Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też witam. W związku z wyczerpaniem się dużej części zasobów w Kashinoki i dużą chęcią zakupu tranów mocy z innego (także oryginalnego, ale dużo tańszego źródła z USA, niestety trzeba nieco poczekać) nastąpiły zmiany w zamówieniu tranzystorów z Japonii.

- Wypadają wszystkie trany mocy (mały zapas, konieczność dosłanie w przeciągu 6 tygodni, cena)

- 2SA1872 i 2SC1775 z PRE wypadają, skończyły się.

- 2SA991 z PRE zostało tylko 15 sztuk, rozdzieliłem je wg kolejności zgłoszeń (mam już inne źródło jakby co).

Ponieważ priorytetem w tej chwili jest zamówienie tego co jest z Japonii, załączam uaktualnioną listę. Zamówienie będzie jutro wysłane. Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, lub koniecznie chce trany mocy z tego źródła, proszę pisać do jutra. Później zmiany już będą zamknięte, aby nie przeciągać terminów dla innych kolegów z tego zamówienia.

Załączam dwie tabele. W pierwszej jest to co się komu dostało, w drugiej całkowite koszty (wstępne accuracy ok 95% ;-) )

Za chwilę dołącze liste na trany mocy z USA i jak nie będzie zastrzeżeń również zamówie je jak najszybciej.

Pozdrawiam i czekam na różne ale. Koledzy, którzy już zapłacili już jutro przeleję im zwrot nadpłaty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25874-100000051 1278620521_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Tomek, trany mocy dla Ciebie za poparowanie będą w zamówieniu z USA. Cały komplet na dwa kanały. Źródło jest sporo tańsze więc to akceptowalna dla wszystkich i chyba uczciwa "dokładka" za pracę.

Witam, co do tranów z USA to zakładam, że piszą się na nie wszyscy co brali komplet oprócz osimar'a.?

Mam rację?

Źródło to:

Ukryta Zawartość

Jest to autoryzowany dystrybutor SANKEN'a na Amerykę Północną. Potwierdzone od grupy sprzedaży SANKENA na terenie USA, a także bezpośrednio od nich. Piszą, że wszystko mają oryginalnę. Sprawdzę czy są u nich jeszcze jakieś inne SANKENY co brakuje. Do pozostałych tranów też mam źródła. Proszę zauważyć, że czasami nawet nieco wyższa cena ale z jednego źródła jest bardziej opłacalna niż kilka innych tańszych źródeł (koszty logistyczne). Pozostałymi tranami się nie będę zajmował (oprócz Borberlyego jeżeli dojdzie do skutku), ale podrzucę źródła zainteresowanym. Chyba, że wszystko pójdzie szybko, to mogę się zająć, bo w końcu wspólne zamówienie łatwiejsze i możliwe poparowanie dzięki uprzejmości kolegi tomek0104.

Pozdrawiam i czekam na "feedback".

Ukryta Zawartość

2SA991 NEC'a jest stosunkowo trudno spotykany, więc dla tych co się nie zmieścili w tych 15 sztukach co są z Japonii, proponuje to źródło:

Ukryta Zawartość

Cena dobra, wysyłka tania. Zresztą możemy je pomieszać do poparowania. To też mogę zamówić od razu do Tomka, jak są wszyscy chętni. Tranów jest co prawda 50, ale są tanie więc to nie problem na tyle osób.

Ukryta Zawartość

Bardzo dobre i rzeczowe rozwiązanie sprawy.Wielki szacunek barmanekm.

Jak widać nie jest tak źle i jeśli brakuje tych pozycji i wszyscy chcemy je kupić,więc może faktycznie nie rezygnujmy z opcji zbiorowej,wiem że to kłopotliwe,ale jesteśmy tak blisko zamknięcia tego tematu.Ale jeśli będziemy jednak kupować indywidualnie,to powinniśmy podzielić się z innymi swoimi źródłami zakupów.

pozdrawiam

freedi, 8 Lip 2010, 22:50

>Bardzo dobre i rzeczowe rozwiązanie sprawy.Wielki szacunek barmanekm.

>Jak widać nie jest tak źle i jeśli brakuje tych pozycji i wszyscy chcemy je kupić,więc może

>faktycznie nie rezygnujmy z opcji zbiorowej,wiem że to kłopotliwe,ale jesteśmy tak blisko zamknięcia

>tego tematu.Ale jeśli będziemy jednak kupować indywidualnie,to powinniśmy podzielić się z innymi

>swoimi źródłami zakupów.

>pozdrawiam

Też tak uważam

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Dobra wiadomość. Amerykanie napisali, że taką ilość mogą wysłać od ręki, bez oczekiwania. YEAH!!! Więc zamawiamy. Jak ktoś nie chce proszę pisać. Jutro w dzień umieszczę tabelę kosztów na trany mocy z USA, wyjdzie ze 3-4 taniej niż z Japonii.

Tomek, trany mocy dla Ciebie za poparowanie będą w zamówieniu z USA. Cały komplet na dwa kanały. Źródło jest sporo tańsze więc to akceptowalna dla wszystkich i chyba uczciwa "dokładka" za pracę.

Ok.

Troszkę z innej "beczki".

Kwestia radiatorów , tak na szybko znalazłem w TME profil 6023 (16 żeber 50mm,szerokość 192mm,długość 300mm) za 89,90 netto...Można by przyciąć dopasowując do wysokości obudowy,ew.poczernić i chyba byłoby ok.Macie jakieś swoje typy?

Jakie rozmiary ma oryginalny E-406?(tzn.obudowa)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem,wertowałem wątek,ale to raczej minimum dla radiatora?

W przypadku tego powyżej;szerokość to 192mm(żebra w pionie oczywiście) i wysokość(uzależniona od gabarytów obudowy):do 300mm!Także jest wystarczający do końcówki.

Osobiście mnie się podoba. Zastanowię się nad nim.

W magazynie mają 16 szt. - czyli dla 8 osób.

Jeśli znajdą się chętni na całość, mogę wynegocjować ze znajomym dobrą cenę.

Więc może zrobimy listę chętnych ?

Woper1

Nie mam zaufania do silikonowych,ale jeśli tylko takie zamówisz-to oczywiście biorę je.

I pozostaje tylko nota,chyba że ktoś ma te terany(rozmiary są różne u różnych producentów ?)

Kupowałem u nich kilka sztuk tego profilu A6023-(16 żeber głębokości 50 mm) ale o wysokości 80mm. i mają dokładnie 192 mm...Swoją drogą to strasznie zdzierają za radiatory,ale cóż zrobić.

a ja mam nadzieje wlozyc wzmaka w taka obudowe:

Ukryta Zawartość

mam nadzieje ze to zalatwi sprawe radiatorow. no chyba, ze sa przeciwskazania :)

Ukryta Zawartość

ZAMÓWIENIE NA RADIATORY Z TME

Radiator o wymiarach: szerokość 192mm, długość 300mm, 16 żeber 50mm.

RAD-A6023/300

Ukryta Zawartość

Proponuję zamówić przy okazji podkładki (silikonowe lub ceramiczne) pod tranzystory - do uzgodnienia.

1 szt. - 2 radiatory (komplet do wzmacniacza)

Cena do uzgodnienia w zależności od ilości chętnych - myślę, że będzie dość atrakcyjna

1. Woper1 - 1szt. + podkładki

2. freedi - 1szt. + podkładki

post-16621-100000099 1278681575_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drążąc temat radiatorów.Uszło mojej uwadze,że Tme ma w ofercie radiator idealny do tego Accu:

RAD-A6023/220 Radiator 195,5x50mm długość 220mm w cenie 69,90 zł-nie trzeba już nic ciąć i wyjdzie taniej.Nie mają ich jednak w magazynie.Wysłałem zapytanie,tak więc na razie zamawiamy ten 300mm przy cenie wyjściowej 89,90 zł netto,chyba że znajdziemy coś taniej.

Ok.Woper-więc niech tak zostanie...

Co myślicie na temat poczernienia radiatora?To jest inaczej anodowanie na czarno(poprawcie jeśli się mylę).

Czy zwiększa się po takim procesie jego rezystancja termiczna?

...nie zadaje więcej pytań i biorę się za lutowanie,bo Accu czeka a do rana już niedaleko :)

Witam w załączeniu lista wstępna na trany z USA. Zamówiłbym już dzisiaj, ale z jednego powodu poczekam do poniedziałku. Otóż pojawił się tam także oryginalny tranzystor SANYO 2SC3902, wziałbym go bez wahanie ale... trzeba zamówić co najmniej 200szt. Wychodzi o 10 więcej na osobę niż potrzeba. Myślę jednak, że warto bo: cena iście hurtowa 0,40$/szt., w PL widziałem w jednym sklepie za 16PLN!. Więc i tak się opłaca. Koszty wspólne mogą nieco spaść bo może amerykańce będą miały możliwość płacenia Paypalem a i chyba na pewno będą mieli konto bankowe zgodne z IBAN. Niestety póki co nie znam kosztów wysyłki bo nie wiem czym wysyłają i za ile.

Druga tabela to szacowane koszty wstępne zamówienia z USA. Czekam na odzew czy bierzemy też SANYO 2SC3902, niestety 2SA1507 im się skończyło, ale dowiedzą się czy mają możliwość domówienia, ale to długie czekanie, bo wszystko do nich idzie prosto z fabryk.

((Zresztą z tymi sklepami w PL jest różnie trafiłem inny model do tego wzmaka i był po 4.80 "NoName" i po ok 14PLN SONY w TYM SAMYM SKLEPIE, tylko ze oryginal nie powinien byc SONY tylko wlasnie SANYO, nigdzie nie znalazlem datasheetow Soniaczy, to tylko taka dygresja))

Ponawiam pytanie:

Czy bierzemy też SANYO 2SC3902

Ukryta Zawartość

post-25874-100000095 1278696504_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamówienie do Japonii już poszło, jako że jest sporo mniejsze to już się tak nie spieszą jak wtedy jak było takie duże. Czekam więc od nich na potwierdzenie przyjęcia zamówienia. Do USA wyślę, jak się wypowiecie co do 2SC3902.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.