?, wpisałem w google różne hasła o licencji usher threshold w różnej konfiguracji słów i nic niema.

Jak taki pewny jesteś to znajdź to i pokaż, mam testy tego ushera i nic nie jest wspomniane o tej rzekomej licencji, ja chociaż się powołuje na źródła a ty na jakieś bzdury przeczytane w gazecie której nawet nie pamiętasz, żenada.

W innym wątku pisałeś że słyszałeś, a teraz że czytałeś, a tam też ci dałem link i jakie wnioski wyciągnąłeś?.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.