Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do Marantz PM7000

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, 3 Maj 2010, 15:35

>DCD1015 jest do dupy.

X lat temu posiadałem dcd 1015 a grał on wtedy z pma 925r, ALR Jordan Entry 2m i okablowniem Monster Cable. Nie uważam aby był do dupy a nawet śmiem twierdzić, że za te pieniądze to był bardzo dobry odtwarzacz. Tutaj na forum bardziej cenione są Pioneery pds 905. ;)

Cóż dcd980 nie słuchałem i nie mam na jego temat wyrobionego zdania. Jak się nie mylę to był on testowany w AUDIO i wypadł ciut gorzej od dcd1015. Co do awaryjności 1015 to widocznie miałem bezawaryjny egzemplarz. ;)

rafal735r, 3 Maj 2010, 19:33

>Ktoi ma gazete AUDIO z 92r :D

AUDIO kolego zaczęło się w 96r a wcześniej było OD RADIO DO AUDIO. To że urządzenie jest z 92r nie oznacza, że nie może być testowane w późniejszym terminie. W poprzednim poście napisałem "Jak się nie mylę to był on testowany w AUDIO i wypadł ciut gorzej od dcd1015." tak więc nie jestem pewien czy był to DCD980 czy też model który był poprzednikiem DCD1015 równolegle dostępny jeszcze na półkach sklepowych. Pamiętam też, że cenowo były bardzo zbliżone do siebie. Nie ma co gdybać mam ten numer tak więc gdy znajdę chwilę to go odkurzę. ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

szwed75

3 Maj 2010, 16:18

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 752 / 565 / 0

Tutaj na forum bardziej cenione są Pioneery pds 905. ;)

Nie ma takiego modelu. A 904 to syczacy i szeleszczacy gniot za 1800zl/nowka.

Panowie , jako że nie dostałem żadnych odpowiedzi w innym wątku zapytam tutaj gdyż bardziej pasuje ze względu posiadanego takiego samego wzmacniacza ; sens kupowania 980 za 176 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w niezbyt dobrym stanie wizualnym czy może lepiej pokusić się na DCD 825 w podobnej kwocie ?

* co do ceny 980 to jakieś przegięcie ale nigdzie taniej nie mogę znaleźć , żałuje że na necie nie ma 960 bo różnica była 10 zł z tego co patrzyłem na zakończonych aukcjach

z góry dziękuje, bo póki co męczę się z słuchaniem na DVD DV 393 Pioneera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szwed75, 6 Maj 2010, 21:31

>Za pincet złotych to nie kupisz Hi-Endu tak więc ten 1550 zagra rewelacyjnie w porównaniu z tym co

>posiadałeś wcześniej. Chociaż ja osobiście bym go nie kupił. ;)

Jakbym mial wiecej siana to tez bym kupil cos innego. Niby nowy kosztowal 3tys wiec chyba nie jest to az takie straszne CD.

?👈

Co do 825 to właśnie on był testowany razem z 1015 w Od Radio Do Audio 95r. Według testującego minimalnie lepiej zagrał ten ostatni. ;) 1550 jest trochę zamulony moim zdanie. Sam posiadałem 1450 i stwierdzam iż gorzej grał od 1015 ale to jest oczywiście moje zdanie. ;)

witam

nabyłem cd denona 980 do marantza pm7000 i kolumn Jamo C 407 , nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia że słuchałem wcześniej na Dvd Pioneera , ale dźwięk wydaję się mi przytłumiony, fakt jest więcej basu ale ucierpiały wysokie tony i częściowo średnie , muzyka brzmi trochę jak ze starego sprzętu, jeśli tym się charakteryzuje neutral to ciężko będzie się mi przyzwyczaić. Choć bardziej prawdopobne, że się nie zgrało to wszystko.

Słucham głównie ; trance, progressive hause, dance , pop w związku z czym mam pytanie czy powinienem jednak poszukać innego brzmienia wśród CD czy muszę się przystosować do dźwięku charakterystycznego do CD'ka ? Ew. jakie marki odtwarzaczy oferują mniej neutralny dźwięk? Rotel, Nad ?

pozdrawiam i dzięki za jakiekolwiek rady

może grzebany był , nie wiem co może być przyczyną , może wystarczy wymienić pare części

kolumny oferują wystarczająco średnich i wysokich więc to nie przyczyna

od tego człowieka zakupiłem s-styl ;

Ukryta Zawartość

sposób zapakowania wołał o pomstę do nieba , ale już wpłaciłem na konto więc nie było wyboru

chodzi , więc nie mam nawet jak zwrócić

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Kupilem z ciekawosci dosc tanio Marantza CD6000ose. I tak sie zastanawiam za co placic taka fure pieniedzy? Nowy kosztowal 2tys, a dzis tez sie trafia ze ludzie za niego daja po 600zl. Ja zaplacilem, 370zl wraz z wysylka.

Niestety wymieka pod kazdym wzgledem z Denkiem DCD-980. No moze nie pod kazdym, bo CD6000 jest ladniejszy i ma CD-Text. Niestety reszta to samo dno. Stłamszone brzmienie, zmulone, brak konkretnych wysokich, sa gdzies schowane, podobnie srednica, malo szczegolow i dynamiki, a bas jest jednolity i brak mu zmiennego charakteru. Czesto wywala Error po zaladowaniu CD-R i wolno z mienia Tracki.

W poniedzialek Cdek wraca do sprzedawcy.

?👈

Chcialem sprawdzic z ciekawosci. Byl w dobrej cenie. Bo wiecej napewno bym za nie go nie dal. Wychodzi na to ze z Marantza nie ma co juz wybierac.

Gadalem z wlascicielem to mowil ze wszystkie CD6000 maja problemy z otwieraniem CD-R. Czy to prawda?

?👈

2 odmienne opinie, i jeszcze nie wiecie gdzie lezy wina. Traktujcie siebie (jedynie) jako uzupelnienie zestawu audio, i sluchajcie wszystkich dookola, a napewno znajdziecie swoja nirwane.

McGyver nie za dlugo w tym siedzisz zeby ot tak stwierdzic ze to i to jest do dupy?

Ja autorowi wątku polecam Cambridge Audio CD4, sam używam obecnie tego odtwarzacza i uważam że jest świetny, na pewno będzie lepszym wyborem niż Denony dostępne w tej cenie. Można go kupić za 300zł, jedyny minus to że nie są to młode urządzenia ale lasery chyba są dostępne jeszcze do nich.

• 1 miesiąc później...

No i zakupilem dosc okazyjnie DCD-1290. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, bo utrzymuje on charakter brzmienia DCD-980 z tym ze jest jakby lepiej poukladany, ma wiecej detali i lepsza sterefonie. Dzwiek jest jakby gladszy.

Ale nie o tym chcialem. Zauwazylem ze w DCD-1290 jest juz dosc zmęczony zyciem laser. Dlaczego?

Otorz dluzej wczytuje plyty niz DCD-980 i dluzej przezuca Tracki. Zdarzylo mu sie nawet 2 razy przeskoczyc kilkadziesia sekunt w trakcie piosenki.

I mam takie pytanie w zwiazku z tym. Czy w nim siedzi KSS-240A jak w DCD-980? Czy ewentualna zamiana laserow miedzy tymi playerami to dobre wyjscie?

?👈

Trudna jest taka wymiana, bo zdjelem obudowe z DCD-980 i nie wiem jak sie do niego dobrac. Odkrecilem caly naped, bo jakos laser zamontowany jest od dolu, ale nie wiem jak ja go z tamtad wyjme, bo szuflada wszystko blokuje.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.