Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzisz Filut dlatego ja uwazam ze kazdy powinien miec swoj wlasny poglad na sprawe. Miara dojrzalosci ludzkiego umyslu jest umiejetnosc WLASNEJ oceny faktow i wyciagania wnioskow.

to nie byl wypadek,ruskie zalatwili kaczaka bo go nie lubili,teraz polska powinna napasc na ruskich i wywolac trzecia wojne swiatowa albo przynajmniej zestrzelic samolot z putinem

• Redaktorzy

Swoją drogą, jak łatwo przyjąć zrytualizowany język. Musi się to wiązać ze wspomnianym wyżej zjawiskiem. Np. "media": oznacza to stacje telewizyjne i prasę, ale z wyjątkiem całego radia i TV państwowej, radia i TV toruńskiej oraz czasopism takich jak Nasz Dziennik, Fakt i Rzeczpospolita. Dlaczego te środki masowego przekazu (wśród których kilka należy do największych w kraju) nie są "mediami"? Abo tak. I tak dalej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mamel

"wladz i wielu innych, do głowy nie dopuści myśli, że można mieć prywatny pogląd na rzeczywistość"

odwracanie kota ogonem czy cyniczne pierdziu pierdziu?

każdy pogląd jest odzwierciedleniem opcji politycznej niestety mojej partii nie ma a przy obecnym prawie prezes z zarządem miałby wyrok...

Oglądałem wypowiedź eksperta w jednym z amerykańskich programów TV (tak wiem telewizja amerykańska jest błeeee, jest propisowska) pan z niezłym dorobkiem, ekspert NASA - taka wiejska agencja puszczająca latawce, to informacja dla tych co tu służbowo...

Otóż ten imperialistyczny ekspert stwierdził iż wystarczy parę dni, żeby zmienić zapisy czarnych skrzynek i to tak skutecznie, że nie da się udowodnić oszustwa. Nawet był deczko złośliwy, bo zadeklarował wgranie parametrów z lądowania na księżycu.

Także ja bym się nie podniecał zapisami czarnych skrzynek, a zapis rozmów jest bardzo szczątkowy.

discomaniac71

Szacunek za zdrowy rozsądek, zaskoczyłeś mnie - pozytywnie.

Ale mam wrażenie, jakbyś próbował przekonać młodzieżówkę jedynie słusznej opcji, a to przypomina kopanie się z koniem. Także odpuść sobie, szkoda czasu.

A swoją drogą niektóre posty stylem wypowiedzi, pasują do omawiania nocy w burdelu, a nie do katastrofy w której zginęła prawie setka ludzi.

"kontroler udziela wywiadu w ktorym swierdza ze NIE MIAL INFORMACJI o wysokosci a tu bach..w stenogramach jakos tego nie widac wrecz kaze przerwac ladowanie kiedy wysokosc spada ponizej 40m"

to jest odczyt z ich radaru a nie podane przez załogę

"Oglądałem wypowiedź eksperta w jednym z amerykańskich programów TV (tak wiem telewizja amerykańska jest błeeee, jest propisowska) pan z niezłym dorobkiem, ekspert NASA - taka wiejska agencja puszczająca latawce, to informacja dla tych co tu służbowo...

Otóż ten imperialistyczny ekspert stwierdził iż wystarczy parę dni, żeby zmienić zapisy czarnych skrzynek i to tak skutecznie, że nie da się udowodnić oszustwa. Nawet był deczko złośliwy, bo zadeklarował wgranie parametrów z lądowania na księżycu.

Także ja bym się nie podniecał zapisami czarnych skrzynek, a zapis rozmów jest bardzo szczątkowy."

Podaj nazwisko eksperta i w jakim celu mieliby manipulować w zapisie skrzynek przy odczycie których był przedstawiciel rządu polskiego.

Skoro tak łatwo zmanipulować zapisy to również łatwo to udowodnić.

wladz> przeczytaj jeszcze raz albo odsluchaj tego wywiadu. Pada tam wyraznie stwierdzenie ze NIE MIAL INFORMACJI o wysokosci. A czy pochodzila ona z kwitowania czy radaru to juz sprawa drugorzedna.

Oczywiscie wczesniejsza emerytura i brak do dzis (chyba) ponownego przesluchania w obecnosci polskich prokuratow to tez dla jaj?

A wracajac do Protasiuka... wyraznie stwierdzil ze zrobia probne podejscie na decyzyjnej 100m i wtedy postanowia co dalej.

7 sek leca na 100m i MAJA DO TEGO PRAWO (sa na wysokosci decyzji)!!! Nagle bach 80...wtedy pada komenda (zasadna) uchodzimy.

I od tego miejsca te stenogramy jakos przecza zdrowemu rosadkowi...wysokosc leci w dol a oni nic...

zero emocji. Jakos te przecieki wczesniejsze (Drugi, dawaj na druga wykrzyczane) bardziej mi by tu pasowaly. No ale dobra... schodza w dol znacznie wczesniej niz lotnisko sie znajduje.

Zero emocji..jakas sytuacja rodem ze snu.

Jedynie co moge im zarzucic w obecnym stanie wiedzy to to ze bedac na decyzyjnej we mgle jak sie pull up odezwal nie poderwali do gory. To jest glupota i brawura.

Natomiast nadal nie wyjasnia czemu zaczeli tak gwaltownie tracic wysokosc...czyzby jar?

wladz

Przykro mi nie grywałem, także nie podam Ci jego nazwiska, numeru karty kredytowej i telefonu kochanki/kochanka. Wybacz, nie była i nie jest to dla mnie informacja tzw. życiowa.

Przedstawiciel polskiego rządu koczował obok czarnych skrzynek ??? A może po 15:00 czy tam 18:00 fajrant do domku i całość zostawała w budynku ???

No jak myślisz ?

Logika podpowiada iż nie trzeba zmieniać w 100% zapisu skrzynek, wystarczy interesujący nas fragment.

Chłopie gdzieś Ty wyczytał, że łatwo zmienić zapis ??? Nie wmawiaj mi słów, których nie napisałem.

Napisałem, że ekspert NASA stwierdził, że byłby to w stanie zrobić, w domyśle przy wykorzystaniu laboratorium tegoż NASA. Rosjanie NASA nie mają, ale w tych dziedzinach na wydatkach tez nie oszczędzają... A pewnie fachowców tez mają niezgorszych.

I na koniec nie twierdzę, że skrzynki sfałszowano (zapis) mówię iż padają opinie iż jest to możliwe

i i to z ust osób trzecich (niezainteresowanych).

Twierdzę natomiast iż prawdy nigdy nie poznamy - z wielu powodów. I sorki w "ustawki" PIS - PO proszę mnie nie mieszać - bezpartyjny jestem.

było o "kwitach"

"

W rosyjskiej prasie kontrolerzy lotów opowiadali, że załoga w pewnym momencie przestała "kwitować" wieży swoją wysokość, czyli podawać, jaki maszyna ma aktualnie pułap, by kontroler mógł go porównać ze wskazaniem radaru. To również może być efekt stresu, ale niekoniecznie. Zgodnie z procedurami obowiązującymi w Rosji załoga powinna "kwitować", ale według procedur zachodnich - mogła to robić, ale nie musiała, gdy jej zdaniem samolot schodził prawidłowo do lądowania"

Sherk777 rozmawiamy o poważnym wydarzeniu z udziałem poważnych ludzi kierujących się zdrowym rozsądkiem i posiadaną profesjonalną wiedzą.

Oczywiście nie oznacza to patentu na prawdę lecz wydają się dużo bardziej wiarygodni od discomaniaca71 itd.....

caleb66, 3 Cze 2010, 14:51

>inters to ma tusk i po a nie jaroslaw

Nie ma żadnego, podobnie jak Rosjanie. kaczyński u prezydentury gwarantował bezkarne popełnianie błódów PO i Rosjanom - zawsze zrobił coś tak głupiego, że że było na kogo zwalić winę

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

meloman 62

3 Cze 2010, 14:46

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 760 / 554 / 0

Nie popieram PO, a jestem pewny że presja była. Pewnie były też jakieś zaniedbania ze strony rosyjskiej - ale nie wierzę, żeby mogły być one przyczyną tragedii. Przyczyną katastrofy był nacisk na pilotów wywierany przez kaczyńskich, bo jednak zakłócenie urządzeń samolotu przez jarusia jest mniej prawdopodobne (choć dla mnie wcale niewykluczone - on jeden na katastrofie zyskuje).

Nie popierasz PO ale zgadzasz sie z nimi - na to samo wychodzi. Sugerowanie ze brat Kaczynskiego moglby stracic samolot to juz jest podle sk... Inaczej nazwac sie tego nie da.

W mieście, w którym pracuję jest duże lotnisko wojskowe i baza, a że miasto nieduże to komentarze z kręgów wojskowych szybko trafiają do znajomych i "na ulice". Już w 3 dni po katastrofie z tzw. kręgów wojskowych, kiedy jeszcze było daleko do odczytania czarnych skrzynek, dowiedziałem się, że jak leciał Błasik to jest pewne na 100%, że mieszał w tym palce. Ci co go znali twierdzą, że był to buc, który z pewnością wpływał w jakiś sposób na załogę bo miał taki zwyczaj. Po odczytaniu czarnych skrzynek wiadomo, że generał był do końca w kabinie. Czy to wszystko przypadek?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

paww

3 Cze 2010, 15:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2373 / 566 / 7

Ci co go znali twierdzą, że był to buc, który z pewnością wpływał w jakiś sposób na załogę bo miał taki zwyczaj. Po odczytaniu czarnych skrzynek wiadomo, że generał był do końca w kabinie.

Znales go osobiscie? To nie oceniaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.