Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze opinie o JVC AX-1100

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Podpuchą jest walka przeciwników ze zwolennikami tego wzmaka - podsyca to apetyt ewentualnego kupca - dreszczyk emocji - jak to jest z tym klamotem ? - a może jednak to niesamowity kloc ? Bije się taki z myślami i w końcu nie potrafi znaleźć sobie miejsce, więc ukojeniem jest udział w licytacji ;-)))

klamot jak klamot, tak jak każdy inny, czy jest gorszy od twojego ?

Disco

Przesadzasz, JVC to luxusowa marka, w ramach koncernu Matsushita, o stosunkowo niewielkim zasięgu, udziału w rynku.

AX 1100 zawsze był moim marzeniem, pozostało one niespełnione.

Ale kiedyś kto wie może sprawię sobie 8 sztuk - tyle potrzebuje do aktywnej zwrotnicy.

Pozdrawiam.

Ten wątek jest boski nikt nie napisał jak on gra a cena rośnie. Jako były handlarz z mafii komisowej zacieram ręce już czuję jak będę leżał na Bahama jak zejdzie ten technics za 4500 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie przesadza, po prostu poczuł, jak działa jego metoda naganiania, lecz w tym przypadku nie zarobi kilku stówek, więc go trafia

Jakiego naganiania? Masz jakiś problem ze sobą człowieku? Gdzie i na co próbowałem w tym wątku kogokolwiek namówić? Skoro robisz ze mnie handlarza to udowodnij mi to. Czekam na konkrety.

Spokojnie panowie i panie, nie droczmy się o kawałek żelastwa takiego czy innego.

To urządzenie powszechnego użytku, dedykowane dla dorosłej młodzieży, do w miarę przyjemnego odsłuchu stereofonicznego audycji muzycznych z różnych żródeł.

Rzeczy, o które warto się spierać, to tematyka przewodów połączeniowych każdego typu, czy akcesoria typu voodoo./przykładowo/

Bardzo proszę o niezaśmiecanie forum.

Jeżeli sie nie ma nic do powiedzenia w temacie to się siedzi cicho.

Forum jest to miejsce, każdy o tym wie, do wyrazania swoich opini.

I moim zdaniem, nie na miejscu jest obrażanie innych osób tylko dlatego że się pozytywnie/negatywnie

wypowiedzieli o danym urzadzeniu. Kazdy ma prawo do swojej opini.

Każdy ma prawo do analizy tego co przeczytal i albo darzy sie zaufaniem osobę recenzującą albo i nie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Może nowy wątek- co mówią katalogi o JVC 1100-AX

Mówią że każdy musi ocenić sam. Kilkanaście razy wtopić żeby wybrać właściwy sprzęt. A nie wymagać podania złotego środka na forum bo każdemu podoba się coś innego.

Disco, sam wiesz, że mimo największych chęci obiektywizmu zdanie o jakimś sprzęcie zawiera w większości subiektywne odczucia, czy tylko z tego powodu nie można i nie warto się nimi podzielić?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dla zainteresowanych fotki ze środka.

Ukryta Zawartość

post-1956-029208200 1298318965_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco, sam wiesz, że mimo największych chęci obiektywizmu zdanie o jakimś sprzęcie zawiera w większości subiektywne odczucia, czy tylko z tego powodu nie można i nie warto się nimi podzielić?

Jasne masz rację co do subiektywizmu ale jak pokazuje także ten wątek nie warto się dzielić. Można być od razu posądzonym o handel i interesiki. Żałosne.

To nadużycie oczywiście, to, ze ktoś o czymś pisze nie znaczy, że ma to zamiar w najbliższej przyszłości sprzedać, to retoryka ala towarzysz Dzierżyński, nie przymierzając rzecz jasna:-)

Powiem tak: szanujcie disco swego - możecie mieć gorszego!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jasne masz rację co do subiektywizmu ale jak pokazuje także ten wątek nie warto się dzielić. Można być od razu posądzonym o handel i interesiki. Żałosne.

po primo, masz mocno ograniczony sposób rozumienia tego, co czytasz, a, co w rzeczy samej, jest słowem, tylko pisanym , więc nie kumasz kontekstu wypowiedzi.

po drugie primo, ty sam najwiecej w tym wątku, dzieliłeś się wiedzą na temat jvc AX-1100.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

po primo, masz mocno ograniczony sposób rozumienia tego, co czytasz, a, co w rzeczy samej, jest słowem, tylko pisanym , więc nie kumasz kontekstu wypowiedzi.

po drugie primo, ty sam najwiecej w tym wątku, dzieliłeś się wiedzą na temat jvc AX-1100.

Napisałeś że dzieliłem się swoją wiedzą zatem wskaż w którym miejscu dokładnie opisałem brzmienie tego wzmacniacza i starałem się w jakikolwiek sposób go zachwalić. Proszę o dokładne rzetelne cytaty jak również proszę o linki świadczące o tym że jestem handlarzem i próbuję w tym wątku cokolwiek zarobić (handel zarzucałeś mi nieraz jednak nigdy nie miałeś na to dowodów więc może tym razem?). Twoje wpisy są mocno oderwane od rzeczywistości. Widzę że uwielbiasz innym przypisywać swoje przywary - vide Twój wpis wartościujący w/w wzmak w tym wątku który wklejam poniżej. Proszę o wskazanie podobnego wpisu na temat tego wzmacniacza mojego autorstwa.

ten klocek gra elegancko, można porównać go do sony es, gra świetnie w każdym zakresie, to co niezbędne, to należy dobrać odpowiednie kolumny, ale to tylko ze względu na gust słuchacza.

Klocek ciążki, ma duże trafa, dużą wydajność prądową, duże kondy, alpsy, regulacje barwy, duże terminale, jest muzykalny, nie syczący w górnych rejestrach, z niskimi radzi sobie doskonale. Można powiedzieć, że jest uniwersalny, a to oznaka dobrego sprzętu.

Wygląd ma trochę niedzisiejszy, ale mimo to, wygląda jak rasowy wzmacniacz. Nie ma co deliberować, trzeba go kupować, bo się marnuje stojąc bez prądu.

Panowie, przepraszam ale negowanie przedsiębiorczości, do tego publiczne, to nie może się dobrze kojarzyć.

Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.

Jak można prowadzić polemikę na temat wzmacniaczy dla młodzieży?

Przecież te japońskie koncerny, produkowały ten sprzęt, który tu jest przedmiotem sporu w ilościach setek tysięcy sztuk.

Priorytetem nie mogła siłą rzeczy być tylko stricte jakość dżwięku, lecz potencjalna awaryjność.

Dlatego polecam wszystkim stronom dyskusji, o ile jest potrzeba posiadania produktu wysokojakościowego, pod rozwagę ten fakt, może lepiej zwrócić swą uwagę na ofertę brytyjską, w tej grupie cenowej co prawda rzadko, rzadziej niż japońskie, ale pojawiają się egzemplarze wzmacniaczy dużo bardziej przystosowane do wymagań dorosłej grupy słuchaczy, czy audiomiłośników.

Ukryta Zawartość

Ja wole to. Kiedyś kosztował 5 tysięcy i śnił mi sie po nocach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Simon, mam Yamaszkę MX-830 (końcówka), a więc "odrobinę" wyżej, aniżeli AX-1090. Wg mnie, jeżeli Yamaha, to tylko końcówki mocy i to od MX-830 właśnie i jeszcze 2-3 modele wyżej. Na tym kończymy. Wzmaki Yamahy, pomimo że wielu zachwala, są w mojej opinii "niewyróżniające się". Chyba, że szukamy jakiegoś hałaśliwego japończyka z potężną dynamiką, mięsistością i wykopem.

Co do podanej przez Ciebie aukcji - za te pieniądze na pewno nie... Zdecydowanie nie, nie, nie... Za pół tej kasy - ok ;)

Ukryta Zawartość

>Lete

ta jamaszka to moze najwyzej poziom m-40 patrzac na budowe i pobor pradu

>747

Bez obrazy ale czytajac twoje posty mam wrazenie ze masz czlowieku zaburzenia zchizofreniczne.

Bo jak mozna wytumaczyc takie wpisy:

"JVC 1100 gubi te wzmacniacze, ponieważ każdy kto wie po co, w jakim celu powołano do funkcjonowania tą firmę ten wie,

że zamysłem była produkcja ekskluzywna w ramach matsushity./nie masowa/"

"Przecież te japońskie koncerny, produkowały ten sprzęt, który tu jest przedmiotem sporu w ilościach setek tysięcy sztuk.

Priorytetem nie mogła siłą rzeczy być tylko stricte jakość dżwięku, lecz potencjalna awaryjność."

Bez komentarza.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/yamaha-ax-1090-stan-idealny-i1472308893.html

To że Ci się śnił po nocach to jeszcze nic nie znaczy. Nawet przy AX-900 cienizna i to straszna cienizna.

Ola

Uspokój się dziewczyno, chodzi o to, żeby mieć poczucie skali, przyjrzyj się na spokojnie moim wpisom, nie ma tam sprzeczności, po prostu wydawało mnie się, że świat audio, dorosłego audio, to inne konstrukcje niż 20 letnie wzmacniacze japońskie, choćby nie wiem jakich marek były.

To co pisałem o wyjątkowości JVC należy rozumieć z punktu widzenia właśnie momentu, w którym jesteśmy obecnie, okres świetności urządzeń ze złotego wieku audio, już minął i to wiele, wiele lat temu.

Możemy się oczywiście droczyć, przekomarzać, czy lepiej gra to czy tamto, ale po co, urządzenia z tamtego okresu raczej mają większą wartość sentymentalną niż jakąkolwiek inną.

Kiedy sprawiłem sobie internet jakiś czas temu mile się zaskoczyłem że drogie wzmaki z gazet są teraz tanie w zasięgu ręki. Przyznam się że jestem troszke z epoki kaset magnetofonowych.

Tak Lete pamiętam w Audio pisali o mięsistości o basie i chyba nic więcej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przyznam się że jestem troszke z epoki kaset magnetofonowych.

Patrząc po Twoim wieku - jeśli 1983 to rok urodzenia - nie powinieneś ale nie martw się ludzi z tej epoki jest tutaj więcej w tym i ja. Pozdrawiam.

747 jestes ciezkim przypadkiem.

I albo masz amnezje albo jestes hipokryta.

To jest moj wpis:

"Nie spodziewaj sie cudow. To typowy japonczyk z tamtego okresu.

Ale warto posluchac tak z czystej ciekawosci."

A to twoja odpowiedz:

"Jak ktoś nie ma pojęcia o czym pisze to niech robi na drutach.

To najwyższej klasy wzmacniacz.

Tranzystory impulsowe m.cz. mocy, w przeciwieństwie do 95% w.cz w k.innych firm.

Kond elna dla JVC, - zupełny TOP./ Grają jak duorexy, a nie jak większość FOR AUDIO/

Transformator OFHC lepszy od miedzi OFC techicsa, czy sony, jedynie marantz to ten sam poziom./drogi marantz/

Wzmacniacz przeznaczony dla młodzieży, miał być w zamyśle konstruktora zapewne lepszy od konkurencji w swojej klasie.

Potrzebuje porządnego żródła, bez wąskich gardeł./np yamach 1100,1110/"

Przyjrzyj sie swoim wpisom z poczatku watku. Sa zupelnie inne niz te ostatnie.

Zastanawiam sie kto lub co wplynelo tak na ciebie za nagle zaczales sie wycofywac raczkiem.

Czy nie mamy tu doczynienia z czystej wody manipulacja?

Ola

Mam prośbę, nie szkaluj mojego dobrego imienia, tylko z powodu nieporozumienia co do kwestii wpisu o japońskich wzmacniaczach pochodzących z minionego okresu.

Masz prawo się oburzać, jeśli rozumiesz mój pierwszy wpis, jako nad wyraz wynoszący jakość rzeczonego egzemplarza.

Nic na to nie poradzę.

Nie zapominaj, jak już jesteś taka drobiazgowa, że napisałem również, że to moje niespełnione marzenie, a więc właśnie niespełnione ponieważ okres jego aktualności już dawno minął.

Każdy w swoim życiu na planecie Ziemia, posiada jakieś marzenia, jedne się spełniają inne nie, wśród tych które się nie spełniają są również takie, które po jakimś czasie tracą na aktualności.

I z tego typu sytuacją mamy tu do czynienia.

Dodam tylko, że zawsze chciałem mieć video od JVC HRD 750, kiedy w końcu spełniło się marzenie, szybko okazało się, że czas magnetowidów minął i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.