Skocz do zawartości
IGNORED

M-Audio Audiphile USB

Danilo84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ta karta jest bit-perfect po spdif?? Interesuje mnie przesyłania DTS CD Wav 44100 16bit na maplituner DD 44100 oraz dts wycietych z DVD-AUDIO 48000 24bit. Czy ta karta to obsłuży? Pozdrawiam i Proszę o odpowiedz

https://www.audiostereo.pl/topic/61722-m-audio-audiphile-usb/

Miałem wewnętrzną M-Audio Audiophile 2496 i była bit-perfect. Czyli można wyjść z założenia, że wersja zewnętrzna też będzie bit-perfect.

Najlepiej by było, jakbyś po prostu umówił się ze sprzedawcą na ewentualny zwrot towaru w przypadku nie spełnienia Twoich oczekiwań. Wtedy mógłbyś sprawdzić kartę u siebie i mieć pewność.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Najlepiej sprawdź sam ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie dam rady gdyż się nie znam. Napisz jakąc propozycję. Chodz mi o dts wav i nic więcej oraz wyjście coaxialne. Nie chce ładować kasy ciaglę w jakieś karty żeby tylo sprawdzić czy działa. Edirola takiego jak masz Ty nie ma. A M-Audio Tranisit nie wiadomo czy obsługuję dts wav.

Ponieważ poszukuję spdifa do laptopa podepnę się pod wątek :) Znalazłem dwa urządzenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Ukryta Zawartość

oba 24bit/96kHz, oba DTS pass-through, oba w tej samej cenie. Docelowo będzie to przesyłało sygnał do DACa(BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC2496) po optyku. Teraz pytanie do Was: który wybrać? Aha, musi być bitperfect. Transit jest na pewno, znaczy ja tego nie wiem, tylko wyczytałem w necie;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"16bit/24bit, 44.1kHz, 48kHz, 96kHz bit-perfect support

NON-PCM (Dolby Digital/dts) Pass Through support"

Bardzo ciekawa ta karta ESI. Jak będę miał możliwość, to ją kupię.

Która z tych kart jest bit perfect i która jest lepsza?

EDIROL UA-4FX

Ukryta Zawartość

M-Audio Audiophile USB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.