Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw: amplituner rx-v465 + Jamo S 606 Hcs 3

Johny84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialem prosic o pomoc forumowiczow przy doborze odpowiedniego sprzetu. Czytalem troche postow na tym forum i moj wybór padl na zestaw: amplituner rx-v465 (ewentualnie Pioneer VSX-918) + Jamo S 606 Hcs 3. Czy uwazacie ze jest to najlepszy zestaw w cenie ok 3-4 tys czy moze proponujecie cos innego? Mam niewielkie pomieszczenie 17m, zestaw potrzebny mi jest w 60% do muzyki w 40% do filmow. Zestaw bedzie podpiety do telewizora: Samsung LE40C650. Zakup subufera zostawiam sobie na pozniejszy okres. Potrzebny mi bedzie jeszcze odtwarzacz dvd/ bluray. Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje pomocnym :)

Witam,

Ostatnio - pomimo negatywnych opinii na tym forum - zakupiłem wzmacniacz stereofoniczny DENON PMA-700AE + głośniki DALI CONCEPT 6. Z tego zestawu jak na razie jestem bardzo zadowolony, z czasem na pewno coś zmienię. Podobnie jak Ty w większości słucham muzyki z DENON'a DCD-700AE, a jeżeli oglądam filmy to z zakupionego jakiś czas temu DVD Pioneera DV-420V. Dźwięk jak dla mnie jest czysty i klarowny. Jeżeli zdecydujesz się na stereo, to nie widzę sensu zakupu amplitunera z dekoderami Dolby, DTS i jakie tam jeszcze sobie człowiek wymarzy. Gdy zaczynałem swoją przygodę z zestawami audio - a było to stosunkowo niedawno, bo w 2007 roku - to myślałem, że głośniki komputerowe Logitech Z-5500 THX są wszystkim. Jednak po czasie okazało się, że zestaw 5.1 jest nudny i fajnie to w nim tylko brzmią strzały i inne odgłosy tego typu.

Myślę, że powinieneś wybrać się do sklepu, w którym zamierzasz zakupić sprzęt i go najzwyczajniej odsłuchać.

Pisząc sklepu - nie mam na myśli MM i innych EURO - lecz normalny sklep, w którym są obeznani w temacie sprzedawcy i pomogą coś wybrać.

Pozdrawiam,

Piotr

465-tka to niski model i w stereo będzie cieniutko ... biorąc pod uwagę że zależy Ci na muzyce to radzę iść w stronę STEREO. Za 4,5 tys. kupisz takie sobie kino lub dobre stereo. Różnica między stereo a KD w tych samych pieniądzach będzie odczuwalna.

Johny84 kup sobie dobry wzmak stereo do tego Yamaha dsp e800 i już masz Stereo i KD dobrej jakości. Ewentualnie jeśli w jednym klocku to dobry wzmacniacz lub amplituner KD. Wszystko zależy od tego czy masz ochotę na najnowsze dekodery bo wtedy cena idzie do góry. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.