Skocz do zawartości
IGNORED

DOBRZE BRZMIĄCE LP

jac660

Rekomendowane odpowiedzi

Kto wie, jak z tej strony co podana powyżej (i to dwukrotnie...hehe), wyfiltrować sobie same longplaye?

Ja wpisywałem w tytuł albo "vinyl" - ale dużo wywaliło w wyniku vinyl replica ;-) albo LP - i to bardziej trafne.

najgorsze jest, że rockserwis ma na stronie winyle w ofercie, kótrych na całym świecie nie ma żaden dystrybutor :-) Przetestowałem to zamawiając w maju (!!!) Opeth Ghost reveries i Jagga Jazzist...zamówienie do dziś wisi ze stasem oczekiwanie na odpowiedź dystrybutora czy jakoś tak :-) a na pytanie które LP mają dostępne, pracownik strzelił żebym złożył zamówienie i wtedy oni to dopiero sprawdzą :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

YUL

Na stronie głownej masz na górze czerwoną linie poziomą z kategoriami. Klikasz na "MUZYKA". Nastepnie po lewej nieco niżej masz gatunki muzyczne, a poniżej masz nośniki, DVD AUDIO, SACD i VINYL.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

YUL

Na stronie głownej masz na górze czerwoną linie poziomą z kategoriami. Klikasz na "MUZYKA". Nastepnie po lewej nieco niżej masz gatunki muzyczne, a poniżej masz nośniki, DVD AUDIO, SACD i VINYL.

>>>STRRET,

Dzięki za sposób na wyszukiwanie vinyli "only", z powyższych wpisów widzę, że nie tylko ja coś nie bardzo mogłem to znaleźć. Ten sklep to jakaś przedsprzedażownia? Zamawiasz, a panowie właściciele czekają miesiącami i myślą co z tym zamówieniem zrobić? Jak z książeczkami mieszkaniowymi za komuny?

Pozdro,

Yul

może nie dokładnie bo czekasz ale nie płacisz do czasu otrzymania towaru,ale za to sklep zastrzega sobie możliwość zmiany ceny( po otrzymaniu informacji ,że towar zdrożał masz możliwość wycofania się z transakcji) według mnie to jest uczciwe podejście do klienta

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

może nie dokładnie bo czekasz ale nie płacisz do czasu otrzymania towaru,ale za to sklep zastrzega sobie możliwość zmiany ceny( po otrzymaniu informacji ,że towar zdrożał masz możliwość wycofania się z transakcji)..."

A no to dokładnie tak jak za komuny.

Dzisiejszy nabytek - Bjork "Debiut" i to za jedyne 15.99 w media, nalepiona cena 64,99, albo przecena albo się walnęli, pies ich j...

Swoją drogą ciekawi mnie, czy w innych miastach w media, vinyle też są tak poupychane i byle jak poukładane, ciężko cokolwiek przeglądać :/

- kilka płyt dzisiaj kupiłem na giełdzie, ale pod względem brzmienia ta najlepsza /15 zł/, dorównuje a może i przewyższa najlepsze tłoczenia zachodnie, podejrzewam że POLSKIE NAGRANIA zakupiły w latach 80-tych jakiś dobry sprzęt - czy ktoś coś wie o tym ? swoja drogą czy nie można by tego wznowić ? ale czy zachowały sie stare taśmy matki albo matryce ? - natomiast w MM bryndza - wybór słaby a ceny kosmiczne :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25310-091678100 1286041469_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Thank

Kupilem dziś w vinyl SH w Eindhoven tłoczenie Andy Summers "Mysterious Barricades".

Powiem tyle: chapeau bas!!!

Egzemplarz w stanie kolekcjonerskim,

Cena; 5€

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

STREET,

To chyba do mnie ten wpis o Summersie? :-) Jak znajdziesz gdzieś Charming Snakes w dobrym stanie to bierz bez zastanowienia, jest inna od Mysterious, bo to już granie na "cały band" ale mnie zmiotło (braciaka, który słucha hiphapa etc. też zdmuchnęło z kanapy jak to usłyszał ;-) )

W podobnych klimatach jest Mark Isham "Clouds about mercury" i mój ostatni nabytek Michael Shrieve "Stiletto" (with: Andy Summers, Mark Isham, David Torn, Terje Gewelt).

Pozdrawiam.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

- jak myślicie, co lepiej zagrało ? - nowy winyl BLUE NOTE Coltrana czy Jazz Jamboree 76 MUZY ?

oczywiście że lepiej zabrzmiała MUZA ! - wytłoczona w PRL-u ponad 30 lat temu !!!

Ukryta Zawartość

post-25310-038635300 1286741376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

thrak

Pamietając wizualnie okładki twoich płyt Khan'a natknołem się w zaprzyjaźnionym komisie vinylowym na album Steve Khan - "Arrows". Powiem tyle że to kapitalna płyta, miała wszystko co lubię, przede wszystkim "emocje i drive" nie pozwalające mojej stopie przestać "chodzić" w rytm muzyki. Dla mnie kapitalna. Ale niestety była troche zajechana i rozżalony nie kupiłem.

STREET

Arrows jest częścią trylogii Khana: Tightrope, Blue Man i Arrows. Wszystkie w podobnym klimacie, świetne gitary Khana, punktujące dęciaki (Brecker!), Steve Gadd na bębnach no i oczywiście same kompozycje, niby to jazz-funk (tak to najłatwiej można zaszufladkować) ale najwyższych lotów, przemyślane struktury harmoniczne, zwroty akcji. Ja trafiłem na Blue Man przez przypadek i mnie rozwaliła od pierwszych dźwięków. Kolejne płyty Khana to już inne granie, bardziej jazz, mniej przesterowanych gitar ale nadal świetne. Mam już prawie wszystkie, które wyszły na winylu i obdarowałem braciaka zdublowanymi, niech się uczy :-D

thrak

Dzięki za wyczerpującą informację.

20 i 21 listopada jest wielka giełda vinylowa w Utrechcie. Myśle że Khan i jego trylogia bedzie jednym z moich głównych celów ;)

Na ebay trochę tego jest ale przeginają z cenami od kilkunastu EUR do min. 5-6 za płytę. Eeeech dobrze Ci w tej Holi, idziesz sobie na giełdę i kupujesz płyty za 2 EUR :-) Wiem, że tam są takie ceny bo braciak siedział tam parę miesięcy i oczywiście przegoniłem go po giełdach i innych komisach no i kilkadziesiąt płyt płyt staremu musiał przytargać :-) niektóre jak nówki z naklejonymi cenami 1,5 EUR , 3 EUR szok! :-) Myślę, że Khana bierz każdego, który Ci w ręce wpadnie w sensownym stanie, te późniejsze rzeczy też są fajne i spodobają Ci się.

- kupiłem dziś w MM tę płytę Polish Jazz - i tu miłe zaskoczenie - płyta nagrana świetnie, może nawet lepiej od starych wydań ! nawet labele takie same - brawo dla Polskich Nagrań ! - polecam cena nie jest zaporowa ale gdyby to kosztowało z 15 zł mniej, to już byłby pełny strzał w dziesiątkę.

Ukryta Zawartość

post-25310-032281800 1287162393_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- przedstawiam moje dzisiejsze nabytki - płyty praktycznie nówki w stanie mint - jeżeli chodzi o jakość i przyjemność ze słuchania to uszeregował bym je następująco:

- skala ocen 0 do 6

1. The Spotniks - 5++ - /10 zł/ - ładny przestrzenny, głęboki acz potężny dźwięk, gitara miodzio, momentami bardzej mi się podobało niż The Shadows - polecam.

2. Extra Ball - 5+ -/15 zł/ - ładny przyjemny jazz utrzymany w spokojnym klimacie, Śmietana, Sendecki - płyta moim zdaniem nagrana świetnie - Polskie Nagrania nie mają się czego wstydzić - to już drugi LP Extra Ball w mojej kolekcji, też polecam.

3. The Beatles - 5 - /75 zł/ - świetna płyta, wydanie amerykańskie Capitol, trzyma klasę i musi kosztować :(

4. Count Basie - 5- -/20zł/ - big bandy Basiego jak zwykle miło się słucha, fortepian brzmi genialnie, dostała minus bo momentami trąbki z prawej strony brzmią trochę przeraźliwie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzisiejsza wieczorna wizyta w sklepie (nie) dla idiotów ;)

jako załącznik japońska nalewka z wiśni :D ładnie rozgrzewa no i słuch wyostrza ;)

...i gdzie ci wszyscy ludzie się tak spiesza w piątkowy wieczór...

>>>rafik_fafik,

Jakie jest to nowe Tangerine Dream pod względem artystycznym? Da się słuchać czy nudy jak flaki z olejem? Miałem te płyty w ręku, nie kupiłem, bo nie orientuję się niestety co obecnie Tangerine Dream wyczynia. Poza tym, Boże, jak popatrzyłem na ich zdjęcia - zgroza - Froese wygląda jak własny trup! A te kobitki na okładce to kto - wnuczki Froesego???

Ja kupiłem ostatnio też Tangerine Dream, ale dawne płyty w nowym wydaniu: Phaedra i Rubycon. Proszę państwa - prawdziwa RE-WE-LA-CJA! Powinienem opisać to w tym wątku, albo założyć nowy: "Wyśmienicie brzmiące LP". Może jutro znajdę troszkę czasu.

Pozdro,

Yul

A dzisiaj do mnie przyjechał kurier i wręczył mi taką oto płytę:

Ukryta Zawartość

Podwójny album LP Manger Sampler :)

Ukryta Zawartość

Osobiście mam sentyment do Tangerine Dream i z przyjemnością słucham większości ich płyt, jak narazie udało mi się zgromadzić część ich dyskografii- 73 płyty. Summer in Nagasaki przypomina płyty z lat 80-tych, strona trzecia, utwór pierwszy, Ayumi's Butterflies - świetny. Co do drugiej płyty, fajne mocne brzmienia z gitara, nie da się nudzić słuchając jej.

Witam! Ja właśnie wróciłem z Media Marktu i kupiłem przypadkowo tą płytę. Polecam dobre wydanie i relaksująca muzyka.

Pozdrawiam adam2948.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak informacyjnie -

7. grudnia ma wyjść BOX Boba Dylana w MONO

Cut from the Original Analog Mono Masters by George Marino at Sterling Sound: This is the ULTIMATE AUDIOPHILE Dylan LP Box Set

Each Disc Comes With Individual Jacket Replete with Original Artwork and Inserts

Includes Deluxe Booklet, Limited Edition 18" x 24" Poster, Rare Photos and Greil Marcus Essay

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Ten box Dylana to na pewno taniej wyjdzie niż wznowienie każdej z płyt pojedynczo przez musiconvinyl.com

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś miał okazje posłuchać Alice - Jar Of Flies - Sap

Ukryta Zawartość

Chciałbym ja łyknac ale przy cenie 149zl wole popytac czy warto.

Ukryta Zawartość

Mam ripa flac z winyla z netu tego Jar of flies - w/g mnie warto. Kupiłem Dirt tłoczenie MOV i brzmi zabójczo. Cena trochę zaporowa 149 pln, tyle samo za MOV unplugged alice in chains krzyczą.

Kto juz zamówił? ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czekam w kolejce. W necie na zagranicznych stronach jest dodatkowo opis, że tłoczono w Japonii :-D no i Cena wacha się od 29 $ do 49 EUR ! Kto juz zamówił? ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czekam w kolejce. W necie na zagranicznych stronach jest dodatkowo opis, że tłoczono w Japonii :-D no i Cena wacha się od 29 $ do 49 EUR !

czy ktoś wie co się dzieje z tą płytą?Na razie dostaje automatyczne maile ,że jeszcze nie ma,a jakośnie mogę się zebrać i zadzwonić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

czy ktoś wie co się dzieje z tą płytą?Na razie dostaje automatyczne maile ,że jeszcze nie ma,a jakośnie mogę się zebrać i zadzwonić

przesunięto premierę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.