Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  23 członków

Audiowave Klub
IGNORED

klub Audiowave

Rekomendowane odpowiedzi

Firma istnieje. Pan Romuald Schott wznawia projekt Audiowave 141se. Jest pięć pierwszych par. Sprzedaż przez sklep Media Hit w Gliwicach, gdzie konstruktor monitorów obecnie pracuje.

Głośniki można kupić również przez Allegro.

Piękne monitory. Sonus Faber i Chario nie mają wyłączności na mariaż pięknej stolarki i znakomitego dźwięku.

Wesołych świąt

A.

Witam

Konstrukcje wybitne moim zdaniem zwłaszcza model 141SE ale nie w dzisiejszej cenie 5 kzł bo to moim zdaniem jest lekka przesada cenowa .

https://allegro.pl/kolumna-audiowave-141se-gliwice-odsluch-i7572396052.html

Pozdrawiam - italus

11 godzin temu, italus napisał:

Witam

Konstrukcje wybitne moim zdaniem zwłaszcza model 141SE ale nie w dzisiejszej cenie 5 kzł bo to moim zdaniem jest lekka przesada cenowa .

https://allegro.pl/kolumna-audiowave-141se-gliwice-odsluch-i7572396052.html

Pozdrawiam - italus

A ile wg Ciebie za takie wybitne kolumny należałoby zapłacić ?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Witam

Panowie powiem tak jako wieloletni użytkownik kilku modeli Audiowave kupowałem zawsze jako używane w rozsądnych dla mnie cenach , jedyny zakup nowych który popełniłem kilka lat temu był to właśnie model 141 SE i też poprzez sklep w Gliwicach :) , ale była to cena 2999 zł za parę :) i taka cena moim zdaniem byłaby OK.

Pozdrawiam - italus

7 godzin temu, slaaawek napisał:

Czyli za 3 tysiące złotych są OK i grają OK, ale za 5 tysięcy grają już gorzej i nie są już tak zajebiście wykonane ? Byłem na tegorocznym Audioshow... Wiele kiepskich brzmieniowo kolumn kosztowało krocie... Czyżby zatem jakość dźwięku była wprost proporcjonalna do ceny ?! Moja wizyta na Audoshow temu przeczy.

Testuję Audiowave 141 se z Cyrus 8-2 DAC, PSX-R2 i CDt oraz kablami Tellurium Q Black II. Monitory grają rewelacyjnie. Fajna przestrzeń, rewelacyjna średnica i niesamowity bas, dynamika. Miałem ostatnio dwie pary uznanych monitorów za 10000 zł i 12500 zł, grały z Cyrusem kiepsko, szybciej niż Audiowave, ale męczyły po kilku dniach, zabijały twardymi i nachalnymi sopranami.

Wiem, 141se nie są idealne, w pewnych nagraniach nie znikają w pokoju, ale za to można ich słuchać godzinami, bez zmęczenia. I o to chodzi...

1 godzinę temu, italus napisał:

Witam

Panowie powiem tak jako wieloletni użytkownik kilku modeli Audiowave kupowałem zawsze jako używane w rozsądnych dla mnie cenach , jedyny zakup nowych który popełniłem kilka lat temu był to właśnie model 141 SE i też poprzez sklep w Gliwicach :) , ale była to cena 2999 zł za parę :) i taka cena moim zdaniem byłaby OK.

Pozdrawiam - italus

Czyli za 3 tysiące złotych są OK i grają OK, ale za 5 tysięcy grają już gorzej i nie są już tak zajebiście wykonane ? Byłem na tegorocznym Audioshow... Wiele kiepskich brzmieniowo kolumn kosztowało krocie... Czyżby zatem jakość dźwięku była wprost proporcjonalna do ceny ?! Moja wizyta na Audoshow temu przeczy.

Testuję Audiowave 141 se z Cyrus 8-2 DAC, PSX-R2 i CDt oraz kablami Tellurium Q Black II. Monitory grają rewelacyjnie. Fajna przestrzeń, rewelacyjna średnica i niesamowity bas, dynamika. Miałem ostatnio dwie pary uznanych monitorów za 10000 zł i 12500 zł, grały z Cyrusem kiepsko, szybciej niż Audiowave, ale męczyły po kilku dniach, zabijały twardymi i nachalnymi sopranami.

Wiem, 141se nie są idealne, w pewnych nagraniach nie znikają w pokoju, ale za to można ich słuchaćgodzinami, bez zmęczenia. I o to chodzi...

Przepraszam italusa, obie wypowiedzi są moje, jedną wyedytowalo jako słowa szanownego Kolegi.

Edytowane przez arenia

arenia

nic się nie stało z tym dublem mojej wypowiedzi :)

czytam uważnie co piszesz w temacie Audiowave ciesząc się że wątek po długim czasie uśpienia znowu ożył.

Pozdrawiam - italus

arenia

może jakieś fotki wkleisz :)

Jakie jest brzmienie sygnatura dźwięku tych kolumn? Do jakiej wielkości pomieszczeń się nadają?

Daleko im do Harbeth p3esr ???

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Italus,

5 hours ago, italus said:

jako wieloletni użytkownik kilku modeli Audiowave

jakie miales modele?

Czym w koncu zastapiles te wszystkie swoje doswiadczenia z Audiowave?

ps. jak sie maja 141 do 171 i 181?

ps2. Co to jest Audiowave Solidus i jak to gra?

• 1 miesiąc później...

a ja mam inny problem....Mam od chyba 20 lat :-) Audiowave 171SE nr ser. 103-98  grały tak dobrze że gdyby nie awaria nie szukałbym niczego innego. Przeszła mi już chęć pogoni za czymś lepszym i skupiłem sie na zakupie i słuchaniu płyt.

Niestety podczas zabawy sylwestrowej mój kolega nie mając chyba świadomości co robi odkręcił  do końca gałke głośności L530 i niestety osławione WT171 odmówiły posłuszeństwa... Nie mam pomysłu na głośnik niskośredniotonowy. Oryginalne sa juz nie do zdobcia nawet z drugiej ręki szukalem cos w katalogu seasa jako zamiennika ale nic nie ma o podobnych parametrach jedyny woofer jaki wdg mnie miałby szanse to jest :

https://allegro.pl/oferta/glosnik-seas-prestige-woofer-h1571-08-u18rnx-p-7663808788

Nie wiem co czynić, może jakiś namiar do pana konstruktora może by zasugerował co by pasowało zamiennie bez większych przeróbek zwrotnicy...

Edytowane przez okonionen
  • 1 miesiąc później...
W dniu 30.01.2019 o 23:31, okonionen napisał:

a ja mam inny problem....Mam od chyba 20 lat :-) Audiowave 171SE nr ser. 103-98  grały tak dobrze że gdyby nie awaria nie szukałbym niczego innego. Przeszła mi już chęć pogoni za czymś lepszym i skupiłem sie na zakupie i słuchaniu płyt.

Niestety podczas zabawy sylwestrowej mój kolega nie mając chyba świadomości co robi odkręcił  do końca gałke głośności L530 i niestety osławione WT171 odmówiły posłuszeństwa... Nie mam pomysłu na głośnik niskośredniotonowy. Oryginalne sa juz nie do zdobcia nawet z drugiej ręki szukalem cos w katalogu seasa jako zamiennika ale nic nie ma o podobnych parametrach jedyny woofer jaki wdg mnie miałby szanse to jest :

https://allegro.pl/oferta/glosnik-seas-prestige-woofer-h1571-08-u18rnx-p-7663808788

Nie wiem co czynić, może jakiś namiar do pana konstruktora może by zasugerował co by pasowało zamiennie bez większych przeróbek zwrotnicy...

Na Twoim miejscu zgłosiłbym się do Pana Romualda i może byłby w stanie coś poradzić w tej kwestii. Wiem, że pracuje w jakimś salonie audio w Gliwicach. A próbowałeś pisać bezpośrednio do Seasa? Z tego co wiem oni chętnie pomagają i odpisują na maile.

Swoją drogą ostatnio pojawiły się Audiowave 17stki

https://www.olx.pl/oferta/kolumny-audiowave-17-CID99-IDyPk3L.html

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy później...

LamiNat gratuluję Audiowavów 141 SE , jeśli można to zapytam czy odkupione z drugiej ręki , czy nówki sztuki ?

A tak na marginesie czy wzrosła liczba Klubowiczów posiadających Audiowavy w ostatnim czasie ?

Pozdrawiam - italus

• 3 miesiące później...

Proszę o przyjęcie w poczet użytkowników tych zacnych monitorów. Grają u mnie Audiowavy 141SE od ponad 5 lat. Wcześniej z lampą na kt88 od paru dni pod kontrolą gato🎶 Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

• 5 miesięcy później...

Witam, jestem Pawel i tez jestem... szczesliwym posiadaczem tych zacnych kolumn (171se).

Niestety od pewnego czasu scena zaczela usiakac w jadna strone, przelozylem twittery miedzy kolumnami i w jednym odcieta jest sama gora pasma. Wiem, ze fabryczne Seas 25tffc nie sa juz produkowane/dostepne.

Napisalem do konstruktora (na FB) i Seas ale w obu przypadkach bez odpowiedzi.

Moze szanowne grono jest w stanie doradzic na jaki model obecnie dostepny moge je wymienic?

Pozdrawiam! 

• 1 rok później...

Cześć, Panowie

Coś marniutko w klubie... a szkoda bo audiowave to spora konkurencja dla wielu popularnych producentów. Może dlatego ceny Audiowave szybują w górę. Ja miałem okazję kilka razy słuchać modelu 141se jak i najnowszej jubileuszowej wersji Optima.

Oj,  gra to świetnie. Cóż się dziwić skoro zastosowano tam światowej klasy, bardzo drogie przetworniki Excel. 

Gdybym miał  mniejszy pokój to pewnie bym w nie celował.

Optima słuchałem z wysokim modelem accuphase oraz naimem supernait 3. 

Accu wymiatał a sn3 dawał radę.

Pozdro dla wszystkich miłośników marki

• 5 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

Biorąc pod uwagę,  że ostatni wpis był w 2021 r to chyba nie jest zastój przedwakacyjny.  

Optima to super konstrukcja ale widzę że ktoś już je wystawił na olx. Jak bym miał mniejszy pokój to bym ich spróbował. A tak to słuchałem ich w towarzystwie Pana Romualda, właściciela tej małej manufaktury.

puszkin , gratuluję bezpośredniego kontaktu z konstruktorem tych maleństw , bo nie każdemu to jest dane , a zapewne wiele wnosi podczas bezpośredniego odsłuchu połączonego z rozmową konstruktora , dla zainteresowanych nowymi ale już używanymi w bardziej przyjaznej cenie pozwolę sobie wkleić link ogłoszenia o którym piszesz 😉 

https://www.olx.pl/d/oferta/audiowave-optima-25th-anniversary-limited-edition-glosniki-CID99-ID10g0PW.html?reason=observed_ad

Pozdrawiam jak zwykle serdecznie - italus

Mieszkam niedaleko Salonu Audio gdzie Pan Romuald pracuje. Mialem wielokrotnie okazję rozmawiać i słuchać różnych głośników dzieląc się spostrzeżeniami. Optima słuchałem z Naimem ale też z wysokim modelem accuphase. Super to grało. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.