Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Krotkie pytanko: czy moze zapopatrywales sie w rezystory do Accu w mouser.com? Jesli tak to czy bylbysl tak dobry i podeslal mi numery produktow, ewentualnie udostepnil projekt/koszyk? W ten weekend bede robil zakupy dla kilku osob wiec przy okazji zalatwil bym sprawe rezystorow :)

Inna sprawa: moglbys mi podeslac BOM na [email protected] ? Zaczynam myslec o skompletowaniu czesci, tak, ze jak dojda plytki to zeby bylo co lutowac:)

Dzieki i pozdrawiam,

Fryderyk

kurier 45-50$

jesli tak by wychodzilo + przelew to bez sensu. na ebayu wyjdzie taniej. sam kurier by wyszedl prawie dwie stowy, te wszystkie trany praktycznie mozna do stac na ebay tylko sztuka nie wyjdzie np 3 tylko 6pln, ale jesli kurier prawie 3 razy drozszy wyjdzie to ja rezygnuje. dla sześciu sztuk tranow taki koszt dla mnie bez sensu.

Polska jest w strefie nr 4. To nie kurier tylko poczta, ale z trackingiem i usługa coś jak Pocztex. Kurier wychodził ponad 150$.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zależy ile wyjdzie wagowo. Cena od 41-50$.

Poprosiłem ich, aby jak się zmieści wysłali zwykłym priorytetem poleconym (ok. 13$)

Ukryta Zawartość

Kosztów przelewów jak już pisałem nie będzie bo płacę kartą. Ja już założyłem środki na karcie, więc jak sie ktoś chce wycofać niech pisze dzisiaj. Może anuluje PO. Nie zamierzam zostać z 50 tranami. Oczywiście innym pójdą w góre koszty wspólne. Ale podawałem cenę w tabeli jaka wyjdzie, i nawet z kurierem nie wyjdzie różnica większa niż ok 5 PLN niż było podane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

A poza tym blomin, ty nie jesteś na liście z USA. Tylko z Japonii, więc nie potrzebne zamieszanie w sprawie kuriera z USA. Z Japonii będzie max. ok 65 PLN.

Witam, z Japonii też już mam potwierdzenie co do ceny i wysyłki. Czekają tylko na przelew. Zabieram się za przygotowanie ostatecznego wyliczenia i wysyłki danych do przelewów do wszystkich zainteresowanych. Będzie za kilka godzin. Mam nadzieję, że to już ostatnia lista...

Pozdrawiam

barmanekm, 16 Lip 2010, 12:36

>PS.

>Dodam tylko, że z Japonii kwoty będą takie jak na najbardziej aktualnej liście. Nic się nie

>pozmieniało.

Cieszę się, że idzie do przodu:)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

barnamekm

no fakt, nie doczytałem ze to z usa- sorki.

a japonce dali ten iban, to by odpaadlo pare zlotych . wydaje mi sie ze skoro wysylaja na caly swiat no to powinni go miec. wiekszosc o ile nie wszystkie banki dają IBAN kontom.

No właśnie Japońce niestety nie wysyłają na cały świat i mają wszystko po Japońsku i są słabi z angielskiego nieco, więc dlatego to tak powoli szło. Też liczę, że mają IBAN, to odpadnie po kilka PLN. Zobaczymy. Jednak jest troche banków co ma problemy z zagranicznymi. Miałem kiedyś konto w TOYOTA banku i z tego powodu musiałem zrezygnować z niego. Jak ktoś coś mi chciał przelaż z zagranicy to był problem nie z tej Ziemi. Nie pamiętam czego nie mieli czy IBAN czy Swift, ale było ciężko.

Witam,

Maile z danymi do przelewów w sprawie Japonii, rozesłane. Jak ktoś nie dostał proszę o kontakt. Koszt przelewu policzyłem proporcjonalnie do kwoty za jaką ludzie brali tranzystory, aby było sprawiedliwie.

Nareszcie coś zaczyna się dziać w tym temacie.I miejmy nadzieję ,że nie będzie już niespodzianek.

---Co polecacie i gdzie można kupić 470u/100V ? bo już k...cy dostaję !

...a właśnie dzisiaj przyszły takie nichiconki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kurczę, duże te nichicony. Też na takie mam chrapkę.

W oryginale jako 470/100 siedzą Nichicony VR. Mi się udało kupić w USA. Niestety z wylutu, ale zawsze zgodnie z oryginałem.

Link do Elny Cerafine 220/100 podałem wcześniej. Facet jeszcze ma. Sprzedaje po 6 szt. Można później się podzielić. Ja np prawdopodobnie będę miał 2 szt wolne

Wziąłem te elny i takie nichicony:

Ukryta Zawartość

pomieszam je i zobaczę jak toto gra,ale brakuje mi właśnie tych 470u-są jakieś elny na ebayu,ale wyglądają na buble...i nichi też właśnie z USA i raczej drogo...może zastosować coś innego?

Ukryta Zawartość

@barmanekm > A do kogo to pisałeś?

Do tomka0104 :) Ale skoro poszlo publicznie to zapytam publicznie :)

Czy ktos ma moze nr katalogowe rezystorow z mouser.com? Byloby to dla mnie wielkie ulatwienie :)

Dzieki,

frd

zaoszczedzic chcialbym kolegom wydatkow z kondami, bo przerobilem chyba wszystkie oprocz bg. te nichicony kz - glownie srednica. super gitary. wypychaja scene. przejrzyste mocny bas. same - tragedia. trza je czymś wyrownac

Z KZ się zgadzam, przy czym dla mnie ten bas był taki boom-boxowy. Brakowało mi swobody. Natomiast średnica - jak dla mnie bajka

No to bedzie niezła jazda !

Jak nie znajdzie się oryginałów to trzeba będzie zakupić wór kondów :)

Nichicon,Elna są w standardzie,może"pożenić" je z Rubyconem(BG to cenowe przegięcie)lub Nipponem?

w ogole po fali suchotnictwa np. arcam , jestem zalamany boomboxitrendem. jakie to ma przelozenie na dobry dzwiek. dlatego uczestnicze w tym projekcie. ciagle szukam brzmienia sprzed 20lat. nie stac mnie na fuula wiec robie pre. pewnie poszlo by szybciej gdyby oprocz koguta tomka barmana wszyscy by sie zaanagozowali. doradztwo bierne to jest dobre ale w skoku szczewczyka

Nie wiem, czy mamy już dojście do wszystkich tranów i czy znajdziemy wszystkie.

Znalazłem taką stronę w sieci

Ukryta Zawartość

Po wpisanu symbolu tranzystora, wyskakują zamienniki. Jak nie znajdziemy oryginału, można spróbować odpalić na zamienniku. A potem wymienić

Ukryta Zawartość

Odnośnie kondów, pozbierałem oryginalne.Prawie. Brakuje mi tylko małego cerafine'a i BP nichicona. 220/100 Nichicona zamienię na Sanyo. Mi bardziej się podoba, a takiej wartości nichicona nie ma na rynku. Do pozostałych linki na tym forum podawałem. W pre wg mnie siedzą Elny RJH dostępne w Elfie. Takie też kupiłem.

Uważam, że właśnie w stronę oryginalnych, zastosowanych przez Accu części trzeba iść.

Jak już odpalimy, dopiero wtedy można będzie wymieniać części i dzielić się wrażeniami. Teraz to tylko dywagacje.

Jeszcze jedno. Przyjęło się tutaj, że zielone nichocony to BP. Tak nie jest!!!

Wstawione są stare, serii Acoustic. Grają inaczej od obecnych BP. Z większą masą, powietrzem. Dlatego też zamienieniłem je na tye Sanyo. Nie tylko kolor, moim zdaniem jest podobny

No właśnie cerafine nigdy nie miałem, to nie wiem do czego porównać. Nichicony FG tak sobie mi się podobają. Trochę za szczupły bas.

Ale jak tak mówisz, to widać accu gdzie indziej to zniwelował.

Dzięki za podpowiedź

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.