Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner onkyo tx-nr807 podłączenie

damson

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem podłączyć amplituner do tv abym miał dżwiek z tv w głośnikach,czy moze byc kabel hdmi?Jak to podłączyć i ustawic bo nie mam instrukcji obsługi,narazie na takim podłaczeniu mi zalezy bo nie mam jeszcze cd ani blue ray.

Musisz miec funckje w tv. A z czego odbierasz tv masz jakis nadajnik?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

kabel hd mam podłaczony w amplitunerze na out a w tv mam trzy wejscia hd podlączalem do kazdego i nie ma dzwieku w głośnikach podlaczonych do amp.Moze w ustawieniach w amp.musze cos zrobic ale nie mam pojecia gdzie to pozmieniac

Tak nie bedziesz mial dzwieku ,poprostu HDMI przesyła sygnał cyfrowy,ale mozesz to zrobic tak telewizor ma tez pewnie rca.Wyjdz dwoma rca i wepnij pod jakies wejscie do amplitunera nie ma znaczenia ,potem ustaw jakis tryb pro-logic i bedziesz miał dzwiek wielokalowy ,ale nie bedzie to DD,DTS ,DTS hd.

ok dziekówa poprostu musze innych kabli użyc do takiego polaczenia nie mam pojecia z tymi polaczeniami jestem swiezym posiadaczem tego amplitunera i pomalu skladam caly zestaw pewnie bede mial nie jedno pytanie jeszcz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.