Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

I jak Majstry?-ktoś oprócz Tomka odpalił tego kloca?

Ja się chyba pospieszyłem,bo nie mam jeszcze zenerek i docelowych radiatorów(zamówione w TME)...no i konkretnie czasu,bo zapierniczam po 20h/dobę a szczególnie pewnej ręki :)

Ale jak będą jakieś wieści z pola boju-dajcie znać !

...pozdrawiam...

Ja czekam rowniez na przesylke od Tomka jak i na kondy a radiatory w listopadzie sie zamowia i bedzie to na pol metku bo obudowe chce zrobic tak jak nalezy...jak Tomek opisuje to juz brzmi a wiec niech i wyglada tak jak powinno:) pozdrawiam

Ja czekam rowniez na przesylke od Tomka jak i na kondy a radiatory w listopadzie sie zamowia i bedzie to na pol metku bo obudowe chce zrobic tak jak nalezy...jak Tomek opisuje to juz brzmi a wiec niech i wyglada tak jak powinno:) pozdrawiam

I tego się trzymajmy !!!

Ja się ciut pospieszyłem...kondy juz mam wszystkie wlutowane,czekam na radiatory z TME i zenerki , a obudowę zamówię z modu.shop albo sam zrobię...

Nieważne-w tym roku to zagra!!!

A potem biorę się za Krella ksa50(klona) a potem za jakiegoś Passa...

Witam chłopaki znowu mam pytanie bo nie jestem pewien a nie chcę skusić powiecie mi jak to trafo podłączyć? Chodzi mi o zasilanie 230v

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<br />Środkowe na pierwotnym zwierasz , 230V podajesz na zewnętrzne (opis jest mylący ale tyczy się tylko bezpieczników na pierwotnym zależnych od nap. )<br />
<br /><br /><br />

Tak myślałem ale lepiej się upewnić Dzieki

Dokładnie tak powinno być.

Chociaż ręki nie dałbym za to uciąć!

Tomek ,takie duże a tylko 82VA?...jest na 2 napięcia pierwotne...do czego chcesz użyć?

Racja te trafo nie jest duże Dam je do zasilania pre i barwy

Ukryta Zawartość

post-22716-032493400 1287244596_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja te trafo nie jest duże Dam je do zasilania pre i barwy

Ukryta Zawartość

Faktycznie-ale zasugerowałem się formatem zdjęcia...

Barwę można zrobić,ale i tak jej nie będę używał,zabezpieczenie jest konieczne.Już nie mogę się doczekać,kiedy zagra!

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z listy wysyłkowej, poza freedi otrzymał już tranzystory?

Bo zaczynam się obawiać, że zniknęły na naszej wspaniałej Poczcie Polskiej:(

Chyba, że były później wysłane aniżeli w zapowiedzi Tomka

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ja dostałem, ale wiem, że kolejna porcja miała być wysłana po otrzymaniu brakujących potków. Dodatkowe potki wysłałem dopiero w ostatni poniedziałek lub wtorek.

System gra dobrze, albo nie....

Ja dostałem, ale wiem, że kolejna porcja miała być wysłana po otrzymaniu brakujących potków. Dodatkowe potki wysłałem dopiero w ostatni poniedziałek lub wtorek.

Ale ja nie zamawiałem potków

Dostałem priva. Wszystko jasne

Jakie są rozmiary radiatorów z TME.

lub podajcie linka do stronki.

Paweł-ja wziąłem stąd:

Ukryta Zawartość

właśnie takie profil A6023 o wymiarach 195,5x50mm długość 220mm za 69,90 brutto-są na specjalne zamówienia i trzeba czekać ok.miesiąca.

Ukryta Zawartość

Ja też z niecirpliwością czekam na te poparowane tranzystory i potki.

Nie zapomniano o mnie ?

Robertus = żółwik (jakby ktoś jeszcze nie wiedział o tym)

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Witam.

I znów przeraża ta cisza...pewnie wszyscy już słuchają swoje wzmacniacze :)

Poważnie-nikt jeszcze oprócz mnie i barmanekm nie dostał tranów od Tomka ? Albo nie chcecie się pochwalić !?

Miałem nadzieję odpalić wstępnie w weekend ale niestety-obowiązki i brak docelowych radiatorów skutecznie mi to uniemożliwił.Szkoda.Chociaż"na upartego mogę to zrobić ale myślę,że pośpiech w przypadku tej konstrukcji jest tutaj niewskazany.

Kiedy organizujemy jakąś zbiorówką z modushop?Co prawda krucho u mnie teraz z kasą ale do końca listopada zamawiam.

...pozdrawiam...

Witam.

I znów przeraża ta cisza...pewnie wszyscy już słuchają swoje wzmacniacze :)

Poważnie-nikt jeszcze oprócz mnie i barmanekm nie dostał tranów od Tomka ? Albo nie chcecie się pochwalić !?

Miałem nadzieję odpalić wstępnie w weekend ale niestety-obowiązki i brak docelowych radiatorów skutecznie mi to uniemożliwił.Szkoda.Chociaż"na upartego mogę to zrobić ale myślę,że pośpiech w przypadku tej konstrukcji jest tutaj niewskazany.

Kiedy organizujemy jakąś zbiorówką z modushop?Co prawda krucho u mnie teraz z kasą ale do końca listopada zamawiam.

...pozdrawiam...

Ja nie dostałem tranów.

Pozdrawiam Dj_

No wreszcie są trany od Tomka. Wielkie dzięki.

Pytanie - czy mógłby ktoś podesłać mi schemat tego wzmaka i pre na e-maila([email protected]) - wiem że wcześniej ktoś go narysował w pgf-ie. Dzięki

Witam,

Dzisiaj lub jutro będę zamawiał trafo. Jednak Toroid. Trochę poczytałem i w sumie jest różnie, ale do końcówek mocy, częściej polecają toroidy, a do małosygnałowych kształtkowe - najlepiej CC. Tak też planuje - końcówka Toroid. Pre - EI lub coś podobnego.

Chciałem się tylko zapytać o napięcia.

Wiadomo 2x52V i 2x60V. (12V dam z innego, małego trafka).

Jak patrzę na rysunek oryginały, to z połączeni wynikałoby, że uzwojenia są następujące:

52-0-52

60-0-60 (po dwa odczepy z każdego przewodu fazowego).

Ja do tej pory uzywalem niezaleznych uzwojen czyli, ze na np. 2x52V były 4 odczepy a nie

3 (z jednym wspolnym). I zawsze używałem po 2 mostki.

Jak Wy zamawialiście do Accu panowie?

System gra dobrze, albo nie....

Ja do końcówki mam toroida właśnie tak z uzwojeniami jak w oryginale(chociaż tam jest EI)

52-0-52

60-0-60

12-0

w wersji audio 500VA a do pre 12-0-12 i 17-0-17 120VA ale nie wiem czy go użyję,bo to przerost formy nad treścią.

Cos mi z tymi trafami nie pasuje nie powinno to byc trafo na 60v z odczepami na 52v ?

60-52-0-52-60

Po co robic dodatkowe uzwojenia 60v steujace ?

pozatym z tego co widzielm na orgianle niema dwoch odrebnych uzwojen tylko jedno z odczapami

Cos mi z tymi trafami nie pasuje nie powinno to byc trafo na 60v z odczepami na 52v ?

60-52-0-52-60

Po co robic dodatkowe uzwojenia 60v steujace ?

pozatym z tego co widzielm na orgianle niema dwoch odrebnych uzwojen tylko jedno z odczapami

Jak byś tak miał, to jak wprowadzisz 2x60V do sterujących, do osobnego mostka, który jest na płytce wzmaka?.

No i dotarły trany!!!

Jak byś tak miał, to jak wprowadzisz 2x60V do sterujących, do osobnego mostka, który jest na płytce wzmaka?.

No i dotarły trany!!!

Witam co do trafa to zero może być wspólne bo i tak później się je łączy to powinno wyglądać tak 60-52-0-52-60 bez żadnych 12-0-12v bo do tego najlepiej dać osobne trafo .

Ja do końcówki mam toroida właśnie tak z uzwojeniami jak w oryginale(chociaż tam jest EI)

52-0-52

60-0-60

12-0

w wersji audio 500VA a do pre 12-0-12 i 17-0-17 120VA ale nie wiem czy go użyję,bo to przerost formy nad treścią.

Dla wyjaśnienia 17-0-17v na pre to jest zasilanie a 12-0-12 stabilizowane to jest wyjście zasilania na barwę i inne bajery.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.