Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

oficjalnie pisała strona rosyjska ze sa badane fotele pilotów na obecnosc DNA celem werfikacji tegoż DNA z powodu solidnych podstaw swiadczacych ze Błasik zajał miejsce pilota co potwierdza odczytywanie przez niego czynnosci wykonywanych przy lądowaniu/zapis ze skrzynek/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jaro bardzo wygodnie wklejac newsy ktore pasuja pod ukladanke ktora ma sie w glowie.

Czekac tylko kiedy wkleisz zeznanie emerytowane rosyjskiego wojskowego ktory widzial 5 trupow w kabinie (pojawily sie tez takie newsy)

Jak rozumiem informacje które podałem to część ustaleń naszej prokuratury. Z tego co przeczytałem kilka czy kilkanaście osób potwierdziło mniej więcej to samo. Z tego powodu mógłbym odpowiedzieć tak:

Bardzo wygodnie przemilczać informacje które nie pasują do układanki którą ma się w głowie. Czekać tylko kiedy wkleisz zeznanie emerytowane rosyjskiego wojskowego który widział Marię Kaczyńską przetrzymywaną w niewoli na Syberii (pojawiły się też takie newsy).

>Rozumiem ze jesli Blasik byl w kokpicie to oprocz tego ze byl bucem i tyranem mial sklonnosci samobojcze tak?

Skoro ty tak to rozumiesz to twój problem. Ja nie sugeruję niczego poza tym, że reprezentował tzw. wojskowy sposób myślenia, czyli "przez nogi do głowy".

Jestem Europejczykiem.

Jaro > moge pytanie bylo retoryczne.... przykro mi ze nie wylapales.

Widze ze MAK konsekwentnie upiera sie przy winie pilotow, polskiej brawurze etc...

Bardzo wygodne to tezy dla nich...sformuowane jeszcze gdy wrak dymil (przypomnij sobie) a sami zainteresowani

nie sa w stanie sie bronic.

Wiekszosc z Was (przeciwnikow PIS choc nie tylko) na tej podstawie ulozyla sobie plan katastrofy.

Calkiem zgrabny i prawdopodobny i gdyby nie dalsze mataczenie ruskich pewnie sam bym nadal w to wierzyl

(sprawdz pierwsze posty jakie napisalem).

Ale dalsze mydlenie oczu i konsekwente wciskanie ludziom ze to TYLKO wina pilotow ( a teraz widze ze Blasika)

jest strasznym uproszczeniem dziwnego poniekad wypadku (chyba tutaj sie zgodzisz).

Nie chce Ci przypominac na co stac ruskich bo historie kazdy mial. Wazne jest tylko to ze

nasz wrak stal pol roku niezabezpieczony (a nie mow mi ze nie jest dowodem w sprawie...rzeklbym k**ewsko waznym)

ze polska prokuratura juz oficjalnie przyznala ze nie ma czesci dokumentow o ktore wystapila...

Jesli to i inne zaniedbania nie sa dla CIebie dziwne to ... no coz kazdy ma prawo uwazac co chce.

Jaro > moge pytanie bylo retoryczne.... przykro mi ze nie wylapales.

Moja odpowiedź była żartem, jakoś nie odczuwam przykrości że nie wyłapałeś ;-).

>Widze ze MAK konsekwentnie upiera sie przy winie pilotow, polskiej brawurze etc...

A co ma wspólnego MAK z tym akurat fragmentem śledztwa??? Tam są konkretne wypowiedzi konkretnych osób, a ty coś ściemniasz o jakiś planach, o MAK i co tam jeszcze. Zadzwoń sobie to tych ludzi i zapytaj jak było. Zresztą nie sądzę żeby były jakieś przekłamania bo sami by zadzwonili do mediów. Kompletnie nie odnosisz się do faktów tylko do jakichś imaginacji więc polemikę sobie daruję.

Jestem Europejczykiem.

jeju Polacy rodacy!

Mieszkam za granica i polska glupia mentalnosc mnie przeraza.

Po co w Polsce ludzie zajmuja sie ta sprawa ?? Bylo , minelo i po wszystkim.

Trzeba patrzec w przyszlosc a nie bawic sie w historyka - analityka.

Czy zajmowanie sie ta sprawa przyniesie nam nowe miejsca pracy ?, nowe mieszkania ? , nowe autostrady ? nowe szkoly ? itd...

To nam nic nie przyniesie, przynosi jedynie straty dla gospodarki!!

Politycy zamiast zajmowac sie przyszloscia i dobrobytem kraju to kloca sie o to co minelo tracac czas i energie.

Tych ludzi juz dawno robaki zjadly , ich nie ma wsrod nas i dajmy im spokoj.

Amem :)

Jaro zawsze mialem Cie za czlowieka rozumnego...ale widze ze tutaj emocje biora gore.

Pierwsza konferencja prasowa MAK > wnioski wina pilotow.

To sa fakty czy imaginacje? Skoro nie pasuja Tobie to imaginacje tak?

Jaro zawsze mialem Cie za czlowieka rozumnego...ale widze ze tutaj emocje biora gore.

Pierwsza konferencja prasowa MAK > wnioski wina pilotow.

To sa fakty czy imaginacje? Skoro nie pasuja Tobie to imaginacje tak?

MOJA MATKO BOSKA!!!

Weź sobie chłopie głęboki oddech i chwilę się zastanów.

Ja W OGÓLE NIE ODNOSZĘ SIĘ DO DZIAŁAŃ MAK CZY NASZEJ PROKURATURY.

Ja odnoszę się do informacji które wyciekają i które OSOBIŚCIE uznam za sensowne i wiarygodne.

Prawdę mówiąc mam głęboko w dupie (moderatorów proszę o nie zmienianie) wszelkie konferencje prasowe, oświadczenia polityków i rewelacje pismaków.

Nie mam pojęcia dlaczego mówisz o jakiś moich emocjach. Odnośnie katastrofy nie mam żadnych, odnośnie polityczno-medialnego bełkotu i owszem.

Jak piszę o faktach w postaci zeznań jak wyżej to TY się nadymasz i nie chcesz się do nich odnieść. Ja nie chcę odnosić się do rewelacji Antka, bredzenia Prezesa i jakiś jego "fahofcuf" bo mi po prostu szkoda na to czasu.

P.S.

No i co z tego, że stwierdzono winę pilotów??? Jestem prawie pewny, że domniemaną czy prawdopodobną, a "Nasz Dziennik" podał to już trochę inaczej. Po drugie jak samolot jest sprawny do 80 czy 50m i ma wypuszczone podwozie to jaka jest najbardziej prawdopodobna przyczyna? Promieniowanie kosmiczne? Mikroskopijna czarna dziura? Sam sobie uczciwie na to odpowiedz.

Jestem Europejczykiem.

>...które wyciekają i które OSOBIŚCIE uznam za sensowne i wiarygodne...

Wszystkie dane na temat katastrofy otrzymujesz od MAK, instytucji o mocno kontrowersyjnej wiarygodności, jak możesz na otrzymanych od nich danych zbudowac jakikolwiek obraz(wiarygodny) katastrofy, chyba że należysz do tych "wiedzących" od urodzenia.

W odróżnieniu od PiSSmanów myślenie nie sprawia mi bólu. Wiem, ze niektórym ciężko to zrozumieć ale to już nie mój problem ;-)!

Jestem Europejczykiem.

Jaro jeszcze raz uderze do Twojego mozgu bo jestes czlek rozumny.

Napinasz sie strasznie bo nawet CAPSLOCKA zaczales uzywac a innym to zarzucasz.

Pisze to z usmiechem na twarzy...naprawde.

Rozumiem ze ktos kto uwaza ze piloci nie ponosza 100% winy, ktos kto uwaza ze prowadzenie sledztwa przez MAK jest niedokonca czyste,

ktos kto chcialby widziec wrak od pol roku rozebrany i analizowany pod katem ew. awarii jest tylko i wylacznie

nawiedzonym PISSmanem tak?

No to Cie rozczaruje ... przesledz moje wpisy na forum...od partii Kaczynskiego i jego bractwa trzymam sie daleko.

A ze mataczenie ruskich i nieudolnosc polskiej dyplomacji w tym wzgledzie mnie denerwuje to juz inna para kaloszy...

A skoro nie odnosisz sie do komunikatow MAK czy polskiej prokuratury bo masz to w DUPIE tylko i wylacznie opierasz sie na wlasnym sitku ktore filtruje "przecieki" nie zarzucaj innym braku mozliwosci myslenia tylko dlatego ze ich sito ma inne oczka!!!

Dalbys sobie jaja odciac za to ze Tylko TY masz jedyny prawdziwy obraz w tym wzgledzie?

Gdzie zarzucam??? Proszę o konkret bo bredzenie na mój temat zaczyna mnie męczyć. Piszę dużymi bo może będzie ci się łatwiej czytało skoro małych literek nie rozumiesz.

Co do dalszej części:

napromieniowani przez Macierewicza jakoś totalnie mylą problem śledztwa z samą katastrofą. Jak sobie czytam te różne watki to odnoszę wrażenie że ludzie wierzą, że samo śledztwo w jakiś cudowny sposób wpłynie na wydarzenia.

Jestem Europejczykiem.

Pisze to z usmiechem na twarzy...naprawde.

Rozumiem ze ktos kto uwaza ze piloci nie ponosza 100% winy, ktos kto uwaza ze prowadzenie sledztwa przez MAK jest niedokonca czyste,

ktos kto chcialby widziec wrak od pol roku rozebrany i analizowany pod katem ew. awarii jest tylko i wylacznie

nawiedzonym PISSmanem tak?

No to Cie rozczaruje ... przesledz moje wpisy na forum...od partii Kaczynskiego i jego bractwa trzymam sie daleko.

A ze mataczenie ruskich i nieudolnosc polskiej dyplomacji w tym wzgledzie mnie denerwuje to juz inna para kaloszy...

A skoro nie odnosisz sie do komunikatow MAK czy polskiej prokuratury bo masz to w DUPIE tylko i wylacznie opierasz sie na wlasnym sitku ktore filtruje "przecieki" nie zarzucaj innym braku mozliwosci myslenia tylko dlatego ze ich sito ma inne oczka!!!

Dalbys sobie jaja odciac za to ze Tylko TY masz jedyny prawdziwy obraz w tym wzgledzie?

Napisz coś konkretnego lub wracaj na spotkania z pokoleniem 10 IV i tam rozważajcie wszystkie możliwe z wyjątkiem opartych na dowodach teorie o katastrofie....

co ty chcesz osiągnąć wymagając analizy głupot o których piszesz...Z MAK masz ty i nie tylko problem to nie jest polityczna placówka i podana są tylko suche fakty a na każde logiczne pytanie dostaniesz odpowiedź potwierdzoną skrupulatną analizą ekspertów a nie paranoików z ruskim agentem w głowie

z ich ekspertyzami trudno nawet polemizować a ty jesteś w stanie na podstawie prasowych doniesień "Naszego Dziennika" i "Gazety Polskiej" obalić ich kilkumiesięczną pracę....chłopak jesteś wybitny

"Z MAK masz ty i nie tylko problem to nie jest polityczna placówka"

Wladziu - racja! - nie polityczna a mafijna - polityczka + forcha + rodzinka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No to fajnie! Wiemy co to jest MAK.

Ale wracając do tematu - czy bieganie z plecakiem po górach może zastąpić szkolenie na symulatorze?

Czy realizowanie w godzinach pracy swojego hobby przez dowódcę wpływa pozytywnie na morale załóg?

Jestem Europejczykiem.

Kolejny z głową jak dynia pomylił miąższ z rozumem...napisali w gazecie i basta ruska mafia zarabia krocie na lotniczych wypadkach przy okazji masz winnego katastrofy.

Kolejny z głową jak dynia pomylił miąższ z rozumem...napisali w gazecie i basta ruska mafia zarabia krocie na lotniczych wypadkach przy okazji masz winnego katastrofy.

to twoje wnioski z twojej dyni

wladz - trafiam czasami tam gdzie piszesz i widzę, ze coraz większy bełkot produkujesz żałosny userze

wladz - trafiam czasami tam gdzie piszesz i widzę, ze coraz większy bełkot produkujesz żałosny userze

ustalmy fakty..nigdy nie trafiasz tym razem również pudło

czasami wyjesz jak teraz

Wladz do k**wy nedzy sam wracaj na spotkania szybko odchodzacych na emeryture.

Nie utozszamiam sie z tymi nawiedzonymi z pod krzyza ale moge jasno wyrazic ze mnie wk***ia ciemnogrod z obu stron.

Jestes dokladnie lustrzanym odbiciem tych moherow. Te same argumenty! Tylko w druga manke patrzysz...

Jak takis madry i wsio wiedzacy moze ruszysz swoje koneksje i postarasz sie wyjasnic chociazby sprawe Olewnika??

Masz cos ciekawego do dodania ? Bo chyba w oficjalna wersje juz malo kto wierzy...

I nie pisz co to ma do rzeczy...bo ma wiele - chociazby to ze oficjalnia wersja jakos malo komu pasuje mimo ze eskperci i "fachofcy" z Twojej branzy napisa a jakze oficjalne raporty.

Wladz do k**wy nedzy sam wracaj na spotkania szybko odchodzacych na emeryture.

Nie utozszamiam sie z tymi nawiedzonymi z pod krzyza ale moge jasno wyrazic ze mnie wk***ia ciemnogrod z obu stron.

Jestes dokladnie lustrzanym odbiciem tych moherow. Te same argumenty! Tylko w druga manke patrzysz...

Jak takis madry i wsio wiedzacy moze ruszysz swoje koneksje i postarasz sie wyjasnic chociazby sprawe Olewnika??

Masz cos ciekawego do dodania ? Bo chyba w oficjalna wersje juz malo kto wierzy...

I nie pisz co to ma do rzeczy...bo ma wiele - chociazby to ze oficjalnia wersja jakos malo komu pasuje mimo ze eskperci i "fachofcy" z Twojej branzy napisa a jakze oficjalne raporty.

korzystając z podobnych źródeł wyciągamy odmienne wnioski moje przypuszczenia częściowo potwierdzają wycieki z kompleksowego raportu MAK

"Ujawniono, że w raporcie MAK są m.in. sprawozdania z badań szczątków samolotu, rejestratorów w maszynie i na wieży kontrolnej, rezultaty eksperymentów na symulatorach automatycznych i komputerowych, a także ocena działań załogi Tu-154 M oraz wieży kontroli lotów w Smoleńsku przeprowadzona przez ekspertów z dziedziny psychologii, lotnictwa i kontroli ruchu powietrznego."

"Według przedstawiciela MAK, nad dokumentem pracowała "wielka grupa" ekspertów cywilnych i wojskowych, w tym specjaliści z Rosji, Polski i USA. "Strona polska była zaznajomiona z materiałami" - podkreślił. "

Nie ujawniono treści rozmowy jarusia z bratem - jestem przekonany, że to na jego polecenie prezydent wydał rozkaz lądowania, zabijając w ten sposób siebie i 95 innych osób, a jarusiowi torując drogę do prezydentury. Ciekawe, czy zdawał sobie sprawę, do czego namawiał go jaruś...

zeby ocalic 'honor polskiego zolnierza' obawiam sie, ze nasza kumisja z dowodami bedzie sie obchodzic łagodnie, mam nadzieje , ze te ruskie podpunkty chociaz wiernie przetlumacza....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.