Skocz do zawartości
IGNORED

bezpieczniki - Wasze opinie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

nie wiem, kto i z jakiego powodu zamknął podobny temat, okazuje się jednak, że mój usunięty temat "moderacja a inteligencja" nie był całkiem od rzeczy

co sądzicie o bezpiecznikach w sprzęcie audio? mają wpływ na brzmienie czy nie?

https://www.audiostereo.pl/topic/62500-bezpieczniki-wasze-opinie/

A co z poczatkujacymi!Chyba tez maja prawo wiedziec o bezpiecznikach i jak w latwy sposob upgrejdowac swoj system! Nie odmawiajmy im tego!

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Jesli zmiana sieciowki diametralnie wplywa na odsluch to jaki wplyw bedzie miala wymiana instalacji elektrycznej z alu na miedziana? Ile klas lepiej sprzet bedzie gral? mam remont, klocki schowane i nie wiem czego sie spodziewac.

A w kwestii bezpieczników:to tylko do extremalnie drogich systemów.Dla spokoju sumienia.Jedynie.

Bo wiesz,dobrze skonfigurowany system,w przyjaznej akustyce zjada (jak to się mówi) hajend ze złotymi bezpiecznikami.

Ale warto zadbać.Także o bezpieczniki.Przecież to one mogą degradować dźwięk.Dramatycznie.

To ma być pierwszy..czy ostatni szlif systemu?

l'enfant sauvage

• Użytkownicy+

Moderacja dziwnie działa, to jest FAKT. Wpis z wiadomego wątku, odpowiedź tu :

The_Ghost

20 Mar 2010, 15:03

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 73 / 52 / 0

palton, 20 Mar 2010, 01:14

>Senior, uczciwie napisałem że sam nie testowałem. Wnioskuje że skoro ktoś się wypowiada, to ma

>rzetelną wiedzę na dany temat (i to nie teoretyczną).

>Wiele było już dziwnych wynalazków, teorii itp. w świecie i to nauczyło mnie żeby nie przesądzać

>czegoś dopóki sam nie spróbuję i tyle z mojej strony.

>Senior jesteś chyba jedynym zwolennikiem ABX, oraz nie słyszącym wpływu kabli którego szanuję (można

>było z Tobą dyskutować pomimo różnic), nie zmieniaj tego złośliwościami.

">hmm, czy to nie Ty przypadkiem nie potrafiłeś na własnych kolumnach odróżnić różnych wzmacniaczy i >CD ?!? to chyba też jesteś niesłyszący ?!? A teraz bezpieczniki chcesz słyszeć ?!?

>może dla odreagowania stresu... ?"

Zgadza się Pawle (bez scen i tak wszyscy wiedzą kto jest kim), ja nie podjąłem się ABXa (chociaż w początkowej fazie testów rozpoznawałem urządzenia).

Wskaż mi gdzie napisałem że chcę bezpieczniki słyszeć ? Dziwi mnie (i nie tylko mnie) fakt, że ktoś kto nie testował bezpieczników (tak jak Ty nie zrobiłeś NIGDY testu ABX) wypowiada się w temacie. Na dodatek nie słucha tych co takie testy zrobili..........

To trochę tak, jakby ktoś negował wpływ zmiany ustawienia spojlera w F1 na jazdę bolidu, podczas gdy ci którzy testowali F1 różne ustawienia twierdziliby że taki wpływ istnieje.

Robert

Nie róbcie jazdy.Jest 30 osób (kierowców) na świecie którzy są w stanie rozróżnić zmianę ustawienia spojlera o 1,5cm.Dla tego jeżdżą w F1.A nie w GP2.

Bo oni z tej zmiany wyciągają 1 sekundę na okrążeniu.Po całym wyścigu daje to minutę przewagi.Nad resztą.Dlatego są lepsi.

l'enfant sauvage

stary audiofil, 20 Mar 2010, 22:46

>szlif systemu bezpiecznikami???-loj ciekawe,ciekawe,coraz bardziej ciekawe!!!>>>

Ty czytaj i się ucz!A wciąż się tylko dziwisz.Jak ten młody audiofil.

l'enfant sauvage

a

Dlaczego z premedytacja czlowieka malorozumnego odgrzewasz umyslnie watki bardzo zapomniane i malo

majace wspolnego z audio.Jestes chory lub niespelniony?? Udajesz w kazdym watku GREKA albo takiego

co mu sie klepki poprzestawialy??Nie potrafisz nawet sie okreslic na czym sluchasz,mimo prosb innych.

Pytam-dlaczego to robisz???Jak dlugo zamierzasz jeszcze ten preceder uprawiac??

Dziwi mnie tylko zachowanie moderacji-a moze warto byc takim bezimiennym bezemocjonalnym nikim???

stary audiofil, 20 Mar 2010, 23:03

>a

>Dlaczego z premedytacja czlowieka malorozumnego odgrzewasz umyslnie watki bardzo zapomniane i malo

>majace wspolnego z audio...

>Pytam-dlaczego to robisz???Jak dlugo zamierzasz jeszcze ten preceder uprawiac??

Takie zachowanie nazywa się "trolowanie", a zwalczyć można to na dwa sposoby - ignorancja lub "ban" od administracji.

Jorgen, 20 Mar 2010, 22:27

>szwed75, 20 Mar 2010, 20:48

>

>>Łatwy, kosztowny i nie koniecznie słyszalny. ;)

>

>nie moge się zgodzić, że niekoniecznie słyszalny,

>uwżam, za najważniejszy element toru audio..

Jorgen chyba nie uważasz, że inżynierowie ze stricte hi-endowych firm o tym nie wiedzą a i tak stosują zwykłe bezpieki na złość audiofilom...?

• Użytkownicy+

octavarium

I zgoda, tylko przekładając na nasz grunt, to kto ma rację ? Tych 30-tu (HI-END) co słyszą bezpieczniki, czy pozostali co je widzieli tyle co bolid F1 ?(nie wspomnę o testach). A najdziwniejsze jest to, że nie widzieli, nie testowali, a WIEDZĄ......

Ja nie jestem za kimś tam, ale stwierdzam fakty.

Robert

Przy uruchamianiu końcówki mocy stosowałem bezpieczniki żeby przypadkiem nie spalić tranzystorów koncowych.Po zmostkowaniu bezpieczników dżwięk uległ słyszalnej poprawie.Tak więc stosowanie bezpieczników w tym miejscu uważam za nie wskazane.

sugerujac sie ze złoty poprawia, zachodzi pytanie a jak poprawiaja dwazłote.albo pięzłotych.Poprawia sie smak na bardziej słony czy moze górne rejestry chrzanowe?Moja ciotka po zazyciu zawsze sie poprawia na krzesle i zaczyna klac ...Mnie po zazyciu poprawia sie wzrok..ale na krótko.Generalnie mi sie poprawia stopa, ale nie wiem jeszcze na czym to polega ,bo wiemy to z gazet ktorym tez sie poprawia.

Gość

(Konto usunięte)

nie chcę zaburzać ciekawej dyskusji, więc kolegom pytającym o mój sprzęt tylko szybciutko odpowiem, że póki co słucham na głośniczkach z komputera, głównie radia

ale jak uzbieram, to kupię coś i dlatego zbieram informacje, żeby nie popełnić błędu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.