Jump to content
IGNORED

Accuphase E-203 - brak dzwięku


Seven3P

Recommended Posts

Nie wiem czy coś źle podłączam. Najprawdopodobniej jest coś uszkodzone.

Wzmacniacz włącza się, wszystko świeci się.

Ale brak dźwięku w obu kolumnach i w słuchawkach, zupełnie nic, nawet szumu czy cyknięcia.

 

Zawsze jak miałem problem z wzmakiem to, albo jedna końcówka, albo coś modulowało, albo cały martwy. A tu nie wiem co. Nie był nigdy wcześniej rozkręcany, piękny japoczyk.

 

Wie ktoś co to może być problemem ? Mogę dać zdjęcia wnętrza.

Może to jakaś prosta rzecz, często występująca w tym modelu, dlatego tu pytam.

Albo czy na pomorzu jest ktoś zaufany kto by w niego zajrzał ? (Naczytałem się o naprawach nieprzyjemnych rzeczy.)

Ja nic organoleptycznie nie znalazłem.

 

Dzięki i przepraszam, za taki mało wnoszący temat.

Link to comment
Share on other sites

Guest masza1968

(Konto usunięte)

MZ w accu nie ma typowych usterek z powodu braku usterek :)

Na Twoim miejscu bym nie pozwolił dotykać sie nikomu do tego wzmaka.

Dzwoń do Nautiliusa.

Link to comment
Share on other sites

Witam!

Sprawdź bezpieczniki znajdujące się wewnątrz wzmacniacza. A jeśli chodzi o Nautiliusa to wymienili mi kompletne końcówki i kondy w zasilaczu, miły kontakt i pełny profesjonalizm więc polecam.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Link to comment
Share on other sites

Dziękuje za informacje. Bezpieczniki wszystkie maja te preciki w srodku więc chyba ok.

Wymiana kondensatorow i koncowek na takie same to bedzie chyba nielatwe i nietanie... W minusach tego wzmaka wyczytalem, ze jak cos padnie, to trudno o nowa czesc.

 

Mam nadzieje, ze to cos innego. Bo przelutowac wszystko gdybym mial zapasowe to dalbym rade.

 

A ten Nautilus to on wymienia kondy na dokladnie takie same? Czy jakies zamienniki "Panie one tak samo graja, tu 100uf i to 100uf". Bo tak juz mnie spece naklaniali na naprawe. a dokladnie to nie pytali, tylko sam musialem zaregowac, bo nawet nie pomysleli, ze to moze na cos wplywac.

Link to comment
Share on other sites

A tak przez ciekawość,jak długo ten wzmacniacz grał u Ciebie zanim nastąpiła awaria? Nautilius jest autoryzowanym serwisem Accuphase, więc wstawiają oryginały, problemem może być wiek wzmacniacza, ale jeśli posiadasz certyfikat , to może Ci naprawią.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.