Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. radek a-pel-baum już 10 minut po tragedii powiedział był: wina pilotów. Potem doszła brzoza. I wszystko jasne.

Niektórym, jak widać, na ocenę prostych faktów trzeba dziesięcioleci. To tak jak z matematyką czy innymi naukami.

zastanawiajace ze to scisli katolicy.wrecz zacisnieci.ciekawa sprawa warta..zbadania.moze to im pozwala zyc i wierzyc.taka ulomnosc rozumu.gdzies tam napisał taki ze jak zaczynasz myslec to mozesz minac boga.chiba oni tak muszom.

Tak. radek a-pel-baum już 10 minut po tragedii powiedział był: wina pilotów. Potem doszła brzoza. I wszystko jasne.

Było o tym już ze sto razy i naprawdę powtarzanie dorosłym ludziom tak prostych rzeczy prowadzi do wniosku ze jest to jakieś forum dla niepełnosprawnych. Nie jest to samo w sobie złe, a nawet bardzo dobre ale dla niezorientowanych należałoby umieszczać jakieś ostrzeżenia.

Jestem Europejczykiem.

Było o tym już ze sto razy i naprawdę powtarzanie dorosłym ludziom tak prostych rzeczy prowadzi do wniosku ze jest to jakieś forum dla niepełnosprawnych.

No to pelnosprawny bystrzaku podaj logiczny powod niescislosci w wymiarach ucietego skrzydla, roznice czasowa w zerwaniu lini energetycznych oraz fakt iz sygnal z blizszej radiolatarni (czas ktory jest w stenogramach) swiadczy ze byli nad nia ok 60m...(a wg wszelkich komisji smyrali ja brzuchem)

I nie odwoluj sie do retoryki PIS czy Bogurodzicy albo innego cuda natury tylko po prostu wyjasnij nam niepelnosprawnym ...

No to pelnosprawny bystrzaku podaj logiczny powod niescislosci w wymiarach ucietego skrzydla, roznice czasowa w zerwaniu lini energetycznych oraz fakt iz sygnal z blizszej radiolatarni (czas ktory jest w stenogramach) swiadczy ze byli nad nia ok 60m...(a wg wszelkich komisji smyrali ja brzuchem)

I nie odwoluj sie do retoryki PIS czy Bogurodzicy albo innego cuda natury tylko po prostu wyjasnij nam niepelnosprawnym ...

Czy to ma jakikolwiek wpływ na samą katastrofę? Tam ich być nie powinno - i tyle. Reszta to nowotwory umysłowe niemogących sie pogodzić z faktami.

Czy to ma jakikolwiek wpływ na samą katastrofę? Tam ich być nie powinno - i tyle. Reszta to nowotwory umysłowe niemogących sie pogodzić z faktami.

Aha...no to gruba retoryka.

Powiem tak: czy byc powinni czy nie powinna wyjasnic DROBIAZGOWA analiza calego lotu. A nie napredce sklepana (zreszta forsowana od poczatku przez Siergieja Amelina) rekonstukcja w ktorej nie trzyma sie kupy wiele "faktow"

To nie lot kukuruznika nad mniejsza Jablonia...

Nie mamy wraku, nie mamy glownego materialu dowodowego. Tylko kopie nagran, i dobra wiare ze odczytano to poprawnie.

I az mnie w dupie sciska ze ludziska wierzycie w rzetelnosc aparatow panstwowych w sytuacji gdy sami zainteresowani maczali w sprawe palce (i to po stronie PL jak i RUS)...

Juz tu raz pisalem...takim samym trzeba byc trepem umyslowym by wierzyc opini specjalistow iz mordercy Olewnika sie sami powywieszali...

tata swoje zrobił a twojemu sie nie udało.

mam nadzieje ze nie MUSI ciebie czytac.

a ja muszem.

a tego co mi wiadomo to nawet dwa kola lewe i prawe byly..róznej srednicy.

Było o tym już ze sto razy i naprawdę powtarzanie dorosłym ludziom tak prostych rzeczy prowadzi do wniosku ze jest to jakieś forum dla niepełnosprawnych. Nie jest to samo w sobie złe, a nawet bardzo dobre ale dla niezorientowanych należałoby umieszczać jakieś ostrzeżenia.

mlus jest tego najlepszym pszykładem, tego (mniej) rozgarnientetego

Powiem tak: czy byc powinni czy nie powinna wyjasnic DROBIAZGOWA analiza calego lotu. A nie napredce sklepana (zreszta forsowana od poczatku przez Siergieja Amelina) rekonstukcja w ktorej nie trzyma sie kupy wiele "faktow"

To nie lot kukuruznika nad mniejsza Jablonia...

Nie mamy wraku, nie mamy glownego materialu dowodowego. Tylko kopie nagran, i dobra wiare ze odczytano to poprawnie.

I az mnie w dupie sciska ze ludziska wierzycie w rzetelnosc aparatow panstwowych w sytuacji gdy sami zainteresowani maczali w sprawe palce (i to po stronie PL jak i RUS)...

Juz tu raz pisalem...takim samym trzeba byc trepem umyslowym by wierzyc opini specjalistow iz mordercy Olewnika sie sami powywieszali...

te raporty Robercie to dobrze, że kolesie zrobili. Bo inaczej to Ruscy umoczyliby swoją ekipę na wieży i dziadostwo infrastruktury, a Polaczki umoczyliby kilku żyjących ale przede wszystkim nieżyjących; pasażera w kabinie, głównego pasażera i innych kowboi...

Przejrzyj na oczy.

Oba raporty są do dupy. Ale może i tak trzeba. A PISiary niech nie rozgrzebują tego grobu, bo pogrążają umarłych...

Oba raporty są do dupy. Ale może i tak trzeba. A PISiary niech nie rozgrzebują tego grobu, bo pogrążają umarłych...

Licząc na twoją inteligencję zaprotestuję :-). Raporty są całkiem niezłe w tym, co opisują i nieźle się uzupełniają. Raport MAK pomija wszelkie błędy i zaniedbania Rosjan, raport Millera prześlizguje się nad kwestia nacisków i stawia nieuzasadnioną tezę że piloci nie chcieli lądować. Zestawiając obydwa raporty i dodając inne powszechnie dostępne informacje można uzyskać całkiem niezły i spójny obraz wydarzeń.

Tak więc raporty nie są do dupy tylko ze względów politycznych w pewnych (różnych na szczęście) obszarach są mocno selektywne (żeby nie używać słowa "stronnicze").

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy PiS podjął już decyzję w sprawie zakupu Tupolewa i przekształcenia go w PiSfortress?

Jaro_747 nie wiem po jaki ... (grzyb) wdajesz się ciągle w głupawe dyskusje?!

To coś tak jak ja. Kongres PiS pobudził mnie patriotycznie. Uważam, że ostatniego Tupolewa powinien wykupić naród bo inaczej trafi do Afryki i będzie nim latał jakiś mały, zakompleksiony kacyk.

Jestem Europejczykiem.

Przewidujesz jakąś banicję, jakiegoś zakompleksionego kurdupla...?

Czemu nie piszesz w wątku o polityce:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

podobno wybitny monz stanu wassser-man miał dwa metry kiszek za duzo i jeden wyrostek za mało.ale mimo ze jezd to prawdziwy wasser-man to bez tych elementow nie spelnia juz parametrow menza stanu wasser-mana.I mogom z tego byc klopoty przejawiajace sie tym ze nie pozwolimy rosjanom puszczac gazu w rurze.jak pic dojdzie do wladzy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.