Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiesz cedek ma lampę na wyjściu RCA i AUX1 do szybsze żywsze granie z lepszą stopa, mocniejsze, a AUX2 to dużo gęstsze granie, bas jeszcze niżej schodzi ale nie ma takiej stopy, średnica wyborna, góra także.

Według instrukcji oba wyjścia są na lampie ale ewidentnie AUX2 jest ciemniejsze na moje lampowe a AUX1 tranzystorowe.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Lampkę warto wymienić na jakąś nos. Są duże zmiany in plus, tylko zależy czego się oczekuje od dźwięku. Ja mam Siemensa E88CC w swoim Dacu, dała bardzo duże zmiany. Mam jeszcze w zasobach Siemensa CCa i Philipsa Miniwatt, ale ta pierwsza najbardziej mi przypasiła. Jest dużo bardziej szczegółowa, z większą przestrzenią, błyskiem na górze i kontrolą basu niż oryginalna EH.

Edytowane przez profundis

Lampkę warto wymienić na jakąś nos. Są duże zmiany in plus, tylko zależy czego się oczekuje od dźwięku. Ja mam Siemensa E88CC w swoim Dacu, dała bardzo duże zmiany. Mam jeszcze w zasobach Siemensa CCa i Philipsa Miniwatt, ale ta pierwsza najbardziej mi przypasiła. Jest dużo bardziej szczegółowa, z większą przestrzenią, błyskiem na górze i kontrolą basu niż oryginalna EH.

Siemensy fajne żarówki ,jest detal, szybkość, kontrola na basie-żeby jeszcze miały cieplejszą średnicę

Ok - faktycznie sa tam i op-ampy i lampa 6922. Nie ciagnie Cie zeby ja wymienic np na E88CC Gold Lion?

A jaka jest w tej chwili?

Dziekuje za wyjasnienia

Piotrek

U mnie fabryczna, muszę pograć na niej porządnie by grała pełną swoją barwą. Z tego co koledzy pisali mi :) Więc póki co nie wymieniam na inną :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

U mnie fabryczna, muszę pograć na niej porządnie by grała pełną swoją barwą. Z tego co koledzy pisali mi :) Więc póki co nie wymieniam na inną :)

pzdr.

Dobre w tym wszystkim jest to, że masz na przyszłość wiele możliwości modyfikacji brzmienia:) Jednak rzeczywiście są osoby, którym nie podeszły lampy nos i powróciły do EH 6922...

Siemensy fajne żarówki ,jest detal, szybkość, kontrola na basie-żeby jeszcze miały cieplejszą średnicę

Jak wiadomo jednak nie gra sama lampa, wiec aplikacja Siemensa nie musi wcale odchudzać średnicy:) Taka optymalna lampa to Siemens CCA

Jest dużo pełniejsza na średnicy.

Edytowane przez profundis

Oczywiście ,że należy podejść do sprawy globalnie ,tak samo jak ilość informacji na górze w siemensie w niektórych aplikacjach może przytłaczać a w innych otworzyć górę i cieszyć ucho hektarami przestrzeni

Oczywiście ,że należy podejść do sprawy globalnie ,tak samo jak ilość informacji na górze w siemensie w niektórych aplikacjach może przytłaczać a w innych otworzyć górę i cieszyć ucho hektarami przestrzeni

Jednak w super liniowym środowisku jest taka jak ją opisałeś.

Na hifi.pl jest oferta sprzedaży Xindaka A-600E. Napisałem do sprzedającego, ma wersję z 4 kondensatorami Rify po 33000 mF a nie baterią mniejszych dających w sumie 240000, jaką testowano w Audio. Słuchał ktoś może obydwu? Jakie są różnice w brzmieniu? Cena jest dla mnie do zaakceptowania, gdyby to była ta nowsza wersja to zastanawiałbym się chyba mniej, ale jakoś tak mniejsza ilość pojemności filtrującej zrodziła we mnie obawy co do kontroli basu. Właściciel pisze, że te kondensatory w jego wersji są bardzo dobre, lepsze niż te mniejsze, ale jakoś nie do końca jestem przekonany. Co myślicie?

Witam Klubowiczów:) Czy do wzmaka xindak PA-M można wpiąć banany tylko prostopadle do tylnej ścianki czy też jest opcja "załadunku" od góry w otwór pod śrubą dociskową? Ze zdjęcia wnioskuję ,że tylko prostopadle...

Witam Klubowiczów:) Czy do wzmaka xindak PA-M można wpiąć banany tylko prostopadle do tylnej ścianki czy też jest opcja "załadunku" od góry w otwór pod śrubą dociskową? Ze zdjęcia wnioskuję ,że tylko prostopadle...

Można i tak i tak :) Ja mam pod śrubą dociskową właśnie :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Panowie, aż muszę się pochwalić:

Odwołuję wcześniejszy wpis, że P-AM (II) ze zlampizowanym Cambridge 640C gra jasno, albo z odchudzonym środkiem.

Wina leżała po stronie nieprawidłowo wykonanej lampizacji. Jeden drucik przelutowałem w inne miejsce i...

Jest po prostu rewelacyjnie!

Teraz jestem w pełni usatysfakcjonowany dźwiękiem i nie myślę o zmianie na cokolwiek :]

Polecam każdemu ten piec! ;)

rozumiem ,że banany a nie widełki.Jeśli tak to zmieści mi się na szafce, bo głębokie to bydlę na 45cm :) Czy DAC działa tylko przez USB?

wtyki banany, ale widełki myślę że także bez problemu można przykręcić,

nie jestem specem ale raczej napewno tylko to wejście USB jest do DAC

Panowie, aż muszę się pochwalić:

Odwołuję wcześniejszy wpis, że P-AM (II) ze zlampizowanym Cambridge 640C gra jasno, albo z odchudzonym środkiem.

Wina leżała po stronie nieprawidłowo wykonanej lampizacji. Jeden drucik przelutowałem w inne miejsce i...

Jest po prostu rewelacyjnie!

Teraz jestem w pełni usatysfakcjonowany dźwiękiem i nie myślę o zmianie na cokolwiek :]

Polecam każdemu ten piec! ;)

No masz szczęście hehe ;)

pzdr.

A jak PA-M wypada w porównaniu z Caspianem lub Krellem KAV300i - miał ktoś okazję porównać?

Słuchałem ale końcówkę PA-M + Audiolab 8200 A jako pre + Audiolab 8200 CD + Studio 16 Hz Minas Anor IIIs oraz Roksan Caspian M2 + Audiolab 8200 CD + Studio 16 Hz Minas Anor IIIs

System z Caspianem zagrał tylko średnicą, zero góry, scena słaba, bas zamazany rozlazły bleee porażka na całej linii!!

Dużo lepiej zagrało połączenie z Atol IN200 jako końcówka, lepiej na górze, dynamika, scena, punktowy bas ale z kolei średnica była gorsza surowsza.

Xindak PA-M końcówka wniosła najwięcej dobrych cech w/w wzmaków bez ich minusów. Dźwięk szybki, czysty, detaliczny z cudowną sceną, basem jędrnym niskim i punktowym oraz wspaniałą średnicą.

"Lampa nie umiera nigdy"

Dzieki Patryk.

Moze jednak caspian nie pasuje do `minasow`.

Z drugiej strony malo kto krytykuje wzmaki `klasy A` i tu chyba trzeba wypatrywac tych plusow.

Gdzie w Bydgoszczy mozna posluchac P-AM`a?

Możliwe że w tym setupie nie trafił w moje gusta. Zapewne to dobry wzmak ten Caspian.

Salon Elektropunkt może mają lub będą mogli sprowadzić.

Skąd jesteś?

Pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Posiadacze Xindaka PM-A /integry lub końcówki/ przećwiczył któryś z Was Xindaka porządnie na basie ?

Jest to urządzenie w klasie A więc nie powinno być problemów ,chociaż topowe 600-ki mają to chyba na wyższym

poziomie ale mnie interesuje jak w tym kontekście wypada mniejszy,uboższy brat ?

A jak PA-M wypada w porównaniu z Caspianem lub Krellem KAV300i - miał ktoś okazję porównać?

Wszytko kwestia w jaki system są wstawione . Mocowo Krell to do reszty istny potwór :) Brzmieniowo też super ale problem dorwać taki nie grzebany i mało używany .

chociaż topowe 600-ki mają to chyba na wyższym

poziomie

A600P i kolumny z czterema wooferami po 20cm wręcz je rozrywa :)

Może koledzy z Branży mieli okazję porównać oba wzmaki ?

Pytaj Iceman007 .

Chwilowo sam myślałem o PAMie ale jak się dowiedziałem to jednak nie tylko mniejsza moc ale i klasa brzmienia .

A czy coś wiadomo na temat następcy A600P ?

A ma być ?

Edytowane przez muda44

Podłączałem caspiana do różnych kolumn i nigdy nie było tak jak pisałeś. Powiedziałbym, że caspian gra tak, jaka jest kolumna. Swansy, które buczały i przytłaczały zniekształconym basem na innych wzmakach , tak samo tylko energiczniej i detaliczniej zagrały na caspianie. Z Hyperionami góra i średnica bdb, wyższy i niższy bas (taka jest ta kolumna) było marniej, o innych kolumnach już nie będę pisał. Dodam, że z Amstafami w fazie wygrzewania gra całym pasmem :)

Można i tak i tak :) Ja mam pod śrubą dociskową właśnie :)

pzdr.

Czesc PAtryk

Jak zgrywa sie PA-M z Twoimi Minasami - one maja 4 ohm ? W specyfikacji PA-M ani slowa nt wspolpracy z kolumnami 4 ohm?

pozdrawiam

Minas Anor III r są 4 Ohm-owe.

Pewnie przy tylu Ohm-ach Xindak ma dwa razy tyle co przy 8 Ohm-ach :-)

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.