Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase E-203 - brak dzwięku

Seven3P

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy coś źle podłączam. Najprawdopodobniej jest coś uszkodzone.

Wzmacniacz włącza się, wszystko świeci się.

Ale brak dźwięku w obu kolumnach i w słuchawkach, zupełnie nic, nawet szumu czy cyknięcia.

Zawsze jak miałem problem z wzmakiem to, albo jedna końcówka, albo coś modulowało, albo cały martwy. A tu nie wiem co. Nie był nigdy wcześniej rozkręcany, piękny japoczyk.

Wie ktoś co to może być problemem ? Mogę dać zdjęcia wnętrza.

Może to jakaś prosta rzecz, często występująca w tym modelu, dlatego tu pytam.

Albo czy na pomorzu jest ktoś zaufany kto by w niego zajrzał ? (Naczytałem się o naprawach nieprzyjemnych rzeczy.)

Ja nic organoleptycznie nie znalazłem.

Dzięki i przepraszam, za taki mało wnoszący temat.

https://www.audiostereo.pl/topic/62999-accuphase-e-203-brak-dzwi%C4%99ku/

To arcygłupie pytanie. Wybacz,ale wolę się upewnić

Może rozłączyłeś końcówkę i preamp ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

Sprawdź bezpieczniki znajdujące się wewnątrz wzmacniacza. A jeśli chodzi o Nautiliusa to wymienili mi kompletne końcówki i kondy w zasilaczu, miły kontakt i pełny profesjonalizm więc polecam.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dziękuje za informacje. Bezpieczniki wszystkie maja te preciki w srodku więc chyba ok.

Wymiana kondensatorow i koncowek na takie same to bedzie chyba nielatwe i nietanie... W minusach tego wzmaka wyczytalem, ze jak cos padnie, to trudno o nowa czesc.

Mam nadzieje, ze to cos innego. Bo przelutowac wszystko gdybym mial zapasowe to dalbym rade.

A ten Nautilus to on wymienia kondy na dokladnie takie same? Czy jakies zamienniki "Panie one tak samo graja, tu 100uf i to 100uf". Bo tak juz mnie spece naklaniali na naprawe. a dokladnie to nie pytali, tylko sam musialem zaregowac, bo nawet nie pomysleli, ze to moze na cos wplywac.

A tak przez ciekawość,jak długo ten wzmacniacz grał u Ciebie zanim nastąpiła awaria? Nautilius jest autoryzowanym serwisem Accuphase, więc wstawiają oryginały, problemem może być wiek wzmacniacza, ale jeśli posiadasz certyfikat , to może Ci naprawią.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dostałem go za darmo, bo nagle przestał grać. Nie mam papierów żadnych.

Dobrze, więc już chyba wszystko wiem, dziękuję jeszcze raz za pomoc. Dalej porozmawiam z wspomnianym serwisem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.