Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Co do tych tranów To ja składałem z programu i tam jest dobrze ale wydruki były robione wcześniej dlatego ten błąd .Musze porozsyłać tą wiadomość na pw osobom kture kupiły płytki bo grozi to na pewno spaleniem. Resztę wydruków podarłem bo tak być nie może

Teraz siedzę i słucham wzmacniacz pracuje bez przerw ok 20godzin .I powoli stwierdzam że sony pójdzie do żyda .Mam jeden kanał accu a drugi sony .Miały być dwa kanały ale nie mam opor.0,22 ale mniejsza z tym.Bas z tego co słyszę podobny do sonacza ale precyzyjniejszy ,Średnie tony bez porównania Wybijające się Zwłaszcza przy wokalach Brzmią elegancko.wysokie tony delikatne .Ale co mi tam każdy ma inne poczucie muzyki i dla jednego gra lepiej a dla drugiego gorzej.Trzeba posłuchać. Wiem jedno że to dobry interes za tą kasę.Wiec składajcie i słuchajcie bo szkoda czasu.

Jakieś już są zamówione dla reszty. Mają ponoć dojść w przeciągu dwóch tygodni.

Ale ile i czy tylko pod tamtą liste, to może niech sam tomek poinformuje.

Co do płytek to mam zamówione i czekam .Jak na razie to wszystko rozesłałem i tylko YOGI czeka na komplet.

Rozumiem, że w dodatku nie masz podpiętej końcówki pod dedykowany dla niej przedwzmacniacz ? To dużo zmieni.

Ciekawe, co bedzie jak odpalisz cały projekt stereo. Żeby tylko Sony nie zrobił komuś krzywdy lecąc z hukiem przez okno. :-)

Nie no nie będę Rzucał .A co do preampa To masz racje nie mam części zwłaszcza cond 33p Ale wszystko w swoim czasie .Najważniejsze jest to że działa i to bardzo dobrze .Jak będziecie składać to piszcie na pewno pomogę .

Jak widać napięcie jest większe niż trzeba ale nic się nie dzieje chyba to dobrze ,Hehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22716-100000026 1277326921_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomek0104

A na jakim biasie najlepiej pracuje, producent chyba podaje 4uv, czy próbowałeś z innymi wartościami?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Sory źle napisałem napięcie za małe a nie za duże .Jak by zmierzył z masy to będzie połowę mniej .W sumie po wyprostowaniu jest 50vna + i na - a ma być z tego co pamiętam ok 80v z kawałkiem Co do biasu nie mam oryginalnego potencjometru 50om tylko 100om a na początkowych zdjęciach które dałem ,był 470om ale w miarę wyczaiłem że jest źle ,bo gość z allegro zamiast 47om wysłał mi 470 .Teraz bias jest ok 15mv.Nie mogę zejść niżej przez ten potek

I jeszcze jeden Zamiast 2sa827 powinno być 2sa872 to jakieś nie porozumienie dopiero przy uruchamianiu wychodzą błędy podpisywania części .Mam nadzieje że nie narobi to zamieszania a to przez to że ten projekt za szybko się rozwija.Przepraszam za moje błędy ale lepiej późno niż wcale .

Q9-2SA872

Q10-2SA872

A ja mam propozycję, aby zrobić z materiałami typu schematy, płytki, zestawienia elementów porządek bo odnoszę nieodparte wrażenie, że duży chaos panuje w tym wątku. Panowie, wolniej a dokładniej do celu. Myślę, że ta końcówka jest warta poświęcenia jej czasu i uwagi. Działajmy metodycznie.

Nie ma schematu do preampu trzeba by go rozrysować.Ja dziś odpalam preampa bo mam wszystkie części.No o porucz 33p no ale dam zwykłe ceramiki ,Zobaczymy jak to gra z preampem.

Podłączyłem preampa i działa , różnicy na razie nie słyszę bo może mam jeden kanał ale trzeba to wygrzać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płyteczki właśnie rozpakowałem-ładniutkie,że aż szkoda lutować :).

Tomek-Wielkie Dzięki !

Zaraz zamawiam resztę gratów...jutro na pewno trafo z toroidy.pl,bo już dość zwlekania.

Pewnie składają. Dostałem Tomek płytki.

Są super.

Co do pre to podłączenie Accuphase C-270 do wejścia końcówki w E-406 też nie wnosi wyraźnych różnic.

Więcej. Odnoszę wrażenie minimalnego ochłodzenia.

Czyli wychodzi na to, że pre w E-406 jest bardzo dobre i podobne, no przyjajmiej sekcje wyjściową zastosowali C-270.

To rewelacja w porównaniu do takiego osobnego, dzielonego przedwzmacniacza, który siła rzeczy jako osobny klocek tej firmy musi reprezentować wiele. :)

Pytanko odnośnie transformatora głównego;oprócz symetrycznych do pre i końcówek,jest(w oryginale) jeszcze 12V i sugerowane przez Tomka 8,5V...Wiem ,że było wyjaśnione co mają zasilać,ale nie mam czasu i siły wertować całego tematu,bo zamawiam właśnie części a jest to najpoważniejszy mój projekt więc mam pewne z tym problemy.

>Co taka cisza?

kompletujemy częsci.

Tomku jak mogę Ci coś doradzić to zrób tak:

Wywal te kondy czerwony Black Gate C13 i C12 w zasilaniu DC-servo. To jest przerost formy nad treścią te kondy w tym miejscu. I daj tam coś zwykłego Elne lub Nichicona.

A te Black Gaty daj w miejsce C16 sygnałowego tam gdzie masz zielony Nichicon BP. Według mnie taka wymiana poskutkuje tym, ze wysokie tony uspokoją się nie będzie skłonności na do syczącego piasku, a poza tym scena troszeczkę się rozszerzę.

Piszę bo przechodziłem podobną wymiane kondów sygnałowych najpierw Nichicon BP a potem BG Np w Yamaha A-1000.

pozdrawiam.

Sugeruje takie napięcia i moce

2x52V 500VA

2x60V 100VA

12V 20VA - po wyprostowaniu 17V

8,5V 20VA - po wyprostowaniu 12V

Najprawdopodobniej jutro też się zdecyduje zamówić takie trafo.

Po co jeszcze to 8,5 V ?

Przy zasilaniu 12V zmiennego równie dobrze można uzykać dowolne napięcie od 12V stalbilizowanego do 3,3V czyli logiki, przekaźników itd... Jedynie można zwiększyć to 12V do 0,8-1 Ale dla większości i taka wydajność będzie wystarczająca.

>Pytanko odnośnie transformatora głównego;oprócz symetrycznych do pre i końcówek,jest(w oryginale) jeszcze 12V i sugerowane przez Tomka 8,5V...Wiem ,że było wyjaśnione co mają zasilać,ale nie mam czasu i siły wertować całego tematu,bo zamawiam właśnie części a jest to najpoważniejszy mój projekt więc mam pewne z tym problemy.<

Oczywiście mój błąd trafo do pre jest oddzielne i chyba każdy kupi je w swoim zakresie.

OK.Panowie.Osobiście zamykam temat transformatora i zamawiam ten,o którym wcześniej pisałem:

Odpowiedź z Toroidy.pl :

TS500VA PRI:230V SEC:

> 2x 52V-400 VA

> 2x 60V-100 VA

> 12V (0,5A)

mogę zaproponować w cenach:

w konfiguracji AUDIO - 230,00 PLN netto + 22% VAT

wszystkim zainteresowanym(którzy pisali do mnie w tej sprawie) proponuję złożenie wspólnego zamówienia z zaznaczeniem poszczególnych adresów do wysyłki za pobraniem.

Nie wiem,czy jest to możliwe ale zaraz wyślę zapytanie.Proszę kolegów o potwierdzenie na pw. do jutra do godz.18-tej.

Postaram się jak najszybciej zamieścić odpowiedź p.Lachowskiego.

pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.