Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

>Nowy2, 13 Kwi 2010, 13:11

>Jaro_747, 13 Kwi 2010, 13:06

>wywies jeszcze dwie flagi, w tym jedna z kirem za twoj zniewolony umysl

Napasiony jesteś zwietrzałymi frazesami, oceniasz świat z pozycji przydepniętej żaby. Może ci z tym dobrze, ale nie zmuszaj innych do patrzenia z tej perspektywy. Ja tam zamiast kucać wole wstać i trochę się rozejrzeć.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 13 Kwi 2010, 13:22

>Napasiony jesteś zwietrzałymi frazesami,

Oj nie tak, Nowy (nomen omen) nie tak!

Tak trzeba:

"Dalej z nami fundamenty kłaść pod gmach Polski NOWY

Maszeruje rozśpiewana brać w przyszłości świat tęczowy"!!!

Jaro_747, 13 Kwi 2010, 13:24

>Byłeś u mnie subgazowy? Typowe PiSSowskie insynuacje. Żałosne.

Oj nie wstydź się... Jak ktoś zapyta ze zdziwieniem zawsze możesz powiedzieć że to takie wiewajło na szpaki...

Skąd ty subgazowy znasz takie kawałki? ATo ze służbowego śpiewnika? Aktywistą jakimś partyjnym byłeś? No tak, PiSSmani lubią byłych partyjniaków - posłuszeństwo mają we krwi i na Prezesa ręki nie podniosą.

Jestem Europejczykiem.

Nasze szkolne Kółko Europejskie dostało takie teksty do przerobienia. One są bardzo dobre, w 99%, trzeba tylko wymazać, zastąpić czymś innym pewne niemodne (akurat w tym momencie) zwroty.

Otóż to, zadałem wcześniej pytanie dlaczego odczytywanie zapisów ze skrzynek trwa tak długo.

Nikt nic nie wie na ten temat?

Same rozmowy pilotów powinny być dostępne od ręki - o ile nie trzeba ich składać z miliona kawałków taśmy czy dysku za pomocą superkomputerów niczym pocięte niszczarkami akta STASI.

Gość

(Konto usunięte)

Walery, 13 Kwi 2010, 13:08

>Na Wawelu?

>

>Jeżeli to nie jest plotka tej "nikczemnej" GW to proponuje jeszcze:SANTO SUBITO!

TAK! zdecydowanie najpierw powinni go wynieść na ołtarze, to oczywiste, że był święty!

"A jeśli komu droga otwarta do nieba Tym, co służą Ojczyźnie Wątpić nie potrzeba".

Lecieli poto aby dać świadectwo prawdzie.

Cześć ich pamięci.

Łączę sie w bólu z wszystkim opłakującymi tą wielką stratę dla naszego narodu.

W sposób oczywisty niemożliwe jest, żeby każdy z nas zgadzał się z pogladami wszystkich pasażerów tego tragicznego lotu. Winniśmy im jednak szacunek "o memento" - nie tylko po śmierci, ale i za życia. Szczególnie w dyskusji publicznej można by jednak bardziej unikać nakręcających jałową dyskusję argumentów at persona i to często wprost z rynsztoku. Czy polityka nie powina być roztropnym zabieganiem o dobro wspólne?

Na dziś jeśli mamy w sobie potrzebę zmiany naszego życia, także publicznego niech każdy uderzy się, ale we własne piersi.....dotyczy to szczególnie polityków i dziennikarzy ale też innych obywateli naszej Ojczyzny, także tych najmniej opiniotwórczych.

Ciekawe, ze po śmierci Pana Prazydenta zamiast uszanować jego pamięć najwięcej na forum smrodzą zatwardziali PiSSowcy. Nie możecie swoich umysłowych zbuków przerzucić gdzie indziej, np. do wątku Polityka?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Drodzy koledzy i koleżanki. Ze względu na żałobę narodową po katastrofie (jeśli już nie na zwyczajną grzeczność wobec zmarłych) wszelkie głupawe swary nawiązujące do tego smutnego wydarzenia będą natychmiast usuwane. Z rozpatrywaniem zalet i wad nieboszczyków proszę łaskawie wstrzymać się do końca powyższego terminu. Jeśli kogoś rączka swędzi, to niech notuje w notesiku, do wykorzystania później. To jest ostatnie ostrzeżenie ze strony administracji, kolejnym będzie zamknięcie wątków. Proszę sie opamiętać.

rozumiem, ze logistyka wymusza pewne rzeczy zalatwic na miesjscu w Rosji, ale czarne skrzynki mozna przewiezc do kraju i tu doprosic rosyjskich specjalistow, bo to nasz samolot, nasi posazerowie, a wlasciwie pollitycy

• Redaktorzy

"rozumiem, ze logistyka wymusza pewne rzeczy zalatwic na miesjscu w Rosji, ale czarne skrzynki mozna przewiezc do kraju i tu doprosic rosyjskich specjalistow"

Mało prawdopodobne, aby to sie w podobny sposób załatwiało, chyba że stroną poszkodowaną jest Korea Północna albo podobny kraj, który nie pozwala wrogom nawet dotknąć swojej własności. Zwykle śledztwo prowadzi się w miejscu, gdzie nastąpił wypadek, a nie wozi główne dowody do innego kraju. Sądzę też, że tak mówią przepisy - nie sądzę, aby rosyjska prokuratura miała prawo oddać za granicę śledztwo w sprawie wypadku, który odbył się na ich terenie i z udziałem ich ludzi (lotnisko). W tej sytuacji specjalistyczne śledztwo w Rosji z pełnym udziałem polskich specjalistów jest chyba właściwe. Dopóki Rosja nie będzie czegoś utrudniać (a takie zarzuty dotąd nie padły) nie powinniśmy chyba starać się wszystkiego robić inaczej niż inni.

a, 13 Kwi 2010, 12:32

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bazylika Sw. Piotra byłaby chyba odpowiedniejsza.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>> jozwa maryn, 13 Kwi 2010, 14:28

Ja jestem ciekawy czy gdyby samolot z prezydentem Rosji rozbił się w Polsce, to czy polskim śledczym pozwolonoby w ogóle podejść do wraku czy czarnych skrzynek.

• Redaktorzy

Nikt by ich nie pytał, polscy śledczy byliby na miejscu pierwsi i mieliby obowiązek podjąć czynności (i oczywiście udostępnić co trzeba Rosjanom).

Tak to obecnie wygląda:

Ukryta Zawartość

Odległość od pasa jest zastanawiająca. Czy brak widoczności mógł spowodować aż tak dużą pomyłkę?

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.