Skocz do zawartości
IGNORED

Test wzmacniacza Aaron XX „20th Anniversary Limited Edition”

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
Ukryte

BuBos18 - przecież 2kEUR to żaden szok cenowy. Ot całkiem fajny wzmacniacz za rozsądne pieniądze. Msz całkiem sensowna konkurencja dla "małego" (400ka) Krella, Densena B-110, czy Naima XS.

Muzg - jak tak wygląda i przy okazji gra KD z Biedronki to chyba się skuszę ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryte

BuBos18, Muzg - nie narzekac...

... sa rekawiczki.. ą, ę, design, nazwa - Limited Edition, wiec musi grac, najlepiej 'zacnie' :-]

Fr@ntz 2tys euro to moze nie jest jakos specjalnie duzo, ale troche wstyd...

• Redaktorzy
Ukryte

Cóż, zawsze dużo do powiedzenia mają zapoznani mistrzowie, co to by zrobili takie urządzenie od ręki, gdyby tylko wiedzieli, z której strony lutownica lutuje. Rzuci znawca okiem na zdjęcie i już wie, że jego produkt byłby lepszy i tańszy, gdyby był. Ja zawsze wtedy spokojnie czekam, kiedy gość faktycznie coś zrobi lepszego. Ale jeszcze się nie doczekałem, wobec czego większość takich opinii można spokojnie odłożyć na półkę z napisem "kurioza". A jeśli komuś to nie pasuje, nich na początek zrobi tę plakietkę z górnej ścianki obudowy i pokaże tutaj. Potem przejdziemy do trudniejszych zadań, np. poprosimy o zrobienie pzredniej ścianki. Jak to się uda, weźmiemy się za elektronikę. Ciekawe, ile przyjdzie poczekać?

• Redaktorzy
Ukryte

saxofon - skoro pilot jest opcjonalny to zawsze można poszukać jego zamiennika. Można:

- kupić reklamówkę uniwersalnych "nonamów" i wklepywać setki kodów (a nóż któryś zadziała),

- kupić wypasionego Logitecha, który pewnie zadziała, ale koszt będzie podobny do oryginału w gratisie dostaniemy plastik zamiast aluminium

Musu niema. Zresztą Deensen za Gizmo prosi "co łaska", czyli z tego co pamiętam nie mniej niż ... 300 funciaków

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
Ukryte

saxofon - skoro pilot jest opcjonalny to zawsze można poszukać jego zamiennika. Można:

- kupić reklamówkę uniwersalnych "nonamów" i wklepywać setki kodów (a nóż któryś zadziała),

- kupić wypasionego Logitecha, który pewnie zadziała, ale koszt będzie podobny do oryginału w gratisie dostaniemy plastik zamiast aluminium

Musu nie ma. Zresztą Densen za Gizmo prosi "co łaska", czyli z tego co pamiętam nie mniej niż ... 300 funciaków

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
Ukryte

Skoro 200 EUR za całkiem spory kawał żelastwa jakim jest leniuch do Aarona jest tak kontrowersyjne to jak można określić politykę serbskiego Trafomatica ustalającego cenę dwu guzikowego drewnianego czółenka z blaszką na 180EUR? - http://www.highfidelity.pl/@main-318&lang=

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ukryte

Dyskusja pozbawiona sensu w sumie. Wyzsze racje i to rozumiem (bez zlosliwosci to napisalem)

p.s. jozwa, ale argumentacja na zasadzie 'nie krytykuj bo nie zrobisz lepszego' jest slaba i mysle ze wiesz o tym doskonale. Tym bardziej ze nasza 'krytyka' to nie krytyka, a takie lekkie pokpiwanie, ktore wypadalo by zlac, inaczej robi sie jeszcze weselej. Poza tym przez mysl mi nawet nie przeszlo porownywac tego do DIY, majac jakies pojecie o budowie wzmacniaczy mozna zmontowac cos przepakowanego, ciezkiego, na markowych czesciach, majacego 101 innych problemow... jezeli to miales na mysli to ok. Jestem tego tu i teraz swiadomy.

P.s. rekawiczek juz sie nie czepiam, w swoim (bylym) cd tez mialem wielki, metalowy pilot, odciski palcow zostawaly czasem, takze tutaj zupelny luz...

pozdrawiam!

• Redaktorzy
Ukryte

"jozwa, ale argumentacja na zasadzie 'nie krytykuj bo nie zrobisz lepszego' jest slaba i mysle ze wiesz o tym doskonale."

Dyskusyjne. Dowcip polega na tym, że owszem, można krytykować kogoś, kto wykonał jakieś projekty, sporządził prototypy, założył firmę, zainwestował w maszyny, podjął ryzyko i sprzedaje - za bardzo przyzwoite pieniądze. Przeciętnie, polskiej produkcji klocek kosztuje niewiele mniej, a bywa, że więcej. Tyle to kosztuje nawet sporo urządzeń wykonanych w jakże chwalonych za "uczciwe ceny" Chinach. Wszystko można. Tylko że nie rozumiem celu. Przecież żaden z was nie tylko nie podjął tego wysiłku, co producent Aarona, ale nawet nie słyszał, jak to cholerstwo gra... Czyja argumentacja jest więc słaba? Jak dla mnie, jest to typowy przykład robienia krzywdy kotkowi za pomocą młotka.

• Redaktorzy
Ukryte

Mnie by też interesowało, jak to urządzenie prezentuje się w porównaniu z bezpośrednią konkurencją cenową i, powiedzmy, wzorniczą: Amplifikatorem, Baltlabem, Strussem, lampowym Amplifonem, nawet co bardziej wypasionymi produktami Zagra-Kulesza, a z zagranicy z Arcamem FMJ, Primare i mnóstwem innych wzmacniaczy ze średniej półki cenowej. Konkurencja w tej cenie jest bardzo silna, wydziwianie jaki to Aaron jest SZCZEGÓLNIE drogi świadczy chyba o jakimś zacietrzewieniu. Wyższy model zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, egzemplarz testowy gra obecnie u pewnego audiofila z wielkimi Matrixami. Jeśli ten tutaj wzmacniacz ma większą część możliwości dużego brata, to jest to bardzo dobry sprzęt, wart zainteresowania.

• Redaktorzy
Ukryte

npl - jubileuszowemu Aaronowi brzmieniowo zdecydowanie bliżej do nowych modeli Densena niż linii z monstrualnymi gałami. To podobna szkoła grania jak B-110 i 130 a w bezpośrednim porównaniu do mojego DM-10 uwagę zwraca zdecydowanie twardszy i szybszy bas. Aaron jest transparentny i bardzo prawdomówny, DM-10 dzięki lekko dopalonej średnicy i zaokrąglonemu basowi o drobinę mija się z prawdą. Ale to są małe i miłe memu uchu kłamstewka ;-)

jozwa - z No.1 pozostała szybkość, dynamika i podskórnie wyczuwalny zapas mocy, jednak brakuje* mięsistości i soczystości jaką zapamiętałem z odsłuchu "starszego brata"

*- to nie najlepsze określenie, ale lepszego nie znalazłem. Różnica w cenie między XX a No.1a jest msz wystarczającym powodem do wybaczenia XX wspomnianej przypadłości.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
Ukryte

npl, 31 Mar 2010, 15:48

>to może następny test audiofilskich dzielonek?

Pożyjemy, zobaczymy. Na razie "na oku" mam jedną ciekawą integrę, która powinna bez problemu wysterować kolumny o skuteczności płyty chodnikowej ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"