Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

oni nie ladowali by na tak malym lotnisku.... podobnie amerykanie, najpierw przylecialy by transportowce (galaxy czy an-124) ze smiglowcami oraz obstawa do takiej zabawy oraz wlasny sprzet obslugi lotniska pewnie... w sobote Putin przylecial smiglowcem (prawdopodobnie byl to Mil Mi-26, cos mi smiglo przez chwile ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

wladz, 13 Kwi 2010, 13:21

>"obcy jest mi cyrk - ciszej nad tą trumną"

>

>to tak

Tak... Wladz, Michnik, Muls oni powinni zdecydować

gdzie pochować tego "niskiego i małego" [sikorski].

I taki episkopat, dziwisz- nie powinni się mieszać.

>to zdjecie po katastrofie?

Tak. Z samolotu prawie nic nie zostało...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawie działa nasz moderacja - gdy piszę, że po naszych służbach specjalnych, na długie lata, pozostało jedynie wspomnienie (pt. "reformator" Maciarewicz) - wpis znika a kupa szamba dalej w wątku

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

to jak sie to ma ma mapy całego lotniska?

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Na tamtym zdjęciu jeszcze nie widać pasa. Tu jest to lotnisko (samolot podchodził do lądowania od wschodniej strony):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tragedia na pewno dla rodzin ofiar,pewno i tez narodowa.Ale czy dla szarych ludzi tez ,goniących dzien codzienny by przezyc za 1300 zł?? szarzy ludzie tak naprawde zostali po zmianie ustroju w roku 90 wydymani.Pewnym grupom społecznym zaczęlo sie zyc lepiej owszem.władza miała gest,wysokie apanaże itd.w mediach taka obłuda ze brak słów idealizując zmarłych a jeszcze nie tak dawno wysmiewając ich na kazdym kroku.wsrod zmarłych są osoby o roznym pokroju i wartosci.przerysowaniem grubym jest mówienie ze to juz nie jest ta Polska,jakie to było wielkim zagrozeniem itd.najwiekszym zagrozeniem jest to jak ludzie przestaną placic podatki zeby ten cały cyrk utrzymac.

zaraz zaraz... mieszacie foty/mapy :) raz pokazujecie cywilne, raz to drugie wojskowe.... papatrzcie rowniez na flote na tych lotniskach :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

tak wyglada Smolenski Airport

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla podsumowania: zółta kropka - miejsce katastrofy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i to mogło też być przyczyną odchylenia toru od osi pasa tuż przed katastrofą - urwane skrzydło

Gość

(Konto usunięte)

...i rzeczywiscie odchylenie w lewo od pasa to ponad 150m, spora pomyłka...

Z tego co pamiętam rosyjski kontroler mówił, że samolot miał dobry kurs tyle, że leciał za nisko, odchylenie od kursu nastąpiło po pierwszym uderzeniu skrzydłem w przeszkodę(drzewo czy jakiś maszt) pilot próbował wtedy podnieść samolt i na wskutek tego manewru i uszkodzeń samolotu nastąpiło zboczenie z prawidłowej trasy.

całkiem prawdopodobne

a tu link z naniesionym lotem Tu-154 przed katastrofa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mamel, 13 Kwi 2010, 15:38

>po naszych służbach specjalnych, na długie lata pozostało jedynie wspomnienie (pt. "reformator" Maciarewicz)

Jedna mała korekta - te służby nie były nasze.

"Kardynał Stanisław Dziwisz powiedział dziennikarzom, że pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Krakowian. Zapowiedział, że jeszcze we wtorek znana będzie ostateczna decyzja, która należy do rodziny.

- Kraków jest otwarty, ja jako biskup i stróż Katedry jestem otwarty. Niewątpliwie pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Kraków tak przyjąłby decyzję rodziny - powiedział metropolita krakowski."

Od wczoraj, pierwszego dnia targowego w Las Vegas, partnerzy, klienci, osoby postronne ale poinformowane, ze jestem z Polski, przy powitaniu, wszyscy skladali mi kondolencje...

>subagazi, 13 Kwi 2010, 17:22

>Jedna mała korekta - te służby nie były nasze.

Ten młot jednak niereformowalny jest. Wszędzie Żydzi, ruscy, Niemcy, Żydzi, spiski, zdrada, obce siły, grabież, wyprzedaż. Nie boisz się lodówki otworzyć?

Jestem Europejczykiem.

subagazi, 13 Kwi 2010, 17:22

>Jedna mała korekta - te służby nie były nasze.<

i w tym co wycieli napisałem " jakie by nie były"

i nie wiadomo czy ta dziura (nul profesjonalizmu, kontaktów etc.) po czystkach jest lepsza (?)

Z tym Wawelem to chyba jednak lekka przesada. Królów zdaje się od dłuższego czasu już nie mamy. A to może być niebezpieczny precedens - bo kto zagwarantuje, że za jakiś czas nie będziemy tam chować jakichś innych urzędników (nawet najwyższego szczebla)? Np. jakichś Kwaśniewskich?

>subagazi - idąc twoim tokiem wokół ciebie zawsze będą "nie nasi" - nie da się żyć bez wroga ...

twonk, 13 Kwi 2010, 18:00

Jarosław - kontynuacja - koronacja na jednym Zamku - spoczynek wieczny na drugim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.