Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A3

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów a temat kieruję przede wszystkim do posiadaczy lub byłych posiadaczy tego modelu.

Użytkuję ten wzmacniacz od pewnego czasu i jest pewien drobny mankament w potencjometrze. Otóż przy całkowitym wyciszeniu grają po cichu tweetery. Czy każdy egzemplarz tak miał, czy jest sens wymieniać potencjometr a jeżeli tak to jaki warto wsadzić?? (wazne żeby równo startował).

Proszę o info.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

djkwintus

https://www.audiostereo.pl/topic/62699-musical-fidelity-a3/

>djkwintus,

Alpsy wykorzystywane w MF-ach (i chyba nie tylko w MF-ach) takie już są. Niekiedy zdarzają się też wypadki nierównego wzrostu poziomu wzmocnienia w każdym z kanałów na samym "starcie" (tzn. przy niskich poziomach wzmocnienia). Można oczywiście zamówić nowy i wymienić, nie masz jednak żadnej gwarancji że nie będzie gorzej. Ten nazwijmy go mankament jest w dużej mierze zależny od efektywności kolumn. Przy łatwo napędzających się kolumnach to z reguły słychać, przy tych które trudniej napędzić ten problem znika, ponieważ musisz mocniej skręcić gałę. Tak np. mam przy swoich Xavianach.

Ja mam Zollery 93db i owszem słychać ale jak sie ucho do głosników przyłozy.

Sam efekt i działanie potka w MF jest "normalne" - tak było w starszych MFE10 i jesli dobrze pamiętam w A2 i A3.2.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.