Skocz do zawartości
IGNORED

Dac usb trzaski przy podlaczeniu do kompa.

soulfly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupilem ostatnio taki oto sprzecik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Znajomy elektryk wszystko ladnie polutowal. Po podlaczeniu kablem usb oraz do systemu wystapily trzaski i znieksztalcenia w obydwu kolumnach. Trzaski te staja sie o wiele bardziej odczuwalne jak wlacze jakas muzyke. Wina raczej nie lezy po stronie DACa bo podlaczylem go do mojego cd i wszsytko bylo ok. Do kompa probowalem podlaczyc za pomoca 2 kabli usb - jednego 4,5 m podwojnie ekrowanego z filtrem ferrytowym oraz drugiego zwyklego 1 m. Spotkaliscie sie z tym wczensiej ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cos nie pyklo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co dpowiada za komunikacje z komputerem ? jakiś CM jak widzę na obrazku.

Jak jest ustawiony na ile bitów ?

Najlepiej daj schemat.

Po objawach wygląda jakby tem CM nie dogadywał się z dac-iem.

Ustawiony jest raczej na 16 bit .. a tutaj prosze schemat :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda że ktoś bardziej biegły się nie wypowiada bo jak dla mnie patrząc na schemat to nie ma prawa działać.

Ale są 3 możliwości

1 jest to schemat poglądowy pomocny w montowaniu.

2 ten schemat to ściema

3 ja plotę głupoty bo go nie rozumiem

Najbardziej prawdopodobne jest punkt 3

Tak więc sorry nie pomogę.

PS. A pytałeś się sprzedawcę tej płytki (kitu) ?

ten schemat ma szanse dzialac :) ale ma tez szanse nie dzialac :) co za tandeta ... ale jedno trzeba tym Chinczykom przyznac - potrafia potanic aplikacje do granic mozliwosci :) taniej sie juz nie da ... mysle ze kazdy najtanszy seryjny CD jest lapiej zaprojektowany niz ten DAC ...

jezeli jest taka mozliwosc ze bym zdecydowanie ten zestaw oddal bo jak podlaczysz oba zrodla to napewno nie ma szans dzialac :) no i oglnie jak pisalem to aplkacja jest strasznie uboga ... a kupiles jako zestaw czy juz jako poskladane urzadzenie? Mozna tez wiedziec ile taki zestaw albo poskladana wersja kosztuje?

To jest najprawdopodobniej to:

Ukryta Zawartość

jest trochę więcej opisu.

Ukryta Zawartość

ChUmI, 23 Mar 2010, 11:50

>jezeli jest taka mozliwosc ze bym zdecydowanie ten zestaw oddal bo jak podlaczysz oba zrodla to

>napewno nie ma szans dzialac :)

Ale działa :) jak są podłączone oba źródła działa wtedy USB. Jeśli odłączy się USB, przerzuca na coaxial.

Dodam jeszcze, że ta niepozorna płytka gra dla mnie lepiej od nie przerabianej lampucery mini. Każdą PCB sprawdzam, widocznie nie usłyszałem tych trzasków, musiała trafić się feralna sztuka, póki co nie słyszałem od nikogo żeby były jakieś problemy z USB w tym DACu

Le_G ~ jak podlaczysz jednoczesnie CD przez SPDIFa i CD jest oczywiscie wlaczony do pradu czyli przesyla sygnal zegarowy po SPDIFie i wlaczysz USB i zaczniesz odtwarzac muzyke to leci z USB a jak wylaczysz USB to sie automatycznie przelacza na SPDIFa? chcial bym to zobaczyc ...

Nie mogę sprawdzić tego o czym piszesz bo nie mam CD z wyjsciem coaxial ale wygląda to tak, że przy podłączonych obu źródłach z PC ( s/pdif z karty muzycznej SB po coaxialu do DACa), zrobiłem taki test, puszczam muzykę w foobarze gdzie ustawiam wyjscie na "C-media USB audio" czyli tego DACa i równoczesnie puszczam film. Słychac i muzykę i film. Odłączam kabel USB. Film wiesza sie na kilka sekund, po czym rusza dalej z dźwiękiem juz przez coaxial na sterownikach karty muzycznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.