Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Abstrahując od sympatii politycznych, film "List z Polski" zadaje kilka ciekawych pytań co do oceny politycznej UE, Rosji czy naszego kraju i jakie miejsce my w tej układance zajmujemy. I te odpowiedzi jak się okazuje nie są takie jednoznaczne. Mogę nie lubić Kaczora i jego świty ale jest tu zawartych kilka gorzkich rzeczy. Uważam, że każdy powinien bez emocji i na chłodno obejrzeć ten film.

Dokładnie tak. Ja również nie jestem sympatykiem PiSu ani PO. Jestem jednak Polakiem.

każdy powinien omijać polityczne agitki szerokim łukiem

disco nie każdy na pierdoły chce poświęcić wolny czas.Skacząc bez spadochronu zabijesz się i nie zmienisz tej zasady jakimkolwiek gadaniem.

Lepiej se chłopy Huntingtona przeczytajta. Wtedy może przestaniecie się podniecać podobnymi "odkryciami".

A może merytorycznie byś się odniósł do tez na temat polityki UE i Rosji względem Polski, Ukrainy czy w ogóle Europy Środkowej i np Gruzji, na temat stref wpływów gospodarczych? Huntingtona znamy i jego teorię starcia między cywilizacjami.

a może przeczytasz temat wątku.Jest prostszy do zrozumienia od polityki UE i Rosji a już masz problem.

"Wojciech Łuczak, ekspert lotniczy

Dowódca był pod wpływem alkoholu i to była pierwsza szokująca informacja. Drugą, najbardziej szokującą wiadomością, była ta, że drugi pilot miał tylko 26 godzin wylatanych na tym typie samolotu, a tak naprawdę specjalizował się w pilotażu JAK-a 40. W pełni to potwierdza tezę, że załoga prezydenckiego Tu-154M została przypadkowo dobrana. 26 godzin na tym typie samolotu to tyle co nic. Doświadczony pilot, kiedy te samoloty były w eksploatacji PLL LOT, potrafił nalatać kilka tysięcy.

Kolejna rzecz, która mnie uderzyła, to że kontroler z dołu, z lotniska, zapytał, czy załoga schodziła kiedyś w systemie rosyjskim, czyli lądowała na wojskowym lotnisku rosyjskim. I odpowiedź padła twierdząca. To oznacza, że załoga powinna znać procedurę, a ta stanowi, że słaby radar podaje tylko odległość samolotu do progu pasa, a załoga, mając lepsze oprzyrządowanie na pokładzie, kwituje to wysokością. Gdyby tak się stało, a tak się nie stało, to ostrzeżenie o malejącej wysokości przyszłoby jako otrzeźwienie. Może by się to wtedy tylko zakończyło uderzeniem w ziemię i część osób by przeżyła."

Odnośnie pierwszego to nie mamy dowodów. Odnośnie drugiego także ich opinia publiczna nie poznała.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Już kiedyś poświęciłem Ci sporo uwagi tłumacząc - jakkolwiek by to nie brzmiało - zasadę działania łańcucha przyczynowo-skutkowego który poprzedza tego rodzaju katastrofy. Wystarczyłoby wypadnięcie jednego ogniwa i nic by się nie stało.

Oczywiscie... przeciez jestem tego samego zdania.

Natomiast probuje dowiesc ze "oficjalna" wersja katastrofy jest nieco "dziwna"

Zbiegi okolicznosci o zdarzeniach ktorych przy tej randze katastrofy nie powinny miec miejsca zastanawiaja nie tylko mnie.

Abstrachujac od przyczyn wypadku chce sie skupic na watku dochodzenia do prawdy.

Skoro wg stenogramow madrzejsi odemnie wyliczyli ze dlugosc sygnalu blizszej radiolatarni (2.1sek) swiadczy ze samolot przelatywal nad nia na wysokosci ok 80m jest conajmniej zastanawiajaca. Bo albo cala rekonstrukcja jest z d... wzieta albo radiolatarnia byla gdzie indziej niz zakladano.

Tyle i az tyle.

Więc na jakiej podstawie MAK ogłosił 0,6...skorzystał z wyników sekcji czy podszeptu niedźwiedzia.

masz człowieku opublikowany raport z szczegółowymi logicznymi analizami i wnioskami.Nie zgadasz się obal wnioski a nie neguj jak upośledzony...nie bo nie.

Robercie jeszcze nie dotarło że lampy nawet sprawne nie były widoczne...jak zaskoczysz ruszysz dalej.

Dokładnie tak. Ja również nie jestem sympatykiem PiSu ani PO. Jestem jednak Polakiem.

Tak tomuś, to wszystko wyjaśnia. Tylko samo "Polak" to zdecydowanie za mało. Trzeba jeszcze skończyć jakąś szkołę...

prof Sliwka uwaza ze alkohol 0,6 promila moze byc endogenny :)

czyli koledzy mozna sie nazrec jabłek najlepiej lekko podmrozonych i jak nas złapie drogówka to 0,6 jest teraz norma

szczere gratulacje dla prof tyle ze niech zmieni nazwisko na Sliwowica

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Kilku Polaków gra w czeskich drużynach hokejowych...tak więc dysko twoja narodowość nadal jest zagadką.

prof Sliwka uwaza ze alkohol 0,6 promila moze byc endogenny :)

czyli koledzy mozna sie nazrec jabłek najlepiej lekko podmrozonych i jak nas złapie drogówka to 0,6 jest teraz norma

szczere gratulacje dla prof tyle ze niech zmieni nazwisko na Sliwowica

próba tłumaczenia stresem i rozkładem ciała zawartości 0,6 jest komiczna.Z góry zakładają błąd MAK nie mając poza wstydem i własną wyobraźnią jakichkolwiek dowodów.Ciekawe czy kierowcy zatrzymani przez policję będą mogli skorzystać z tych ekspertyz.

Ja nie mieszkam w Polsce, przygladam sie temu wszystkiemu i chyba juz nigdy do Polski nie pojade , ani nie wjade.

WY JESTESCIE NIENORMALNI!!!

O co wam chodzi z tym samolotem ?

Spadli, rozbili sie, robaki juz ich zjadly i koniec.

Po co wy sie tym zajmujecie ? Ja tego naprawde nie rozumiem!???

Jestem w SZOKU , ludzie wy sie wszyscy leczcie na urojenia u psychiatry!

Wy myslicie ze Rosjanie spowodowali ta katastrofe ?

Prawda jest taka:

Polska nie ma wogole zadnego znaczenia na arenie miedzynarodowej a nawet w Europie.

Polska jest krajem malo znaczacym i o niczym nie decyduje.

Polska jest malo waznym partnerem dla Rosji. Jest tylko jednym z wielu malych panstw ktore granicza z Rosja.

Polska nie ma zadnego znaczenia dla Rosji. (ani gospodarczego,ani militarnego,ani politycznego)

Rosjanie moga nas poprostu olac lub jakby chcieli calkowicie zignorowac.

To my jestesmy pionkami a oni sa potega!

No i teraz jacys mali, gowno znaczacy polscy politycy zaczynaja oskarzac Rosje ze Rosjanie spowodowali katastrofe haha

Rosjanie wogonie nie maja zadnego interesu zeby zajmowac sie Polska ani tez Polakami.

Jezeli to robia to tylko z grzecznosci! Moga a nie musza.

Przestanmy zachowywac sie jak nienormalni i robic z siebie posmiewisko!!

my jak my ale ty na pewno jesteś niezłym egzemplarzem.Skrywane kompleksy niepohamowanie wypłynęły?

Nie wiem czy wiesz ale Polska jest ważnym krajem w europie środkowo wschodniej.A obserwując przemiany gospodarcze jak również mentalne wszystko jest na najlepszej drodze do normalności.

Jakimi problemami żyją twoi nie polscy sąsiedzi?.....za duży stanik kolejnej pop gwiazdki?

No i cóżeś to mądrego napisał? Ja się Adamowi nie dziwię, jak się patrzy na ten nasz burdel z zewnątrz to dopiero widać go w całej krasie!

Jestem Europejczykiem.

Patrzę, patrzę...Tak się zastanawiam..? Czy ze względu na idiotyzm wrodzony lub nabyty kilku lub kilkunastu polityków można tak oceniać własny kraj..?

Polska to nie tylko ta katastrofa i banda nawiedzonych ujadaczy, różnych poglądów.

Patrzę, patrzę...Tak się zastanawiam..? Czy ze względu na idiotyzm wrodzony lub nabyty kilku lub kilkunastu polityków można tak oceniać własny kraj..?

Polska to nie tylko ta katastrofa i banda nawiedzonych ujadaczy, różnych poglądów.

Niby nie, ale jak się na to wszystko patrzy z daleka czyli oczyma telewizji to widok jest niewesoły.

Jestem Europejczykiem.

polski samolot rozbija się podchodząc do lądowania na rosyjskim, źle wyposażonym lotnisku, ginie prezydent i prawie sto innych osob w tym wiele waznych osobistości,

rosjanie nie ponoszą ŻADNEJ winy, a do tego puszczają -na posiedzeniu komisji odczytującej raport- nagranie umierających osób

jak zwykle barbarzyncy, i nasz Tusk który im 'ufa'

faktycznie Sikora ma rację, strach tu przyjeżdzać

to jest twój argument?

uwazasz ze nie ponoszą ŻADNEJ winy?

naprawdę? napisz to

Oczywiście że ponoszą jakąś winę. Piszę to.

Jestem Europejczykiem.

o kolejny.Przecież rząd obiecał pełną jawność.Poza emocjami potraficie w oparciu o fakty i logikę wyciągać wnioski ambitniejsze od poziomu ulicznych zadymiarzy?

My pierwsi wbrew MAK upubliczniliśmy stenogramy.Dużo ważniejsze i w skutkach tragiczne słowa padają wcześniej

""Panie dyrektorze, wyszła mgła. W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść. Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zejście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Proszę zapytać (szefa) co będziemy robili"

""Będziemy próbować?" (w nawiasie podano, że to pytanie dyrektora Kazany). Pada odpowiedź: Paliwa nam tak dużo nie starczy do tego, żeby czekać do nieskończoności."

""No, to mamy problem..." - odpowiedział szef protokołu dyplomatycznego"

"O 10.25 nierozpoznana w nagraniu osoba (osoby?) mówiła "W Moskwie" "Nie można bliżej?". Pięć minut później dyrektor Kazana mówi znane już słowa: "Na razie nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić"."

"O 10.38 pada zdanie "Wkurzy się, jeśli jeszcze".

o kolejny.Przecież rząd obiecał pełną jawność.Poza emocjami potraficie w oparciu o fakty i logikę wyciągać wnioski ambitniejsze od poziomu ulicznych zadymiarzy?

My pierwsi wbrew MAK upubliczniliśmy stenogramy.Dużo ważniejsze i w skutkach tragiczne słowa padają wcześniej

""Panie dyrektorze, wyszła mgła. W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść. Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zejście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Proszę zapytać (szefa) co będziemy robili"

""Będziemy próbować?" (w nawiasie podano, że to pytanie dyrektora Kazany). Pada odpowiedź: Paliwa nam tak dużo nie starczy do tego, żeby czekać do nieskończoności."

""No, to mamy problem..." - odpowiedział szef protokołu dyplomatycznego"

"O 10.25 nierozpoznana w nagraniu osoba (osoby?) mówiła "W Moskwie" "Nie można bliżej?". Pięć minut później dyrektor Kazana mówi znane już słowa: "Na razie nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić"."

"O 10.38 pada zdanie "Wkurzy się, jeśli jeszcze".

po co az tyle?

wystarczy napisac ze powiedział "ląduj dziadu!"

po co az tyle?

wystarczy napisac ze powiedział "ląduj dziadu!"

Myślisz że jak będziesz tak bredził w kółko to samo to zabłyśniesz na bocznicy?

Jestem Europejczykiem.

polski samolot rozbija się podchodząc do lądowania na rosyjskim, źle wyposażonym lotnisku, ginie prezydent i prawie sto innych osob w tym wiele waznych osobistości,

rosjanie nie ponoszą ŻADNEJ winy, a do tego puszczają -na posiedzeniu komisji odczytującej raport- nagranie umierających osób

A ja bym te krzyki, również krzyki 200 tys ofiar Powstania Warszawskiego i innych tysięcy ofiar niepotrzebnie poniesionych na skutek działań i decyzji irracjonalnych "polskiej myśli narodowo-wyzwoleńczej" puszczał co wieczór przed snem wszystkim naszym politykom, i każdemu Polakowi. Aż do skutku. Może wtedy coś do łbów wlezie.

Vincent , a wiesz kogo to jest wina ??

Gdyby niezyjacy prezydent Kaczynski zajmowal sie przyszloscia kraju, gdyby byl pochloniety sprawami gospodarczymi i dobrem obywateli ,zmiejszaniem bezrobocia, budowaniem szpitali, szkol....itd. kur.. wiesz ile w Polsce jest jeszcze do roboty ???

to by nie mial juz czasu na bawienie sie w historyka i roztrzasaniu starych JUZ NIEWAZNYCH , NIE MAJACYCH ZNACZENIA spraw.

Najwazniejsza sprawa byl chyba dla niego Katyn to ma Katyn - sam tam polegl i sam jest temu winny.

To on chcial tam leciec , nikt go nie zmuszal. Powinien siedziec w kraju i zajmowac sie panstwem.

Jak to chyba kiedys Walesa powiedzial : chcieliscie to macie!

i teraz jeszcze Polacy sprzeczaja sie z Rosjanami.

gdybym ja byl Putinem to wogole bym nie utrzymywal kontaktow z takimi niepowaznymi i smiesznymi politykami.

jestem tylko ciekawy kiedy miarka cierpliwosci Rosjan sie przeleje....

a moze niech niemcy wezma terytorium naszego kraju na zachod od wisly,a rosjanie na wschod?

4 rozbior Polski.

czy masz elementarna wiedze historyczna na temat naszego kraju,Polski?wiesz co tyo byla np targowica?nie wiesz!!!poczytaj sobie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.