Skocz do zawartości
IGNORED

Micromega Stage 2 - co sadzicie?

mgrzemow

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Trafilem ostatnio na ladna Micromege Stage2 do kupienia za 1400 zl.

Odsluchiwalem jej pobieznie z ESA Meritum II oraz NAD C370.

Dzwiek bardzo mi sie podobal - nie rozumiem obiegowej opinii, ze gra to jasno - wysokie tony bardzo wysokiej jakosci, swietny srodek, systy bas. Jedyny ew. zarzut to kontrola basu - ale odsluch byl zbyt pobiezny i z przypadkowym sprzetem, zeby wyciagac zbyt daleko idace wnioski.

Szukalem w sieci informacji na ten temat ale wiele nie znalazlem. WIem tylko, ze ma transport CDM12.4 Philipsa.

Moje pytanie jest takie - czy ktos z Was mial do czynienia z tym odtwarzaczem? Czy uwazacie, ze jest wart takiej ceny rowniez jako podstawa do pozniejszych modyfikacji?

Pozdrowienia,

MichalG

https://www.audiostereo.pl/topic/6299-micromega-stage-2-co-sadzicie/

Witam

Moim zdaniem !.

Przy tej cenie niezłe urządzenie, choć:

1). modele od 1 do 3 miały bardzo nieudane oprogramowanie i często wracały do serwisu (Audioklan)

2). wyjście słuchwkowe ma pętle masy - słyszalne "buczenie" - niezbyt dobrze to swiadczy o konstruktorze (być może to kwestia egzemplarza który słuchałem ...)

3). coś jest w obiegowej opinii - niewygrzane NE5532/34 grają nieco jasno (zależy do czego porównać - są jaśniejsze rozwiązania), ale można je wymienić na ...

Generalnie polecam pod warunkiem sprawnej mechaniki - brak zawieszania po pewnym czasie od włączenia ...

Pozdrawiam

Miałem. 2x padł napęd. Szczupły bas i wyeksponowana górna średnica. Dobra dynamika.

Drugi raz bym nie kupił.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sprzet stoi w Nautilus'ie w Krakowie. Daja na niego 3 miesiace gwarancji. Mysle, ze mozna miec nadzieje, ze jak nie padnie przez 3 miesiace to nie padnie. Moze jeszcze zerkne, czy nie byl naprawiany.

To ciekawe spostrzezenie - szczuply bas - ja mialem dokladnie odwrotne spostrzezenia. Raczej obfity - jezeli cos to ew. slabo kontrolowany. W dodatku w pokoju odsluchowym stalo z 5 par glosnikow - bylo nie bylo - pulapek basowych. Akcentowany przelom gory i srodka - hmm - byc moze...

Nie nastawiam sie, ale jeszcze nad tym pomysle...

Pozdrowienia,

MichalG

Sluchales calego zestawu (wzmacniacz, kolumny, kable) w okreslonym pokoju odsluchowym.

Wplyw tego cd na ogolny efekt to powiedzmy kilkanascie procent.

Pamietajmy o tym wydajac opinie na temat jakiegokolwiek sprzetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.