Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix mini-i dac - tani dac z xlr

essewissa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie,

co będzie lepsze rDac czy matrix mini-i ? Muzyka: Jazz, elektroniczna, instrumentalna, ogólnie spokojna.

Libię barwny środek, przestrzeń, kontrolowany basik, nienachalne wysokie, ale namacalne.

sprzęt:

Sansui AU-X911 DG, focal Chorus VW i ten odtwarzacz flac PCH C300

wydaje mi się, że dac trochę kuleje w tym PCH i to jest wąskie gardło systemu

barwny środek

barwny środek to nie jest domena rDAC-a.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

a jak widzicie w tym zestawieniu matrixa mini i?

Choć sansuj, jeśli ktoś nie słuchał, daje nam już sporo gładkości i pieknej, ciepłej barwy. Genialnie byłoby jeszcze to spotęgować i poszerzyć scenę..

ok, w takim razie ja wam powiem.

scena szersza, więcej wysokich, ale nie kłują, są przyjemne, środek nieco uszczuplony..., bass piękny, barwny, b. dobrze kontrolowany.

.. tylko mam zasadniczy problem. Matrix mini-i nie przetwarza mi plików hi res 24/192

o co chodzi? przecież powinien. Może coś trzeba ustawić? Bezpośrednio z wbudowanego daca w odtwarzaczu MM idzie bez problemu...

proszę poradźcie!

Usb ma ograniczenie do 48khz, spdify leca max 24/192.

Zapomniałem napisać, że mam na myśli podłączenie po optyku i coaxialu.. oba sprawdzałem i du....a na wyświetlaczu "no sample" a w kolumnach cisza...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.