Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki tam siedzi laser ?

Wstyd ?

Nawet nowe Krelle SACD za kupe kasy juz w sklepie potrafiły szwankowac :)

Czasy seryjnych dobrych napedow dawno sie skonczyły .

Dlatego ja jako napedy uzywam CDkow z poczatku lat 90tych i nie mam problemow .

Mam po raz drugi najtańszy odtwarzacz Xindak C-06, kiedyś pracował jako podstawowy odtwarzacz cd, w tej chwili jako transport i napęd zarówno w poprzednim egzemplarzu, jaki i w obecnym sprawuje się bez zarzutu. W tym modelu jest to napęd Sony, nie wiem, czy taka sama jednostka jest w Twoim. Dodam tylko, że miałem przez jakiś czas francuskiego Carata, bardzo dobrze ocenionego w teście przez W.Pacułę i w tym napęd był bardzo chimeryczny, powolny i były z nim spore problemy, a miałem dwa egzemplarze i w obydwu to samo. Także to nie tylko wpadka Xindaka. Winny może być sam napęd, jako użyty komponent od innego producenta, a nie koniecznie jego aplikacja, może to być też wpadka, która nie zdarza się tylko chińskim manufakturom.

Czy mozesz napisac jak gra ten C06?

Witam fachowców w temacie Xindaka. Zastanawiam się nad zakupem takowego, ale mam mętlik w głowie. Pomóżcie w doborze, bo nie mam praktycznie żadnej możliwości odsłuchu. Sprawa wyglada tak: pokój 34 m.kw. praktycznie idealny kwadrat. Muzyka: rock, ten słabszy i ten zdecydowanie mocniejszy, blues, czasem jazz, ale ten łatwiejszy i trochę elektroniki w typie Jarre lub nawet prodigy, z pozostałych to Santana, Clapton, z tych mocniejszych Rammstein, Metalica, Manson, AC-DC, czasem coś z klasyki, ale żadziej. Kolumny jakie posiadam aktualnie to Acoustic Energy Radiance 3. Pytanie co wybrać: XA-6950, czy może którąś hybrydę 6200, 6900, czy może lampę MT-3. Chyba skłaniam się do lampy, przy czym nie wiem jak lampa radzi sobie z mocniejszym rockiem. Jestem otwarty też na inne propozycje. Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam

Czy mozesz napisac jak gra ten C06?

To granie ocieplone, szczegółowe,z mięsistym basem i nieco jasną górą, bardzo przestrzenne. Jeśli idzie o głębię to gra raczej pierwszym planem. W tej cenie bardzo przyjemne granie:)

W C-06 laser to Sony KSS 213 a napęd CD18 od Philipsa bodajże.

Edytowane przez profundis

Odpukać mój Xindak Muse 1.0 Deluxe gra - mam go z 2 miesiące. Ale laser jest bardzo czuły chyba, bo parę razy słuchając przeskoczył. Jednak po ponownym puszczeniu kawałka było ok. Pewnie to kwestia jakiegoś pyłka na płytach była.

Pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

W C-06 laser to Sony KSS 213

Znikł mój wpis ...

To powszechnie stosowane badziewie . Tanie , nietrwałe i awaryjne ale i też nie ma większego wyboru na rynku .

Taki urok tych KSS213 .

Znikł mój wpis ...

To powszechnie stosowane badziewie . Tanie , nietrwałe i awaryjne ale i też nie ma większego wyboru na rynku .

Taki urok tych KSS213 .

Puki co to badziewie działa mi bez zarzutu, oby jak najdłużej;)

Dlatego mam PD-9700 Pioneera . Piłkę można na nim odbijać i go nie rusza . Tak samo jak porysowane płyty przy czym mistrzostwo pod tym względem to Marantze z CDM4 a zwłaszcza CD52MKIISE .

Witam,

Ktos mial może stycznosc z monosami PA-1 ?

Nie widzialem chyba zadnej wzmianki na ich temat w tym wątku, a i w internetach słabo.

Są równie ciekawe jak PA-M czy raczej słabizna stad brak info ?

Byłbym wdzieczny za opinie :)

http://www.xindak.com/en-us/product_detail_info.aspx?ProductID=379

Porównuję wg. kosztów zakupu, epoca 3 to 5500zł, Endo 7000zł. Epoca 2 z xlr i głośnością sterowaną z pilota to wydatek 4500zł czyli tyle co Xindak P-AM. Obie konstrukcje są dual mono.

Ten Xindak raczej nie gra w czystej klasie A, na forum była kiedyś dyskusja ile powinien ważyć i jakie mieć gabaryty wzmacniacz oddający 20w w czystej klasie A i było to monstrum. Batlab też oddaje pierwszych parę wat w klasie A, ale ile nie nie wiem. Baltlab i Xindak to z tego co wyczytała moja mądra główka podobna szkoła dźwięku, Xindak powinien być bardziej lampowy i mieć lepszą przestrzeń, Baltlab mniej nasycony, ale dokładniejszy. to tylko moje dywagacje dlatego pytam czy ktoś miał okazję słuchać obu urządzeń.

essewissa

W PA-M też nie wiadomo czy wchodzi dalej w AB czy nie chyba, że ktoś już to jakoś sprawdził ? Według mnie nie wchodzi bo jakby to robił to LS50 by napędził tak samo z Amstaffami Harpii napędza je dzielnie do sporej głośności by nagle siąść...

także sugerować się można że faktycznie tylko klasa A :)

Co do wagi to wiele marek wzmaków tranzystorowych w klasie A posiadających nawet więcej Wat od Xindaka jest tej wielkości i ciężarze a nawet są lżejsze więc to nie wyznacznik!

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

essewissa

także sugerować się można że faktycznie tylko klasa A :)

Co do wagi to wiele marek wzmaków tranzystorowych w klasie A posiadających nawet więcej Wat od Xindaka jest tej wielkości i ciężarze a nawet są lżejsze więc to nie wyznacznik!

pzdr.

Zgadza sie - tez jestem za tym zeby porownywac w czystej klasie A

Patryk wypalaj płytę następnym razem na verbatimie, bo cd nada wypluwało krążek;-p

dzięks za info jeśli będę robił kopię to tak uczynie, póki co na oryginalnych parę razy się zdarzył przeskok

Zgadza sie - tez jestem za tym zeby porownywac w czystej klasie A

jeśli jednak byłyby także w klasie AB to dla wielu oznaka że więcej kolumn nisko skutecznych można by podłączyć, a co najważniejsze gra wybitnie,

proponuje posłuchać i porównać z innymi :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

ale świetnie nagrana jest to fakt, tylko ten nad taki jakiś SE.

byłem wczoraj u Grześka tośmy posłuchali

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Witam,

dołączam do klubu z XA 6950 na pokładzie :) Szukam CD z szeroką ale i głęboką sceną. Onkyo Dx 7555 daje tylko szerokość, a tej głębokości namiastkę, myślę o CEC 3300/3800. Jakieś inne Cd brać pod uwagę? Pod względem wizualnym oczywiście Deluxe 1.0 ale brakuje budżetu na nowy, a używek brak :(

maczeta

Witamy serdecznie :)

Xindak 1.0 Deluxe ma wszerz i w głąb konkret, ale nie wiem jak CEC nie słuchałem.

Szkoda że nie masz możliwości posłuchania obydwóch.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Odpuść CECa, słuchałem któregoś z serii 3 i pod względem sceny był slaby. Wszystko walało się po podłodze, podpięcie DACa za 50% ceny CD pokazało jak wygląda scena (reszta toru identyczna).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.