Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie w końcu zastosować potencjometry do vol i barw? jeśli z odczepami to jaki i jakiej firmy?

pozdrawiam

dj_ potki do barwy 10k(A) liniowe bez żadnych odczepów do volume 50k .

Chciałem trochę ostudzić emocje.

Dzięki za pomysł z tranzystorami.

Fakt zastosowanie mają Video/TV.

Cieszy mnie że chociaż Ty nie trzymasz się ściśle linii klonu 1-1.

W końcu ulepszanie nie jest zakazane :-)

Lista na obudowy z modushop(do 30 listopada)

- dj_- 1szt 1NPD04300B

- kafka - 1szt

- freedi - 1x 1NPD04300B

- kogutaudio - 1 x 1NPS04P400B + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405

- mad_z - 1x1PS02PB

- barmanekm - 1 x 1NPS04P400N + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405 (+ 4 x PDAMMGOMMA do potwierdzenia)

- Robertus - 1 x 1NPS04P400B

- omirp - 1 x 1NPS04P400B + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405 + 4 x PDAMMGOMMA

- jjp - 1 x 1NPS04P400N + 1 x 3PE04P03400ASOLA+ 1 x 1BASE0405

- __kot__ - 1 x 1NPS03PN (Pesante 03PB 3U 10mm BLACK with 10mm BLACK frontal panel) + 1BASE0205 - BEZ OBRÓBKI

Dopisałem jeszcze akcesoria do obudowy - nie wiem czy nie jest zapóźno!

Gdzie można kupić scalaki do protektora?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki

Ukryta Zawartość

Jest sens kupować oryginalne upc za tyle siana?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już była o tym mowa. Cena nie wynika z tego, że to jest oryginał. Tylko dlatego, że komponent jest "brandowany", jako spare-part - część zamienna. Może być z tej samej fabryki co ten co jest w farnellu za 3PLN. W farnellu podrób raczej nie mają.

System gra dobrze, albo nie....

Już była o tym mowa. Cena nie wynika z tego, że to jest oryginał. Tylko dlatego, że komponent jest "brandowany", jako spare-part - część zamienna. Może być z tej samej fabryki co ten co jest w farnellu za 3PLN. W farnellu podrób raczej nie mają.

Zadnego sensu. Trzeba kupic najtansze jakie znajdziesz. To jest tylko uklad kontrolujacy napiecie stale na wyjsciu i w razie jego pojawienia sie odlaczajacy glosniki przekaźnikiem. Nie ma zadnego wplywu na "muzykalnosc" wzmacniacza. Przy okazji - rozważcie zastosowanie innych przekaźnikow (na wieksze prądy) bo te które są zastosowane są za małe i nic nie wylacza bo przy zwarciu im sie styki zespawają.

ktos widzial gdzies jakies dziwne na wysokie prady?

Lista na obudowy z modushop(do 30 listopada)

- dj_- 1szt 1NPD04300B + 4* PDAMMGOMMA

- kafka - 1szt

- freedi - 1x 1NPD04300B

- kogutaudio - 1 x 1NPS04P400B + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405

- mad_z - 1x1PS02PB

- barmanekm - 1 x 1NPS04P400N + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405 (+ 4 x PDAMMGOMMA do potwierdzenia)

- Robertus - 1 x 1NPS04P400B

- omirp - 1 x 1NPS04P400B + 1 x 3PE04P03400ASOLA + 1 x 1BASE0405 + 4 x PDAMMGOMMA

- jjp - 1 x 1NPS04P400N + 1 x 3PE04P03400ASOLA+ 1 x 1BASE0405

- __kot__ - 1 x 1NPS03PN (Pesante 03PB 3U 10mm BLACK with 10mm BLACK frontal panel) + 1BASE0205 - BEZ OBRÓBKI

Witam, czy ktoś wie już na temat nóżek?

Zadnego sensu. Trzeba kupic najtansze jakie znajdziesz. To jest tylko uklad kontrolujacy napiecie stale na wyjsciu i w razie jego pojawienia sie odlaczajacy glosniki przekaźnikiem. Nie ma zadnego wplywu na "muzykalnosc" wzmacniacza. Przy okazji - rozważcie zastosowanie innych przekaźnikow (na wieksze prądy) bo te które są zastosowane są za małe i nic nie wylacza bo przy zwarciu im sie styki zespawają.

ktos widzial gdzies jakies dziwne na wysokie prady?

Ukryta Zawartość

np. taki. Nie wiem jaki tam jest układ, ale chyba na 12V. Ma być defaultowo otwarty czy zamknięty? Jak są chętni to mogę jakieś zamówienie w farnellu zorganizować, bo ja tam ze dwa razy w miesiącu kupuje, bo zawsze czegoś zapomnę i tak byśmy troszkę z kosztów wysyłki zeszli.

Ew. może być na 15-16A dla tych co mocno grzeją na trudnych kolumnach....

Aha i nie wiem jak nóżki, muszę PCB zobaczyć. Ale w każdym razie, przekaźniki się na pewno znajdą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

np. taki. Nie wiem jaki tam jest układ, ale chyba na 12V. Ma być defaultowo otwarty czy zamknięty? Jak są chętni to mogę jakieś zamówienie w farnellu zorganizować, bo ja tam ze dwa razy w miesiącu kupuje, bo zawsze czegoś zapomnę i tak byśmy troszkę z kosztów wysyłki zeszli.

Ew. może być na 15-16A dla tych co mocno grzeją na trudnych kolumnach....

Aha i nie wiem jak nóżki, muszę PCB zobaczyć. Ale w każdym razie, przekaźniki się na pewno znajdą.

Przekaźniki muszą być na 24v bo cała płytka zabezpieczenia jest zasilana z głównego trafa.

Ja mam takie przekaźniki ale są trochę za cienkie,jeden mi się zwiera i nie rozłącza się po ostatnim koncercie na estradówkach ,Trzeba coś mocniejszego.16A

Ukryta Zawartość

post-22716-031097900 1291810224_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, mam dla kogoś układ do wysterowania co zamawiał w USA (mam go już z 3 tygodnie, ale zapomniałem o tym), może mi się przypomnieć ta osoba, bo ostatnio skasowałem trochę priv'ów. Pozdrawiam.

Jakie przekaźniki zamawiacie?

np taki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie przekaźniki zamawiacie?

np taki.

Ukryta Zawartość

Taki będzie najlepszy. Mialem tylko obawy czy nie sa uzywane 2 pary styków, ale nie - sa zwarte na plytce

Ukryta Zawartość

Witam.

Nie odzywałem się jakiś czas,bo niestety muszę jakoś zarabiać na chlebek,a poza tym nic się nie działo.

Poszło zamówienie do modushop,bo nie możemy już dłużej czekać i wygląda to tak.

I faktycznie dają 10% od 3 sztuk tego samego produktu(może dołożą jeszcze parę) i chyba nie zmieniłem nazwy kraju w danych do shipping-u,bo nie policzyli jego kosztów(potraktowali to jak wysyłkę do Italii...chyba).

Właśnie wysłałem prośbę o wyjaśnienie w ich języku(moja Pani biegle mówi po włosku),bo po angielsku nie kwapią się odpisywać.

Tak czy inaczej mamy jakąś orientację co do cen poszczególnych klocków.Upewnię się tylko co do tej wątpliwości i finalizujemy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Nie odzywałem się jakiś czas,bo niestety muszę jakoś zarabiać na chlebek,a poza tym nic się nie działo.

Poszło zamówienie do modushop,bo nie możemy już dłużej czekać i wygląda to tak.

I faktycznie dają 10% od 3 sztuk tego samego produktu(może dołożą jeszcze parę) i chyba nie zmieniłem nazwy kraju w danych do shipping-u,bo nie policzyli jego kosztów(potraktowali to jak wysyłkę do Italii...chyba).

Właśnie wysłałem prośbę o wyjaśnienie w ich języku(moja Pani biegle mówi po włosku),bo po angielsku nie kwapią się odpisywać.

Tak czy inaczej mamy jakąś orientację co do cen poszczególnych klocków.Upewnię się tylko co do tej wątpliwości i finalizujemy.

Super - dobra wiadomość, że coś się rusza :)

Czy będziemy zamawiali "zbiorową" obróbkę w jakimś zakładzie czy każdy we własnym zakresie ?

Koleżanki i Koledzy!

Udało mi się uprosić Tomka i też będę klonić ..

Na ten moment przymierzam się do rozwiązania z dwoma końcówkami mocy sterowanymi bezpośrednio z Linn'a (Unidisk). Układ ma napędzić Herbatniki (Herbatniki lubią prądową kontrolę ale nie lubią suchotników - serce mnie boli za tak marnie krótką charakterystykę tych kolumn ale przecież nie będę pisał strony textu). Wstępnie końcówki chcę zasilić z jednego trafo (ale z dwoma płytkami kondów od kolegi POLiFONIA). Układ ten stanie w szranki z moją lampką (nie nocną) - jeśli poradzi - zostanie (pewnikiem pojawi się drugie trafo).

Prośbę (laicką) mam ogromną: jeśli możecie udostępnić jakieś listy elementów do zamówień lub jakoweś linki - każda podpowiedź mile widziana - zaczynam od kompletnego 0! Ceny nie mają aż takiego znaczenie jeśli tylko nie są kosmiczne!

Z góry wielkie dzięki;

Wawrzek

ps> wątek przeczytałem cały, nawet mam jakieś notatki - dla laika jednak zrobienie z tego zamówień ..

Koleżanki i Koledzy!

Udało mi się uprosić Tomka i też będę klonić ..

Na ten moment przymierzam się do rozwiązania z dwoma końcówkami mocy sterowanymi bezpośrednio z Linn'a (Unidisk). Układ ma napędzić Herbatniki (Herbatniki lubią prądową kontrolę ale nie lubią suchotników - serce mnie boli za tak marnie krótką charakterystykę tych kolumn ale przecież nie będę pisał strony textu). Wstępnie końcówki chcę zasilić z jednego trafo (ale z dwoma płytkami kondów od kolegi POLiFONIA). Układ ten stanie w szranki z moją lampką (nie nocną) - jeśli poradzi - zostanie (pewnikiem pojawi się drugie trafo).

Prośbę (laicką) mam ogromną: jeśli możecie udostępnić jakieś listy elementów do zamówień lub jakoweś linki - każda podpowiedź mile widziana - zaczynam od kompletnego 0! Ceny nie mają aż takiego znaczenie jeśli tylko nie są kosmiczne!

Z góry wielkie dzięki;

Wawrzek

ps> wątek przeczytałem cały, nawet mam jakieś notatki - dla laika jednak zrobienie z tego zamówień ..

Napisz do mnie na bendix101 {wiesz co} wp i dalej pl

Dostałem wiadomość od Włochów(chociaż nie dokładnie o to ich pytałem).

goodmorning Alfred, I received your order , the esactly total whit shipping is euro 788.58

for this import you must pay in my bank :

to HI-FI 2000

UNICREDIT BANCA

iban IT 79 A 02008 02467 000100899929

bic UNCR ITB1PM9

many thanks and regards

alfonsina

modustaff

__________ Informazioni da ESET NOD32 Antivirus, versione del database delle firme digitali 5690 (20101209) __________

Il messaggio è stato controllato da ESET NOD32 Antivirus.

Wygląda na to,że dostaliśmy w sumie ok.9% upustu(sknery!)od cen katalogowych ale nie płacimy kosztów przesyłki.

Niestety nie podali ostatecznych cen zamawianych produktów,tak więc aby nie przedłużać proponuję przyjąć te,które zamieściłem w poprzednim poście(oczywiście netto),ostateczne koszty wraz z wysyłką w Pl będę znał dopiero gdy dostanę przesyłkę razem z fakturą.

Chciałbym jak najszybciej zapłacić,więc zaraz wysyłam do wszystkich swoje namiary z konkretnymi sumami.

Tomek zrobił PCB do klona E-305V. Teraz bedzie zagwozdka co wsadzić do obudowy ;-)))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

UFFFF !!! :) - dzieki pomocy Wojtka i Tomka udalo sie dzisiaj uruchomic jedna plyteczke - jutro druga, a do konca tygodnia moze uda sie to upchac juz w docelowa obudowe :)

Wielkie dzieki Panowie !!!!

pzdr Marek

UFFFF !!! :) - dzieki pomocy Wojtka i Tomka udalo sie dzisiaj uruchomic jedna plyteczke - jutro druga, a do konca tygodnia moze uda sie to upchac juz w docelowa obudowe :)

Wielkie dzieki Panowie !!!!

pzdr Marek

Podziel się z czym były największe problemy.

To ułatwi pozostałym montaż i start.

c9 i c10 nie wlutowalem bipolarow tylko stale - odpalaem tez bez kondow 470/100 - musialo to spowodowac, iz ktorys ze sterujacych sie spalil, nie mialem jednak czasu by sprawdzac, ktory konkretnie tylko wymienilem wszystkie. Podsumowujac jesli wszystko macie dobrze wlutowane powinno to ruszyc bez najmniejszego problemu :)

pzdr

c9 i c10 nie wlutowalem bipolarow tylko stale - odpalaem tez bez kondow 470/100 - musialo to spowodowac, iz ktorys ze sterujacych sie spalil, nie mialem jednak czasu by sprawdzac, ktory konkretnie tylko wymienilem wszystkie. Podsumowujac jesli wszystko macie dobrze wlutowane powinno to ruszyc bez najmniejszego problemu :)

pzdr

wszystkie kondy przy WO też mam spolaryzowane:(

wlutowałem zgodnie z oznaczeniami na płytce. To źle?

Nie chciałbym spalić

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.