Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

barmanekm. zrobmy tak

ja na ebay kupie 1775, 872, 1316. to Renesas czyli hitachi. wg dzis zamykanej listy.

Ty zalóż szybką liste np. do niedzieli i kupisz w futurtec 3329. nawet jak chiny to k*tas. jak sie wykreca ze brak to pociagniemy z borberys. 50 euro to 6 osob,( 2.30 x 4szt. )

Ja potwierdzam. Listę z Borbely przenosimy na futurleca i czekamy na kolejnych chętnych. Jeżeli ktoś jest przeciwny futurlecowi i był na liście Borbely proszę o kontakt. Zaraz poszukam listę to wkleje.

System gra dobrze, albo nie....

osimar

Mam prośbę, jakby spisać te trany które zostały już zamówione (i gdzie) i jakie jeszcze trzeba zamówić, bo ja się w tym gubię. Nie wiem, co jeszcze mam kupić, a co kupiłem

Dołączam się do prośby,chociaż próbowałem spisać jakich tranów właśnie mi brakuje-wymiękłem...

kw-dzięki za uwagi odnośnie pre-tam gdzie w oryginale są bp,będą właśnie takie-te nie są nawet przylutowane :)

-co do reszty to będę próbował różnych konfiguracji z kondami,chociaż szczerze wątpie czy to coś zmieni.

Panowie-pytanie na dobranoc:jutro będę zamawiał w North,jakie z ich oferty będą odpowiednie:

-mostki S1VB60-mają 3

-didy HZ15

-mostek do zasilacza głównego

ewentualnie jeśli ktoś potrzebuje jakąś drobnicę-potem mógłbym wysłać zwykłą kopertą;)

---pozdrawiam---

>barmanekm

>a ty sie nie dopisujesz?

TAK

Wybaczcie, nawet nie mam czasu nic dopisać, mam takie urwanie. Jutro wyjeżdzam na 3 dni i nie wiem czy będę miał net. Jakby co zajmę się wszystkim w niedziele lub poniedziałek.

zamykam liste na ebay, 2sz1316 po 4szt, 2sc1775 po 2szt., 2sa872 po 2szt

lista

>>

>>-blomin

>>-osimar

>>-mroczny( komplet + 2sc1316 - 4szt.)

>>-jaco2346

>>-kw

>>-Woper1

>>Copper_Lucas

>>Le_G (+ 2sc1316 - 4szt.)

>>jjp (+ 2sc1316 - 4szt.)

>>nowy18 (+ 2sc1316 - 4szt.)

>>żółwik (tylko 2sc1775 - 2szt.)

>>-omirp

>>barmanekm

zamowienie bedzie z 2 zrodel. koszt przesylki zsumuje i podziele przez wszyskich by nie mieszac. chyba nikt nie protestuje?

Hej proponuję zrobić jakiś BOM do tego projektu (od rezystorów, poprzez trany aż do traf). W formacie np: numer na schemacie/płytce, numer częsci, możliwi/zalecani producenci, ilość sztuk, dostawca. Wiadomo, że np. przy trafie napisze się tylko jakie napięcia i etc.

Ja biorę na siebie spisać wszystkie trany. Na końcu zrobię excela. Taki dokument się na pewno każdemu przyda.

Pod warunkiem aby ktoś wziął na siebie:

- rezystory

- kondensatory

- diody, IC i inne części

Potrzeba więc jeszcze 3 chętnych. Najlepiej tych co dostali już płytki i mają spis.

Hej proponuję zrobić jakiś BOM do tego projektu (od rezystorów, poprzez trany aż do traf). W formacie np: numer na schemacie/płytce, numer częsci, możliwi/zalecani producenci, ilość sztuk, dostawca. Wiadomo, że np. przy trafie napisze się tylko jakie napięcia i etc.

Ja biorę na siebie spisać wszystkie trany. Na końcu zrobię excela. Taki dokument się na pewno każdemu przyda.

Pod warunkiem aby ktoś wziął na siebie:

- rezystory

- kondensatory

- diody, IC i inne części

Potrzeba więc jeszcze 3 chętnych. Najlepiej tych co dostali już płytki i mają spis.

zestawienie moich zamowien. ebay zamowiony. dane z rozliczeniem rozesle na pw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pisałbym się na 2sc3329 z borberly nawet jesli 2.30 euro szt. chyba, że te z futurlec tez mogłyby być ok. Skąd wziąć 2SA991? Bo widzę, że tylko już tych mi by brakowało. barmanekm podawał takie żródło:

Ukryta Zawartość

jakby co to mogę zamowić i jak ktos jeszcze nie ma to mógłby się dołączyć, jakby co to lista.

Ukryta Zawartość

a co z kondami Nichcony VR z

Ukryta Zawartość

kombinujemy cos? ktos sie za to bierze? trza sie sprężyć.

Ukryta Zawartość

> blomin

Jedna sprawa z Nichconami VR 470uf/100V. Jesli dane na stronie www sa aktualne Futureelectonics nie maja ich w magazynie i nie ma zadnej informacji o zamowieniu. Mouser jest w trakcie zamowienia. Spodziewaja sie dostawy pod koniec pazdziernika.

Mysle, ze albo czekamy na mouser albo szukamy innego zrodla.

Pozdr,

F

frd__, 30 Lip 2010, 17:49

>> blomin

>

>Jedna sprawa z Nichconami VR 470uf/100V. Jesli dane na stronie www sa aktualne Futureelectonics nie

>maja ich w magazynie i nie ma zadnej informacji o zamowieniu. Mouser jest w trakcie zamowienia.

>Spodziewaja sie dostawy pod koniec pazdziernika.

Ale jaja, mi ani futureelectronic, ani mouser nie odpisali.

Ja mogę czekać na VR. Podobnie jak barmanekm co miesiąc coś tam kupuję.

Odnośnie listy i nr części. Tomek0104 wysyłał listę razem z płytkami. Przynajmiej jak taką posiadam

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

mroczny

to wykaz zamknietych zrealizowanych list dla jasnosci zamowien moich. na 2sc3329 poszukaj gdzies byla lista do borberly jeszcze do niedzieli otwarta a tymczasowo bedzie zrealizowana w futurlec przez barmanekm

Borberly

>2SC3329 2SA1316 po 4szt

>

>

>- barmanekm

>- tomek0104

>- frd__

>- freedi-rezygnuję(chyba można?)

>- jaco2346 - tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- osimar- tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- kw - tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- omirp - tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- blomin - tylko 2SC3329 -podtwietdzam

>- mroczny - tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- witek_z (tylko 2Sa1316 - 6 sztuk) - rezygnuje

>- nick30

>- woper1 - tylko 2SC3329 - potwierdzam

>- Copper_Lucas - potwierdzam, informacje o wpłacie prosze na maila z 'o mnie'

tu masz chłopie ta liste ale tylko na 2sc3329 bedzie

A teraz zaskoczenie! Z tego co pamiętam to blomin robił dla chętnych zamówienie na 2sa1316 firmy JVC z north.pl.

Cena wynosiła 4zł z groszami za 2SA1316BL. Jeszcze wtedy się pytał co do ich orginalności.

Nie ważne, czy produkcji JVC czy Toshiby tylko dla JVC jak miałem kiedyś okazje sprawdzić, ważne że dedykowana cześć serwisowa pod daną marką musi być orginalna.

Do czego zmierzam, spojrzcie teraz na strone

Ukryta Zawartość

Cena porażająca!

Specjalnie napisałem do north.pl w tej sprawie, a oni mi na to, że tranzystory są orginalne firmy JVC i oczywiście dostawca się nie zmienił. Wzrost ceny jest uwarunkowany nowym systemami naliczania. :-)

Kpiny ?

Ukryta Zawartość

>osimar -Odnośnie listy i nr części. Tomek0104 wysyłał listę razem z płytkami. Przynajmiej jak taką posiadam

Zgadza się ja na jej podstawie zrobiłem sobie taką :

Ukryta Zawartość

post-27084-100000021 1280513238_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.