Skocz do zawartości
IGNORED

filtr aieciowy , alistwa zasilajaca?

kichanadeta

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka roznice zaobserwuje w brzmieniu budzetowego sprzetu podlaczajac do listwy , a jaka podlaczajac do filtra?Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest opis dzialania lecz nie bardzo potrafie sie w tym wszystkim polapac.Nie znam sie na sprawach elektryki wiec i trudno mi cokolwiek zrozumiec.Gdyby ktos zechcial mnie oswiecic?

Posiadam bardzo budzetowy sprzecik tzn yamaha sx 396, cdx 396. tannoy m1.Pokoj w bloku ok 7 m2.Dziekuje za cenne wskazowki

P.S czy jest wogole sens inwestowac w filtr badz listwe przy takim zestawie?Obecnie posiadam zwylka listwe komputerowa zakupiona w MEdia Markecie za 40 zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

https://www.audiostereo.pl/topic/6279-filtr-aieciowy-alistwa-zasilajaca/

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ponieważ w listwie zasilającej znajduje się filtr.

Wszystko zależy od jakości urządzeń. Drogie filtry sieciowe napewno są lepsze niż listwa komputerowa za 50pln.

przede wszystkim przepraszam za bledy to z pospiechu !Czy filtr posiada zabezpieczenie przepieciowe tzn nie wiem czy dobrze rozumie to takie zabezpieczenie , ktore wylacza listwe czy tez filtr w razie skoku pradu?Czy listwa oczyscza sygnal pradowy.Filtr jak sama nazwa mowi chyba oczyszca.Bardzo prosze o jak najprostsze wyjasnienie problamu.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>Kichandeta:

Odpowiedzialem na Twoje pytanie do mnie w watku 5940:

Cyt. :

"Przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam na pytanie, ale w nawale innych wpisow umknelo mi ono.

Jako bardzo poczatkujacy w temacie nie podejme sie opisania dzwiekow, ktore wydaje ten zestaw. Phoebe lubia dostac troche mocy, zeby pokazac co potrafia, i przy cichych odsluchach jest wyraznie gorzej. Stoja u mnie w pomieszczeniu o kiepskiej akustyce (bardzo nisko, deski na podlodze), z racji szacunku dla domownikow i wlasnych uszu slucham raczej cicho. Zaczynaja dobrze grac kiedy potencjometr zbliza sie do 8:30 - wtedy dopiero dostaja wystarczajaco duzego pradu. Przy bardzo cichych odsluchach podpieram sie loudnesem [co za wstyd - to takie nieaudiofilskie ;) ]. Z wpisu wnosze, ze jestes z okolic 3miasta. Mieszkam w Gdyni, wiec moglbys posluchac tego zestawu osobiscie - tyle ze dopiero w marcu, bo do tego czasu urzeduje z dala od domu.

Pozdrawiam"

Nadal aktualne

kichanadeta, każdy filtr do audio posiada (z zasady różnorakie) zabezpieczenia, również przepięciowe. efekt działania zależeć będzie od konstrukcji i okoliczności - z zasady zadziała któryś bezpiecznik. w skrajnych sytuacjach uszkodzony zostanie jakiś element filtra, ale nie podłączony do niego sprzęt. (w bardzo skrajnych sytuacjach wybuchnie wszystko ;-) )

"listwa oczyszcza" - zależy jaka. część "komputerowych" filtruje tylko zakłócenia generowane przez sprzęt podłączony do nich (żeby nie przedostawały się dalej), więc do audio za bardzo się nie nadaje.

a zreszta, jak pisalem, w kazdych warunkach efekty moga byc nieco inne. jesli zalezy ci tylko na zabezpieczeniu, kup listwe - podawane bylo wiele przykladow, użyj wyszukiwarki. ale radzilbym wziac do domy ze dwa filtry specjalizowane do audio i sprawdzic.

Dziekuje Zolty rzeczywiscie jestem z Pomorskiego , a dokladnie to z malej miesciny ale dosckameralnej jaka jest Malbork.Dziekuje za odpowiedz i za zaproszenie do odsluchu .

Dziekuje rowniez Romekp za zrozumiale i dosc obrazowe przedstawienie sytuacji w przeciwnym razie nie polapalbym sie kompletnie.Moze doradz mi jeszcze jaki filtr wyprobowac najlepiej najtanszy.Czy musi byc oddzielny do wzmacniacza i odzielny do cd? Sprobowalbym cos z neel'a ale nie wiem co poradz.Dziekuje.Rafał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kichandeta:

AA Phoebe do Twojego pokoju, nie bardzo beda sie nadawaly - mala kubatura, a cisnienie to one wytwarzaja spore.

W watku 6101 odezwal sie ktos o nicku AudioAcademy - sproboj go wywolac i spytac o Phoebe, jako producent bedzie o nich wiedzial najwiecej. Pozostaje miec nadzieje, ze jego informacje beda w miare obiektywne...

Czy ktos podpowie?

Ktory filtr wyprobowac najlepiej najtanszy.Czy musi byc oddzielny do wzmacniacza i odzielny do cd? Sprobowalbym cos z neel'a ale nie wiem co poradz.Dziekuje.Rafał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) prosze o doradzenie.Dziekuje

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.