Skocz do zawartości
IGNORED

audiodharma CABLE COOKER czy ktoś uzywał wygrzewacza kabli?

absinth3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wpycha się w nie gram marychy i przepala, na tym to polega, wygrzewają się aż miło ;D

Czego to ludzie nie wymyślą, a ile na tym zarobią.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Temacik- ja rozumiem haha - kontrowersyjny co najmniej ... Jednakże: jest torchę opinii użytkowników potwierdzających działanie wygrzewaczy. To jedno. Drugie - formowanie dźwięku nowego elementu toru zajmuje podobno do 150-200h (normalne wygrzewanie)- to fakt. Jak chodzi o samo urządzenie to jeśli działa zbyt długo to kabel traci barwę dźwiękową (oplot zostaje nienaruszony hehe) po czym po kilku godzinach normalnego grania wszystko wraca do normy. Jakieś fizyczne działanie więc jest. Samo urządzenie jest drogie. Ale jeśli zbierze się 5-6 osób i kupi toto na spółke - już nie

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie lepiej zainwestować chociażby w płyty..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DavidM - to koszt 50-60 albumów... hmmmmmm może masz rację? Ale chciałbym też spróbować tej grzałki na spółę z paroma osobami- wot i cała sprawa

; )))))

Ale musiało ich czasu i pieniędzy kosztować wygrzewanie wszystkich połączeń w LHC pod Genewą, czy w podobnych ultra precyzyjnych laboratoriach. Dobrze, że mogli potem wygrzewarki sprzedać studiom nagraniowym.

Elberoth, 26 Mar 2010, 14:52

>Wprowadź odpłatność - 100zł za wygrzanie.

>

>Sam będę pierwszy który skorzysta. Serio. Zawsze to taniej niż samemu kupować.

Opłat się nie przewiduje. W naturze - wymagane

KUPIŁEM KUPIŁEM KUPIŁEM!!! Dostawa do 2tyg!!!

Czekamy na relacje jak urządzenie już dotrze ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Przepraszam- mój post " kupiłem kupiłem " to był żart PRIMA APRILISOWY (data postu)!!!

Tak naprawde to szukam osób mieszkających w okolicach Krakowa - noooo powiedzmy do 100km, które zaryzykują i kupią urządzonko na spółkę.

Rzecz wydaje się sensowna, bo na forach US mówią że dobrze robi - oprócz wstępnego - także grzanie przypominające co 3-6 m-cy

Za swój żarcik - jeszcze raz przepraszam :)

Wszak na końcu dodałem ;)...,tak czy inaczej czekamy na jakoweś relacje.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jestem dopiero w połowie porannej kawy (1 day off)to nie załapałem haha. Jak znajdę 3 osoby chętne - kupujemy. Na razie była tylko 1 osoba z W-wy i do utworzenia spółki nie doszło :((((( ze względu na odległość

Osobą z W-wy byłem zapewne ja, więc gdyby ktoś z W-wy chciał takie cudo zakupić na trzy osoby - to ja również jestem chętny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to jest już dwóch (prawie). Może będzie trzeci...

absinth3, 8 Kwi 2010, 17:51

>to jest już dwóch (prawie). Może będzie trzeci...

niestety ja odpadam, wygrzałem kable w mikrofalówce wg metody Dr Kuleszy, 1min w mikrofali następnie 5 minut w zamrażarce, ponownie w 1min w mikrofali następnie 5 minut w zamrażarce i tak z pięć razy,

efekt świetny, metoda ta powoduje uporządkowanie siatki krystalicznej w przewodniku...

Ej Jorgen- jak tego samego próbowałem z kotem żeby szybciej dojrzał i przestał drapać po sprzęcie. Ale odwróciłem stosunki czasowe - 5min mikrofali i 1min freezera. Nooooo już nie drapie. Yessss

sittek, 22 Mar 2010, 23:32

>Zamiast w mikrofali, zdecydowanie proponuję wygrzewanie w zwykłym piecyku w temperaturze od + 59 do

>+78*C . Dźwięk będzie zdecydowanie bardziej analogowy niż z mikrofali.

ciekawe, mój wpis o wygrzewaniu kabli w mikrofali zniknął!!!

Pewnie dlatego że wszyscy już tego próbowali

• 1 miesiąc później...

A co Koledzy sądzą o zamrażaniu CD-r ów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 1 miesiąc później...

A czy wygrzewanie kabli na słońcu daje podobne rezultaty jak w mokrofali? Pytam dlatego, ponieważ ostatnio na dworze są wysokie temperatury i można by to wykorzystać.

U mnie jest gorąco na polu- nie na dworze. Różnice soniczne oczywiste haha

absinth3, 20 Lip 2010, 21:41

>U mnie jest gorąco na polu- nie na dworze. Różnice soniczne oczywiste haha

ja wychodzę z zamku na dwór, Ty pewnie z chaty na pole ;)

Lepiej wyrwać kabel podtynkowy ze ściany porobić wtyk IEC i nie zawracać sobie głowy żadnymi sieciówkami. Będzie hi-end za darmo. Nawet najdroższa sieciówka na świecie nie jest tak doskonała, jak jej brak.

Więc wołać Pana Mietka elektryka i wyrywamy kable ze ścian.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.