Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy do wzmacniacza

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

a próbował ktoś zrobić taki eksperyment, żeby połączyć dwie sieciówki ze sobą (nawet zwykłą złodziejką)? gdyby dać przy ścianie tanią, a później drogą, to ta druga powinna naprawić to, co tamta zepsuła, no nie?

a na odwrót?

barmanekm

"Ja jestem za takim testem. Jeżeli okaże się, że nie mam racji to zaoszczędzę kilkaset złotych (powyżej to zmiana sprzetu wyjdzie mi 30x lepiej). A jak okaże się, że mam rację to - będzie to bezcenne :)"

Jeden który pisze coś sensownego

modrzew47

masz szansę coś udowodnić i raz na zawsze zakończyć tego typu dyskusję, na pewno znajdzie się też nie jeden doświadczony użytkownik tego forum jako świadek takiego testu i to będzie chyba pierwszy tego typu test, bo z samej rozmowy gówno z tego będzie, nadal nie ma żadnych konkretów.

Gość

(Konto usunięte)

właściwie to można by nieźle zaoszczędzić: puszczamy od ściany prąd jedną maksymalnie hiendową sieciówką, a później listwa i tanie sieciówki do poszczególnych urządzeń

ta pierwsza robi nam ładny prąd i jesteśmy do przodu ładnych parę tysiaków

ale macie ze mną dobrze

a

"a próbował ktoś zrobić taki eksperyment, żeby połączyć dwie sieciówki ze sobą (nawet zwykłą złodziejką)? gdyby dać przy ścianie tanią, a później drogą, to ta druga powinna naprawić to, co tamta zepsuła, no nie?

a na odwrót?"

ważne tylko aby podczas tego testu oba kable miały tę samą grubość żyły, zwykły miedziany wart miej niż 100zł i srebrzany wart kilka tyś, ten drugi będzie minimalnie lepiej przewodził ale różnica w osłuchu będzie praktycznie żadna, będzie to miało podobny wpływ na akustykę jak dwie muchy na ścianie podczas odsłuchu.

odnosnie testow kabli

ten co twierdzi ze kable maja wplyw na dzwiek - podczast takiego testu oczywiscie powie ze roznice slyszy

ten co twierdzi ze kable nie maja wplywu na dzwiek - podczas takiego testu powie ze ich nie slyszy

mozna ciecioweczke polaczyc z przedłuzaczem 3mb z computra i zwierac przedłuzaczyk.A ałdifil uszaty instrumentalny powie kiedy.Jus nie mogie sie doczekac.Chiba ze takie tez sie pogryzom.

Mulsu drogi-gdzie TY chcesz jechac??co chcesz testowac??

Zapraszalem Cie do Rocha i co -cisza??-nawet zes nie odpowiedzial,a teraz kabaret robisz calkiem

hajendowo-odjechany,no i.........wszyscy sie z Ciebie smieja.

Mam jeszcze takom zagwozdke-od czego tak rozumnie[wedle Ciebie] nazwales kabel sieciowy-ciecioweczka?

1]Z racji wykonywanego zawodu??-tzn.ciec-to niech bedzie ciecioweczka,lub

2]Z powodu tego,ze ten twoj pies to suka o imieniu Lajka-bo taka kosmopolityczna jak i TY,wiec

wszystko jasne,bo suka-cieczka-no to ciecioweczka.

Rob takie wpisy dalej -faktycznie jajca jak berety-dla mnie z antenka ciecia Mulsa!!!

RamboK2

zakładając, że paluch masz grubszy od kabla, niech ci nie przyjdzie do głowy łączyć na krótko (bez kabla); przy twojej inteligencji, obserwując widoczną niechęć do logicznego myślenia, jestem pełen obaw

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

MULSU

Podziwiam Cie-jak sie siedzi na cieciowce 24 na 48-to jest czas na............marzenia.

Jeszcze zapytam-czy w swojej cieciowce[taka budka wartownicza]-to masz siecowke do czajnika-czy

tez czajnik bezprzewodowy???

Czy kabriolet juz gotowy na wyprawy wiosenne,bo piszesz jakby w zime Cie przewialo i to mocno!!!!

No, fajnie,ale czajnik bezprzewodowy TYŻ bez przewodu się nie obędzie !!!!!!!!!

Dotyczy ------- "Jeszcze zapytam-czy w swojej cieciowce[taka budka wartownicza]-to masz siecowke do czajnika-czy

tez czajnik bezprzewodowy??? "

:-))))))

Gość

(Konto usunięte)

jeszcze jedną rzecz chciałem dopytać, bo widzę, że macie pojęcie

czy jak mam kabel z uziemieniem, to ziemię też mogę jakoś poprawić? bo znalazłem takie miejsce koło domu, gdzie chyba to uziemienie się kończy i tam jest taka zwykła gliniasta gleba

może dać torfu? a może takiej do storczyków?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lepiej to.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

mamel

".....przy twojej inteligencji, obserwując widoczną niechęć do logicznego myślenia, jestem pełen obaw"

Ty sobą prezentujesz naprawdę super inteligenta, nie napisałeś nic konkretnego poza wyzwiskami i uważasz się za mędrca, nie mając żadnej praktycznej wiedzy poza "tak jest bo tak mi napisali". Kompletnie nie masz żadnego pojęcia o elektronice, jak większość użytkowników jesteś tylko konsumentem a udajesz mędrca, jaki kit ci firma nie wciśnie to przyjmiesz za fakt ostateczny.

RamboK2, 17 Mar 2010, 14:24

bo to jest forum "audiofilskie" koleszko a tzw fachowcy gromadzą się na elektrodzie i dla tego nic tu po tobie

stara pierdoło MUSISZ sprecyzowac pytania.a wtedy precyzyjnie odpowiem.jak na razie leci kabarecik i BARDZO dobze.Mnie tam wystarczą na razie te gryzace sie kable..a potem zobaczymy.ale...jaja!!.

muls,- to też Twoja robota zagryziaku?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

zaskoczyłeś mnie! bingo! to jest to, czego potrzebuję

przeczytałem też recenzję urządzenia w piśmie fachowym, więc wiem, że na pewno działa i jest skuteczne

http://www.audiosystem.com.pl/media/reviews/ar_rd-3_rgc-24_hfm.pdf

jest tam jednak napisane, że wewnątrz urządzenia znajduje się żwirek, stąd oczywiście pytanie, że nie należałoby go co pewien czas wymieniać, tak jak kotu? no bo jednak na pewno będzie się tam gromadzić sporo śmieci z sieci

przy okazji dowiedziałem się, że płyty CD dobrze jest rozmagnesować

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.