Skocz do zawartości
IGNORED

bezpieczny interkonekt

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałbym nabyć łączówkę do ok.300zł, Która ładnie eksponuje lub może bardziej układa góre nie tracac jednocześnie basu iśrednicy.W moim systemie- (wzmacniacz Harman/Karman Hk670,cd Hd750 ,kable głośnikowe Oehlbach miedż z srebrem i kolumny JBL XTi80). niby niczego nie brakuje jest bas, średnica i piękne wysokie oraz wspaniała scena,ale w ostrzejszej muzyce wkrada sie troche bałaganu w wysokich.Nie wiem czy jest to wina płyt czy też potrzebuje dobrego intekonektu,obecnie posiadam taką samoróbę sa kilkanaście zł.O odsłuchach nie ma mowy mieszkam w małej miejscowości.Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/6199-bezpieczny-interkonekt/

Postaram się pomóc.

Interkonekt w zależności od systemu może zmienić dużo lub nic.

Na pewno dużo może poprawić prawidłowe ustawienie kolumn i adaptacja pomieszczenia odsłuchowego. Napisz do mnie na priva, prześlę Ci prosty program do optymalizacji ustawienia kolumn. Co prawda jego celem jest eliminacja fal stojących, co ma głównie znaczenie w sferze basu, ale może to powodować opisany przez Ciebie bałagan przy głośniejszym słuchaniu. Popróbuj najpierw tego. Pomoże - nie pomoże, zabawa będzie :)

A z interkonektów polecam Bandrigde Profigold PGA3000. Najtaniej widziałem go tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sklepie 220-235zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet wygląda ok. ten Bandridge - podobnie do Vivanco za 100zł. (w Media Markcie). Jak masz Oelbaha to powinieneś wiedzieć bo te kable są też tam obecne. Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu że Bandridge powinien być tańszy (wtyki pokryte 24 karatowym złotem? - takie złoto starłoby się po kilku włączeniach!). Może przynajmniej rzeczywiście jest w teflonie. Jak nie masz możliwości posłuchania kabli we własnym systemie to nikt Ci rzetelnie nie bedzie w stanie poradzić (równie dobrze można proponować Monacora CDC-102, albo Eagle MC-90 - to są, "bezpieczne" interkonekty).

pozdr.

tfu... Oehlbacha... - nie mogę się przyzwyczić do tej nazwy. Obok nich są sprzedawane niemal identyczne Vivanco Flat (oba to srebrzona miedź - Vivanco są płaskie). I tam równiez interkonekty Vivanco z solidnymi wtykami bardzo podobnymi do tego Bandridge'a Profigold.

pozdr.

>Qubrick

To chyba dobrze, jeśli możesz usłyszeć różnice we wtykach. Ja jeszcze nie próbowałem sięgać tego absolutu ;)

PGA 3000 testowałem w różnych zastosowaniach. W dziale Opinie opisałem jedno z nich. Polecam go nie dla wtyków, tylko dla brzmienia i bardzo korzystnego stosunku jakości do ceny :)

Jarecki przecież napisał, że nie ma możliwości odsłuchów.

Hehehe różnicy "brzmienia" wtyków to nawet owady nie wyczują :-)

Właśnie miałem na myśli to ze ten Bandridge wygląda podobnie jak kable Vivanco lub Monacor (ten drugi przypomina z budową stare interkonekty Oehlbacha) a ich cena to 100-135zł.

Bezpieczny jest też Eagle Cable MC-90 (słyszałem kiedyś dość drogi system nim podłączony ale już dokładnie nie pamiętam co - były tam jakieś chińskie lampowce i nimieckie kolumny z obudową FA). Ten kabel był polecany jako "najtańszy neutralny interkonekt".

Ale jeśli nie ma możliwości odsłuchu we własnym systemie, to wszystko jest takim sobie bajaniem. W ten sposób można polecać każdy "kabelek". Trzeba sprawdzić jak wpływa na konkretne urządzenia (a własciwie sprawdzić czy nie wpływa, bo wtedy jest dobry, a może kosztować choćby i 30zł. :-)))

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.