Skocz do zawartości
IGNORED

Usher Reference R-1.5

terror twins

Rekomendowane odpowiedzi

terror twins, 7 Lut 2010, 22:26

>zukzuk

>nie, suchotniki odpadają, nie o to mi chodzi.

>miałem b@w i tak odebrałem te kolumny, suchotniki, sterylne, nie chce tego

Przecież piszę, że R-1,5 nie odebrałem jako suchotnika. Zaskoczył mnie pozytywnie:) Choć powiem szczerze - od chińszczyzny trzymam się daleko (bez urazy). Może ciut wolny i zgrubny (przy Metaxasie).

Takie odniosłem wrażenie.

Tak poza tematem.

B&W to kolumny sterylne, dosadne, ale nie suchotniki. Przynajmniej stare Nautilusy...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Moim zdaniem Usher ma jedyną wadę niezbyt wyrafinowane brzmienie góry i średnicy ale wychodzi w porównaniu z jednak drozszymi koncówkami. Raczej odradzałbym do szczupło brzmiących na średnicy kolumn i źródła zbyt chłodno brzmiące. W swojej cenie rzecz bardzo dobra.

Jeśli ktos niekoniecznie chce tłoczyc powietrze w pomieszceniu i nie ma zbyt "trudnych" głosników to o wiele lepiej (scena, przetrzeń i muzykalnosc, detal wyrafinowanie, zróznicowanie na basie) zagra którykolwiek Pass z serii Aleph nie mówiac o droższych nowszych Passach w kl. A.

Nawiasem mówiąc przy Mataxasie to chyba wszystko gra zgrubnie albo słodko ')

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dostępność alephów - cud nad Wisłą ;) chociaż jeden był na allegro jeszcze w styczniu.

Nowe modele - jest dystrybytor.

Passy w kl. A - nie maowy o krzykliwości, przejrzystość czyli grają tak jak im reszta poda.

MA, tak dobry na średnicy, dynamika i za to go kocham.

scena słaba, bas głęboki, ale mało wypełniony, czasami mi się wydaje że, napompowany

dlatego pod młotek idzie wszystko

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

na allegro wylądował cd, zaraz pójdzie lampa, potem kable,

kupie zapewne końcówkę, dokupię na jakiś czas cd z wyjściem regulowanym i będziemy szli dalej

Sprawdzałes tę lampę w innym pomieszczeniu bo w tym ustawieniu co masz obecnie niepiwinieneś się dziwić, że masz tak jak piszesz.

tak latałem z nią, poza tym słuchaliśmy jej na odsluchu i niewiele zmian,

poza tym latem zmiana lokum, więc będzie czas na akustyk, w małym stopniu

Korzystając z tematu (mam nadzieje że terrortwins się nie zdenerwuje ;-0) że mowa o oryginałach i ich kopiach także to o powiecie na takie kopie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość robi więcej, chyba passa też kopiuje , po lewej stronie jest menu jego DIY-kopii.

Ukryta Zawartość

nie no spoko,

jak są jakieś propozycje to chętnie o nich poczytam, ushera będę słuchał najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu

Robią także kity Accuphase i innych firm, już przeglądałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

można powiedzieć, że w przyszłym tygodniu mam zaklepany odsłuch Ushera, zobaczę co jeszcze się nawinie.zdam relacje rzecz jasna

Jeżeli nie będziesz sugerował się opinią forum,a uwierzysz własnym uszom to Krell kav-300i.To dość stary wzmak ale gra lepiej od wymienionych zawodników.Problem to znalezienie egzemplarza w dobrym stanie.

terror twins

Możesz zapomnieć,że Audionet jest lepszy od Passa a myśle czy od Ushera?Kto to wie...trzeba sprawdzić.Miałem kiedyś Audioneta AMP2 i nie byłem zadowolony.Potem miał kolega i też nie był.Coś w tym jest.

"Miałem kiedyś Audioneta AMP2 i nie byłem zadowolony."

W sumie to żaden argument,to tylko twoje osobista konkluzja.

Pass to świetne urządzenia,ale o bardzo charakterystycznym brzmieniu,które nie każdemu odpowiada,choć sam konstruktor co jakiś czas zmienia brzmienie swoich wyrobów.

W naszym światku stworzono "mitologiczną" otoczkę wokół tych wyrobów,czy słusznie?

To należy pozostawić w ocenie słuchaczy.

gdzieś tego audioneta porównywano z gryphonem,

nie wiem ale skoro tak jest to o czymś to świadczy .

Jeśli ktoś ma w okolicach Poznania tą końcówkę proszę o kontakt

terror twins

Miałem i Gryphona i AMP2 i Passa XA-60.5 znam te urządzenia nie z opowieści innych lub pisemek a z

autopsji.Każde z tych urządzeń gra inaczej.Zdecydowanie inaczej.Jeśli nie posłuchasz przed zakupem

zrobisz błąd.Oczywiście moje subiektywne odczucie jest takie,że najgorzej brzmiące i najtrudniejsze w aplikacjach z tych trzech jest AMP2.Też zdecydowanie.TYLKO TYLE.

W związku z tym że wiele się pisze na forum a w zasadzie plotkuje o Usherze R1,5 i o tym że produkowany jest na licencji Thresholda, postanowiłem napisać do firmy Threshold z pytaniami jak to jest.........?.

Więc albo zrobię z siebie idiotę, albo plotkarzom utrę nosa, podobno liczy się prawda, oto odpowiedź:

Hello Jacek,

Thank you for your inquiry. There is no license agreement. Although some

Usher products look somewhat alike to ours from the outside, they are not

Threshold designs. In fact, it is no news to us there are manufacturers

producing Threshold look alike products. A number of them have tried this

for years but their products are not the same as ours.

Kevin

Threshold Audio, Inc.

terrortwins

Ja ze swojej strony polecę Brystona najlepiej model 4, od modelu 4B ST , (obecnie najnowszy model 4B SST2), ale 4B ST to już dużo, szczególnie ważne jest to ST bo wtedy wprowadzono duże zmiany w konstrukcji.

we

pechozol,

człowiek jest skołowany na maxa, jak pytam o takie marki to 1-2 mi odpowie,

jak zapytam o brystona to...sam sobie odpisze.a ja tylko listę chce zrobić i wybrać się jak się da na słuchanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.