Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz lampowy do rocka?

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Hej McGiver z Mackiem i Krellem chcesz w szranki stawać ? Nie życzę Ci źle, ale to są chyba naprawdę profesjonaliści. Jestem za Waszym spotkaniem, ale obawiam się że jesteś na straconej pozycji. Trzeba wiedzieć kiedy należy odpuścić, chyba że Twoje tuningi są naprawdę wybitne.

stary audiofil, 23 Lut 2010, 23:24

>A ANALITYKU nie tak ostro,ja nic nie opluwam-tylko Tobie watroba gnije.Zrozum kurde wreszcie,ze

>markowy sprzet odpowiednio zlozony do kupy przez prawdziwego audiofila pasjonata-jakim jestem

>osobiscie zawsze da przekaz bardziej prawdziwy niz urzadzenia modyfikowane. Bo grzebnac w tych

>urzadzeniach to grzech-pojales o co chodzi-czy jeszcze nie????

Nie, to Ty nie pojąłeś, i nie pojmiesz, boś zaślepiony własną manią wielkości. Wydaje Ci się żeś wxszystkie rozumy pozjadał, a tymczasem jesteś cienki jak dupa węża. Śmiesz się wypowiadać wartościująco o sprawach których nie ogarniasz, których nie tknąłeś nawet małym paluszkiem. A ja tępię takich zarozumialców jak tylko się na nich natknę, bo to szkodniki. To forum czytają różni ludzie, niedoświadczony gotów Twoje wypociny wziąć za dobrą monetę i się na nich przejechać. Dlatego uprzedzam i ostrzegam. Gówno wiesz o modyfikowaniu sprzętu, więc się na te tematy nie wypowiadaj. Chyba że chcesz z siebie zrobić zadufanego głupca, to rób tak dalej. Świetnie Ci idzie.

>A chinskich lampowcow-wybacz nie mam zamiaru sluchac

A to se nie słuchaj, Twoja trauma, nie moja. Ale nie oceniaj, nie wartościuj skoro sam przyznajesz że nic o nich nie wiesz. Bo tak robiś tylko zadufani głupcy.

-stosujac twoj poglad ze opluwam-to drogi

>laskawco czy TY sluchales prawdziwego sprzetu w ogole-czy tylko na wystawie,bo w swych pogladach

>jestes bardzo zatwardzialy-i

Nie odwracaj kota ogonem, bo to nie ja się wypowiadam wartościująco o tym, o czym nie mam bladego pojęcia. To Ty tak robisz. I jesteś w takim postępowaniu zatwardziały jak stary, zadufany głupiec.

>nakrecasz spirale

Ja? Nieee. Dębica!

Ja tylko obnażam głupotę twierdzeń kogoś, kto nie poznał, nie dotknął, a śmie oceniać, śmie wartościować. Na podstawie czego? Bo przecież nie na podstawie wiedzy. Tak postępują tylko zadufani głupcy.

>-nie pitol szykuj kijki,tylko musza byc audiofilskie.

>SLUCHAJ po raz trzeci i ostatni dom,czy blok??

A zamierzasz przyjechać do mnie czy do Rocha? Bo jak do Rocha, to jego pytaj. A jak do mnie, to na maila.

>Dziwie sie tez, ze interesuja Cie tez moje jaja.

Nie interesują mnie Twoje jaja, interesuje mnie czyś facet, czy szmaciarz rzucający słowa bez pokrycia i opowiadający brednie na temat rzeczy o których najbledszego pojęcia nie ma, bo tak robią tylko zadufani głupcy.

PiotrJ, 23 Lut 2010, 23:32

>Hej McGiver z Mackiem i Krellem chcesz w szranki stawać ? Nie życzę Ci źle, ale to są chyba

>naprawdę profesjonaliści. Jestem za Waszym spotkaniem, ale obawiam się że jesteś na straconej

>pozycji. Trzeba wiedzieć kiedy należy odpuścić, chyba że Twoje tuningi są naprawdę wybitne.

A Ty co o nich wiesz? Słuchałeś? Nie. Więc nie oceniaj, nie wartościuj, bo nie masz do tego żadnych podstaw. Poza tym czytaj ze zrozumieniem. Ja tam nie chcę się z nikim ścigać, bo mi to do niczego niepotrzebne, ale nie ścierpię jak ktoś wypowiada się na temat czegoś, o czym nie ma pojęcia, jak krytykuje i opluwa coś, o czym nic nie wie. Stary Audiofil dał tutaj pokaz takiego postępowania. A tak postępują tylko zadufani głupcy.

A skoro się tak przechwala swoim systemem, to niech udowodni że ma czym. Niech jego przechwałki nie będą gołosłowne. Ma okazję się wykazać, niech z niej skorzysta. Jak jest taki pewny swego, to po odsłuchu będzie miał o czym wnukom opowiadać. Jednak w przeciwnym razie...

McGaver popieram, aby wypowiadać się o kiepskim filmie, należałoby go choc raz obejżeć. Stary Audiofil, posłuchaj sobie tego sprzęta, może się jednak zdziwisz że nie jest tak źle jak Ci się wydawało, a już na pewno nie tyle razy gorzej ile Ty razy więcej wywaliłeś kasy na Twój hiend. Panowie nie bombardujcie się tak. Jak ma teraz wyglądac Wasze spotkanie celem konfrontacji ? Sądząc po nastrojach nie będzie żadnego słuchania, tylko najpierw walka w klatce ;)

chociaż...w audio wszystko jest możliwe

przykładem jest dac gutka za bodajże 2kzł, który swego czasu okazał się lepszy w bezpośredniej konfrontacji chyba z accuphase dp 500.więc kto wie...

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie.

Proponuję konstruktywnie i zapraszam do siebie.

Możemy zrobić dwudniowy odsłuch, taki jak w przypadku pana Markowa i Pitaszyla.

Na pokojowym gruncie, sine ira.

Zestaw Starego Audiofila c/a zestaw McGyvera.

A ja ze swej strony wystawiam przeciw Wam lampową budżetówkę vintage : )

Co Wy na to?

Nigdy nie powiedzialem,ze jest zle u Analityka,tylko stwierdzam,ze u mnie pewnie jest lepiej.

Swoj hiend dostalem w spadku troche,troche ukradlem i tyle.Nie bombardujemy sie Panie Przewodniczacy

komisji w celu konfrontacji.Zadnej walki nie bedzie,bo ja stary jestem bez kondycji,lecz w

znakomitym nastroju-gotow strugac kijki pod brode-tylko PANIE PRZEWODNICZACY nie wiem ile sztuk.

PiotrJ, 23 Lut 2010, 23:50

>McGaver

Bądź łaskaw NIE PRZEKRĘCAĆ MOJEGO NICKA, do jasnej cholery! A jak nie umiesz, to są takie funkcje COPY/PASTE.

>popieram, aby wypowiadać się o kiepskim filmie, należałoby go choc raz obejżeć.

I o to chodzi. Niech Stary Audiofil nie opluwa chińskich lampowców, bo jak sam przyznał nie ma o nich pojęcia. I wcale nie chodzi mi o jakieś ściganie się na systemy, bo prawdę mówiąc mam to w dupie, ale jak nie zna, to niech nie ocenia, bo tak robią tylko zadufani głupcy.

>Stary

>Audiofil, posłuchaj sobie tego sprzęta, może się jednak zdziwisz że nie jest tak źle jak Ci się

>wydawało, a już na pewno nie tyle razy gorzej ile Ty razy więcej wywaliłeś kasy na Twój hiend.

A Ty dlaczego zakładasz z góry jaki będzie wynik? A skąd wiesz? Słuchałeś? Więc...

Powtarzam, mam w dupie ściganie się, nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby nie wypowiadać się wartościująco o rzeczach o których się nic nie wie.

>Panowie nie bombardujcie się tak. Jak ma teraz wyglądac Wasze spotkanie celem konfrontacji?

Powtarzam, w dupie mam ściganie się i konfrontacje. Teraz po prostu jestem ciekaw co stary audiofil ma do pokazania. Ja też co nieco pokażę. A konfrontacje mnie nie interesują, to dziecinada.

>Sądząc

>po nastrojach nie będzie żadnego słuchania, tylko najpierw walka w klatce ;)

Weź się chłopie zastanów. Co niby wg. Ciebie by to dało? Hę? Lepiej niech stary audiofil ma okazję zaprezentować to co tam ma do zaprezentowania. A walki w klatce zostawmy gówniarzom i prymitywom spod budki z piwem.

PiotrJ, 23 Lut 2010, 23:54

>Mac a Ty co kurde jakiś jasnowidz że wiesz co ja słuchałem a czego nie ?

Nie trzeba jasnowidztwa żeby to wiedzieć. Moje klamoty istnieją tylko w jednym komplecie, a u mnie nigdy nie gościłeś, więc nie słuchałeś. Ale jak chcesz, to zapraszam, ja tam nie mam nic do ukrycia.

whitesnake, 23 Lut 2010, 16:03>>>

>W kazdym razie, na pewno lampa. Żaden tranzystor nie zapewni Ci takiej dynamiki, a to podstawa.>>>

@whitesnake,z całym szacunkiem,czy nie uważasz że to,delikatnie rzecz ujmując,dosyć odważne twierdzenie?

l'enfant sauvage

stary audiofil, 24 Lut 2010, 00:04

>Nigdy nie powiedzialem,ze jest zle u Analityka,tylko stwierdzam,ze u mnie pewnie jest lepiej.

A na jakiej podstawie? Przecież nie słuchałeś, a mimo to wartościujesz. Tak robią tylko zadufani głupcy.

>Swoj hiend dostalem w spadku troche,troche ukradlem i tyle.

Pochodzenie Twojego sprzętu nas nie interesuje.

>Nie bombardujemy sie Panie

>Przewodniczacy

>komisji w celu konfrontacji.Zadnej walki nie bedzie,bo ja stary jestem bez kondycji,lecz w

>znakomitym nastroju-gotow strugac kijki pod brode-tylko PANIE PRZEWODNICZACY nie wiem ile sztuk.

E no, jak chcesz strugać kijki, to musisz najpierw coś zaprezentować. Twoje twierdzenia że u Ciebie "pewnie gra lepiej" to jak na razie tylko gołosłowne przechwałki. Mnie też nie interesują żadne walki, nie odstawiajmy gówniarstwa. Interesuje mnie natomiast to co zaprezentujesz. Jeżeli w ogóle coś zaprezentujesz.

Gość rochu

(Konto usunięte)

stary audiofil, 21 Lut 2010, 00:50

>najlepszy chinski wzmacniacz to ayon-mcgywer zgadza sie.

>A moze mam z ta lampka przyjechac na odsluchy do Krakowa z calym systemem-to sie poznamy i

>moze McGyver wreszcie uslyszysz to czego jeszcze nie slyszales-daj znac na pw jak bedziecie cos

>organizowac.ps.u Marcina juz bylem-takze droge znam.pozdr.

Tak sobie myślę.

Panie Starszy, co się stało?

Para zeszła, cykor, włączyłeś tryb "myślenie"?

Analityk

Czy k**wa,nie uwazasz ze mnie obraziles-wyzywajac mnie od roznych-TY jestes czlowiek na poziomie.

Od tego lutowania opary mozg CI przezarly-nie zachowuj sie jak wiesz kto??

stary audiofil, 24 Lut 2010, 00:24

>Analityk

>Czy k**wa,nie uwazasz ze mnie obraziles-wyzywajac mnie od roznych

Czytaj ze zrozumieniem. Wcsale Cię nie wyzywałem od różnych. Żadnego epitetu nie użyłem pod Twoim adresem. Określeń owych owych użyłem w związku z pewnymi sposobami postępowania, a nie w związku z konkretnym człowiekiem. Ale jeżeli się poczuwasz, to cóż poradzę?

>-TY jestes czlowiek na poziomie.

dzięki za uznanie.

>Od tego lutowania opary mozg CI przezarly-nie zachowuj sie jak wiesz kto??

Dobrze radzę, ochłoń i poczytaj jeszcze raz, a zrozumiesz że Cię nie obrażam, potępiam tylko pewne zachowania. Ty natomiast ostatnim zdaniem to już pojechałeś.

Analityk

PRZYJRZYJ SIE DOKLADNIE SWOIM WPISOM KTORE MNIE OBRAZAJA I NIE WYKRECAJ SIE SIECZKA TYLKO PRZEPROS.

Istnieje mozliwosc przyjazdu do Krakowa do Rocha.Jesli tego nie zrobisz to pewnie tez przyjade,ale

Ciebie tam nie bedzie,chyba ze masz jaja i sie zreflektujesz do swych wypowiedzi nie na miejscu-

-bo zarty maja swoje granice,a TY nie posiadasz zadnych ograniczen-taka jest roznica miedzy nami.

Stary audiofilu, kilkakrotnie użyłem sformułowania "tak postępują zadufani głupcy". Sformułowanie to dotyczy określonego sposobu postępowania, a nie jakiejś konkretnej osoby. Jeżeli poczuwasz się do takiego postępowania, to doprawdy nic na to nie poradzę. Nie mam za co przepraszać i nie mam kogo przepraszać.

Już Ci tłumaczyłem, że jako porządny wampir śpię w dzień, a grasuję w nocy. Więc nie pójdę spać, bo mi się nie chce. Nie nabluzgałem Ci, powtarzam. Sformułowania których użyłem dotyczyły określonego sposobu postępowania, a nie określonej osoby. Odpowiadałeś na te wpisy i nic nie mówiłeś o przepraszaniu, a teraz Ci się nagle zebrało? Coś mi to wygląda, że wcale nie chodzi o żadne przeprosiny. Tylko że jak już opadły emocje po zaklepaniu odsłuchu u Rocha, to tchórz Cię obleciał i szukasz panicznie pretekstu żeby się od tego wykręcić. No. To teraz wiesz co o tym myślę. Zastanów się co pomyślą czytelnicy tego wątku.

I jeszcze, co do obraźliwych sformułowań, to napisałeś że opary mi mózg wyżarły. Formalnie rzecz biorąc ja też mógłbym żądać przeprosin, ale mam to gdzieś, ja nie szukam żadnych pretekstów, ja po prostu spakuję klamoty i przyjadę.

zapomniałem dodać obrazka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

octavarium, 24 Lut 2010, 00:15

>@whitesnake,z całym szacunkiem,czy nie uważasz że to,delikatnie rzecz ujmując,dosyć odważne

>twierdzenie?

Zgadza się, odważne ale poparte doświadczeniem. Przećwiczyłem zarówno nową integrę McIntosha 7000 jak i Accu E-550. Wyżej nie smiałem sięgać :), nie ten budzet. Rożnice jednak pomiedzy tymi tuzami a smiesznym ukraińskim Phastem na diabełkach, którego wtedy miałem przemawiały jednoznacznie na korzyść lamp.

Wiec pozwalam sobie szastać takimi osadami dość odwaznie :).

I nie bede się nawet asekurował stwierdzeniami typu "moim zdaniem", czy "wydaje mi się".

Phast pozamiatał je pod dywan, pod wzgledem przejrzystości i dynamiki tak wyraźnie, że nie ma się nawet nad czym zastanawiać. Nie mam go już - więc możesz wierzyć w obiektywność tej opinii...

Oczywiście są wzmacniacze Pass'a np 250-tka, która pozamiatała wszystko - ale samo porównanie takiego klocka z jakimś ukrainskim systemem to grube vous pas.

A wszystkie ogólnie dostępne (czyli tak do 30tys) Krelle, Mark levinsony, Accu, czu MACi brzmią przy dobrej lampie jak tranzystory próbujacy mniej lub bardziej udawać analogowość. Zadnemu się to nie udaje.

octavarium, 24 Lut 2010, 00:15

Jak się już chlopaki przestana okładac. To zapytaj Starego Audiofila na czym dzisiaj słucha muzyki i czego tak broni jak niepodległości? Poważny facet, który ma w samych klockach McIntosha zdeponowane ponad 200tys, słucha dzisiaj muzyki na...?

I mam pewne podstawu twierdzić, że miałem w tym nawróceniu swój udział :)

stary audiofil

24 Lut 2010, 00:24

>Analityk

>Czy k**wa,nie uwazasz ze mnie obraziles-

Stary audiofilu, zauważam pewną rażącą nieścisłość. Najpierw wywołujesz określony typ konfrontacji a potem irytujesz się wywołanym efektem, dodatkowo rzucając ku.wami. Zastanów się nad tym.

Może jednak czasem warto włączyć tryb "myślenie"?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

rochu, 24 Lut 2010, 09:37

>Kurde a ja nawet tego Yaqina nigdy nie słyszałem.

>Może przywlec go ktoś na odsłuch w Krakowie?

"Takiego" Yaqina tez bym chętnie posłuchał...

Po co się tak obkładacie?

Nie zamierzam tutaj wprowadzac żadnych watków moralizatorskich, ale wygląda to dosyć śmiesznie :).

whitesnake

>Oczywiście są wzmacniacze Pass'a np 250-tka, która pozamiatała wszystko

Spróbuj choć zrozumieć są tacy co znają ten wzmacniacz. I że dla nich tego typu pisanina, takie generalizowanie bez sensu jest właśnie śmieszne? A tu nie chodzi ani o jakieś zawody, ani tym bardziej o propagowanie elberobełkotu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.