Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DCD-2000AE czy YAMAHA CD-S2000

milox

Rekomendowane odpowiedzi

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Dreamer 1

Wszystko wskazuje na to, że seria 2000 i 2010 to znacząco różniące się od siebie urządzenia. Niezliczoną ilość razy krytykowałem Elny w serii 2000 więc ... hmm, chyba coś w tym było nieprawdaż ? ... Z wielkim zainteresowaniem skonfrontuję przy możliwie bliskiej okazji walory serii 2010. FG w zasilaczu ... hmmm zawsze to lepiej - szkoda tylko, że denon wciąż stroni od lepszych Nichiconów, które właśnie tam (zasilacz i odczepy zasilania) bardzo bardzo by się przydały ...

Na pewno warto posłuchać tylko tak jak mówię, modelu, który stał lub grał przynajmniej z miesiąc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dreamer_1 ja wiem ze fote ktora wstawiles to niby model 2010, ale jak dokladnie sie przyjrzysz tej focie to juz jest jasne z nia (ta twoja fota) cos nie tak - ciekawe czy wiesz o czym mowie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Jak mam być szczery to nie do końca wiem o co chodzi... Może to zbyt oczywiste i dlatego nie łapie ale przyznaje się, że nie wiem.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Weź poprawkę na to, że RCA wyjściowe do audio są niżej, a zdjęcie jest prostopadłe ale przesunięte do przodu playera więc te dolne wyjścia stają się optycznie niewidoczne ;)

zdecydowałem się jednak na denona dcd-2000ae, lepiej był oceniany w testach, a i wygląd bardziej przypadł mi do gustu, muszę przyznać , że jestem z niego więcej niz zadowolony - przy moich obecnych kolumnach lepiej chyba już być nie może, dzwięk bardzo dynamiczny i naprawdę bardzo silny bas,

• 1 rok później...

Jak myslicie czy model 2010ae to polepszenie w stosunku do poprzednika, czy ciecie kosztow przez firme? Bardzo dziwi mnie roznica w wadze tych klockow. Poprzednik wazy ponad 21kg, a nowy model 13,5kg. Z czego to wynika?

• 4 lata później...
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Dziwią mnie powracające zdania o technicznosci i ostrości Yamahy CD s 2000. Mam ten model i gra on z Yamaha AS 700 i Dali ikon 1 i myślę że wszystko rozbija się o uzyte kolumny. Często na tym forum zamiast lepszych monitorów kupuje się gorsze podłogowki a potem odsluchuje się sprzęty i wielkie zdziwienie że brzmi tragicznie.

Odsluchujac dobrze nagrane płyty nie ma cienia ostrości. Mam sampler Naima i jazz nagrany w Living stereo powala. Do takich CD playerow jak CD S 2000 trzeba mieć dobra resztę toru a nie jakie tanie JBL jak ktoś na forum opisywał

• 1 rok później...

Yamaha Cd 2000 zasługuje na mocny-wydajny wzmacniacz co najmniej 150-200wat na kanał i kolumny które nie boją się porządnego wzmocnienia:)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.